Reklama

Reklama

Smrtelné zlo 2

  • USA Evil Dead II (více)
Trailer

Ash a jeho přítelkyně si vyrazili na opuštěnou chatu v lese. Na místě si pustí pásku, kde je nahrán text Necronomiconu, temné knihy mrtvých. Tím však vyvolají příšerné démony ze záhrobí... Když na chatu dorazí Ashovi přátelé, najdou je uprostřed záplavy krve! Zlo bylo odpoutáno a je třeba ho znovu zkrotit - za každou cenu! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (681)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Horor jedna radost... Spousta démonů, bláznivá kamera, chvílema nekutečná prdel, litry krve všech možných barev, kultovní hrdina, mimořádně slibný konec.... Evil Dead 2 působí, jako by ani nebyla žádná jednička - prostě jí ignoruje. A je o třídu lepší... i když upřímně, je to hrozná hovadina a oproti jedičce ubyla prakticky všechna strašidelná atmosféra. Ale vážně je to výborná zábava. Sam Raimi je génius! ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Ted nevím. Je tento druhý díl pokračováním? Spíše ne. Je tento díl remakem? nejspís ano. V tomto filmu se snažil Sam raimi ukázat jak jde všechno udělat ještě líépe a docela se mu to povedlo. Ubral atmosféru a přidal humor. Humor a trochu větší absurdita scén a příběhu. Odhadnutelný průběh (hlavně když Ash uviděl malbu z roku 1300 o muži co zničí zlo, nějak jsem to prokouk :-)). ke konci trochu nastavovaná kaše, ale úplný závěr určitě potěší :-) ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

O několik stupňů před jedničkou. Příběh odhozený, smysl nemusí dávat nic, nic se netváří vážně. Teda... Ne, že by to nešlo říct o jedničce, jen rady jsou možnosti vypnuté logiky využity maximálně. Vzniklo zábavné béčko v mnoha působivými scénami. Přesně to mi chybělo, když jsem byl zklamaný z jedničky. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Koncept jedničky neoriginálně vykraden a dějově o nic neobohacen, ale za to lépe zužitkován. Evil Dead II je o poznání větší parodií, obsahuje špetku toho nejčernějšího humoru a hromadu té nejnechutnější krve a hnusu. Film nás šetří zdlouhavých úvodů (což oceňuji hlavně v opozici s některými zdlouhavými slashery) a vrhá nás přímo do akce i slušivého psycha (nezbedná ruka). Bohužel i přes svou krátkou stopáž, film ke konci spíše oslabuje (nebo, že by divák prostě dosáhl bodu nasycení?) a taktéž zamrzí, podobně jako v jedničce, technické bugy - mizející nepořádek, očistivší se tváře a oblečení postav atd. 7/10 ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Ak si mám vybrať tak nemusím hrdinov z donútenia (Book of Dead). Takých čo jačia, máchajú kol seba a "akosi" sa presekávajú ďalej a ďalej. Asch sa v dvojke vypracoval na regulárneho macha s motorovkou miesto ruky a s ním prichádza to pravé rošambo. Raimi utrhnutý z reťaze spláchne za 5 minút najnutnejšiu expozíciu a ďalej už len kúzli jeden nápad za druhým a zalieva hektolitrami tekutín rôznych farieb a hustôt. GROOVY! 85% ()

Galerie (542)

Zajímavosti (45)

  • I zde se objeví auto Oldsmobile Delta 88, jakožto převážně ve všech filmech Sama Raimiho. (Karlos80)
  • Stephen King je fanouškem celé série Evil Dead. Když Raimi sháněl peníze na druhý díl, King zavolal svému známému, producentu Dinu De Laurentiisovi, který film dofinancoval. (Hwaelos)
  • V tomto filmu je vidět několik chyb. Například ve scéně, kde Henrieta (Lou Hancock) drží Ashe (Bruce Campbell) a létá s ním za ruce nad zemí u zdi, je v jednu malou chvíli vidět na jejím těle malý kus sešité části kostýmu, ve kterém byl herec namaskován. Dále ve scéně, kde letí oko do pusy dívky, je na letícím oku vidět ze spoda tyč, na které bylo oko vedeno pro efekt a v záběru, kde jí oko vlétne do úst, je na jeho konci vidět téměř neviditelná nit, která byla bohužel kvůli osvětlení na krátký okamžik jasně vidět. (Valenta28)

Související novinky

Raimi chystá Evil Dead 2 a dvojku Armády temnot

Raimi chystá Evil Dead 2 a dvojku Armády temnot

12.03.2013

Řečeno slovníkem Pulp Fiction, Sam Raimi je právě teď „spokojenej parchant“. Omalovánková fantasy Mocný vládce Oz odstartovala skvěle v amerických i světových kinech a za první víkend nastřádala… (více)

Reklama

Reklama