Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Důvod nenávidět onu krásnou, bohatou a přiměřeně arogantní mladou dámu měl každý. Kdo ji ale zabil? ... I geniální detektivové si občas potřebují odpočinout. A pár dní, strávených v blahém nicnedělání na palubě luxusního nilského parníku, bude jistě tou pravou oázou pro duši, unavenou ruchem a shonem všedního života. Tak si to alespoň Poirot, když se na tu přepychovou kocábku naloďoval, představoval. To by ovšem na palubě nesměla trávit část svých líbánek s novým manželem, jehož odlákala své nejlepší přítelkyni Jackii, bohatá dědička Linnet Ridgewayová. A celá ta pestrá, zdánlivě nesourodá společnost, jejíž každý člen ovšem, při bližším pohledu, je tak či onak na osudu Linnet zainteresován. A - řekněme to bez obalu - má důvod onu krásnou, bohatou a přiměřeně arogantní mladou dámu nenávidět. (Česká televize)

(více)

Recenze (125)

burina 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dokonalé....páčilo sa mi rovnako ako staršie spracovanie s Ustinovom.(až na to samozrejme,že Suchet je v roli Poirota tak výborny,až máte pocit, že sa na tú rolu narodil).Obidve verzie si rada pozrem vždy,ked ich v telke dávaju. Tá zápletka a rozuzlenie ma snáď nikdy neomrzia. Agatha Christie bola genialna... ()

petz1985 

všechny recenze uživatele

i přes to, že jsem viděl verzi s Ustinovem, dávám 4hvězdy, Poirot v podání Ustinova mi přijde potrhlý, roztěkaný, takový místy až vidlák. Oproti tomu Suchetův Poirot je opravdový gentleman a uhlazený muž vyšší třídy jak má být. Takový ideál dvacátých a třicátých let. I přes to, že je to televizní produkce, velice se mi to líbilo. ()

Reklama

baruss 

všechny recenze uživatele

Oveľa slabšie ako verzia s Petrom Ustinovom. Pokiaľ ste ani jednu nevideli, učite si pozrite radšej verziu z roku 1978.. Lebo týmto filmom si pokazíte chuť s parádnej krminálky.. Samozrejme zápletka je rovnaká len herecké výkony sú ohromne slabé.. Pokiaľ ste už verziu z roku 1978 videli, potom tiež nemáte dôvod pozerať tento film... Príde vám to podobne ako mne veľká nuda.. ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Tři a půl. David Suchet - v originálním znění s jeho francouzským přízvukem - je skvělý. Můj první televizní Poirot, který jsem si vyhledal a shlédl zejména kvůli mé oblíbenkyni Emily Blunt, se mi celkem líbil. Knihu jsem četl, když jsem byl malý, takže jsem si z děje nic nepamatoval, docela mě překvapila i výprava na to, že se jedná o TV projekt. ()

PhillM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další případ sevřený kompaktním prostředím, tentokrát parníku na Nilu. Člověku chybí (vrchní) komisař i kapitán, kterého zde střídá bezkrevný plukovník. Poirot si ze začátku tak trochu hraje na zaměstnance rodinné poradny, tak moc se snaží, aby na této dovolené nemusel nic řešit (a Agatha neměla co psát). No, nepřekvapivě se nepovede. Suchet však má vše pod dokonalou kontrolou a tak příběh příjemně plyne jako africký veletok ke svému cíli. A Emily Blunt... tu je vážně škoda zabít. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (3)

  • V dobe natáčania údajne Emily Blunt a JJ Feild tvorili pár. (Fabrinka)
  • Nabídku pro roli Andrew Penningtona dostal Elliott Gould. (ČSFD)
  • Když Poirot (David Suchet) objeví ve skříni mrtvou služebnou, je krásně vidět, jak herečka dýchá – pohybující se břicho. (pjotri)

Reklama

Reklama