Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Středoškolský profesor Trevor Garfield (Samuel L. Jackson) byl před patnácti měsíci napaden vlastním studentem a takřka ubodán k smrti. Útok však přežil a na učitelské povolání nezanevřel. Nyní však nastupuje do nové školy v Los Angeles jako suplující učitel a pozvolna mu dochází, že s narůstající agresivitou mládeže a vlivem gangů tu učitelský sbor nehodlá nic dělat. A tak zatímco se ředitel staví negativně k možnosti rozhodit pár žalob, stává se ze školních tříd bojiště, na kterém Garfield denně bojuje s nejvzpurnějšími studenty... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od jinejch filmů na téma novej učitel v nějaký příšerný škole (např. Nebezpečné myšlenky nebo Ukaž, co umíš), kde nakonec i ty nejproblémovější žáci toho učitele začnou brát pomalu jako nejlepšího kámoše, tady několik žáků učitele rádo fakt nemá a ten učitel nemá rád je. Díky tomu vydrží až do úplnýho konce jakási mrazivá atmosféra a napětí, jak to vlastně celý dopadne. Finále á la Lovec jelenů mi sice přišlo trochu neuvěřitelný, ale celkově se mi film líbil. Navíc soundtrack obsahuje celkem dobrý songy od Massive attack. 75% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jo české školy jsou sice občas taky docela drsné, ale na ty americké rozhodně nemají. Ani já nebyl nikdy svatoušek, dvojky z chování a podmínečné vyloučení nesmělo na učňáku chybět, ale asi bych si nikdy nedovolil na učitele vytáhnout nůž – v USA jsou ale jiní kabrňáci a tak tu máme další film z drsného prostředí jejich škol v ghettu. Originalitou to zrovna nesmrdí, ale scénář byl obstojný a S. L. Jackson skvělý jako vždy. Atmosféra místy hodně solidní a hlavně to mělo pořádnou „koule“. Na nudu tu prostě nebyl čas. 65% ()

Reklama

Bachy 

všechny recenze uživatele

"Dobrý den, jsem váš nový učitel a teď z vás grázlů udělám pomocí nějaké pošahané metody super studenty." Že už jste něco podobného viděli? Každý musel vidět jednu z mnoha variací na toto téma. Ale Saumel L. Jackson to vzal jinudy a neotřele. Obratně se vyhýbá klišé a hraje výtečně. Celou dobu jsem si říkal, že film má nakročeno k něčemu velkému a nemusel by to pokazit. A díky bohu nepokazil. Když už bych hledal problémy, došlo by nejspíše na nějaký střih, aby se lépe udrželo tempo. Každopádně spokojenost. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Velmi dobře zpracovaný snímek-drama jednoho muže-osobnosti, který již dlouhá léta učí čím dál více se zhoršující americkou mládež z méně uspokojivých sociálních vrstev. Jak asi dopadne vztah veterána teorie s mladým fetujícím praktikem, který nezná nic jiného, než výchovu ulice..?!! Role Garfielda přišita na kůži správnému herci, pan Jackson se jí zhostil nejlépe jak mohl. ()

Triple H 

všechny recenze uživatele

Dráma z učiteľského prostredia, ktorá na túto tému ide z trochu iného konca. Kevin Reynolds je solídny režisér a hoci scenár je v niektorých chvíľach trošilinku pritiahnutý za vlasy, všetko to zozadu istia výborní herci. Samuel L. Jackson je jeden z mojich obľúbencov a je naozaj ťažké nájsť film, v ktorom by sklamal. Veľmi ma prekvapil mladý Clifton Collins Jr., ktorý bol vynikajúci a týmto výkonom si najskôr po zásluhe zaistil kariéru. Rozhodne sa oplatí pozrieť. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (10)

  • Oba rodiče Samuela L. Jacksona jsou učitelé, proto ho role tak zaujala, že ji vzal. (don corleone)

Reklama

Reklama