Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Středoškolský profesor Trevor Garfield (Samuel L. Jackson) byl před patnácti měsíci napaden vlastním studentem a takřka ubodán k smrti. Útok však přežil a na učitelské povolání nezanevřel. Nyní však nastupuje do nové školy v Los Angeles jako suplující učitel a pozvolna mu dochází, že s narůstající agresivitou mládeže a vlivem gangů tu učitelský sbor nehodlá nic dělat. A tak zatímco se ředitel staví negativně k možnosti rozhodit pár žalob, stává se ze školních tříd bojiště, na kterém Garfield denně bojuje s nejvzpurnějšími studenty... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

kitano 

všechny recenze uživatele

Prekvápko. Jeden z filmov, ktorý ameriku neukazuje zrovna ako miesto, kde by sa dal žiť šťastný život. Obsahovo, zvukovo aj obrazovo veľmi pochmúrna a surová dráma rozprávajúca o tom, že nenávisťou vzniká len ďalšia nenávisť a pomsta neponúka žiadne uspokojenie, ale len bolesť. Ako ďaleko však človek musí zájsť, aby to zistil...? Dokonalá rola pre S.L Jacksona. (8.5/10) ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

I kantořina může být rizikový povoláním, v němž jde o život...Možná bych měl raději jednu hvězdičku ubrat, ale takřka po celý film jsem si užíval atmosféru, kterou americké školství v tomto snímku poskytlo, tudíž hodnocení nechám na oněch 4*. Pro mě osobně příběh vygradoval podezříváním Trevora Garfielda a závěr, který měl být nejspíš vrcholem uplynulých 119 minut, mi dojem mírně pokazil. Samuel L. Jackson opět potvrzuje, jak kvalitním a přesvědčivým hercem je a nebýt něj, tak 187 není zdaleka tak působivý, jako ve skutečnosti je. Kdybych měl nějak v krátkosti vystihnout tento počin, tak se jedná o Panu učiteli s láskou trochu jinak :) a mohl by sloužit jako příručka absolventům pedagogických škol. Bezradnost kantora byla na počátku filmu mistrně zpracována. Mimochodem i na tento problém poukazoval v méně drsné formě Chuck Norris v některých epizodách Walkera texas rangera :) P.S. Zmínka o československé pistoli potěšila :) ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Keď je na človeka toho moc a nepomôže mu ani spravodlivosť, ktorú by mal garantovať štát, tak niet divu, že to láka, aby si to človek vyriešil sám a že mu nakoniec z toho rupne v bedni... Dejová linka sa mi síce zdala celkom ošumelá a pocitovo sterilná, ako by úplne zbavená emócií, no na druhú stranu formálna stránka nebola vôbec zlá a páčila sa mi aj myšlienka v závere. Aj keď to s tým "Lovením jeleňov" sa mi zdalo trápne. Priemer. 60/100 ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

První, co mě dostalo, byl skvělej hudební výběr pro tenhle film. Dalším, ne však překvapivým faktorem, bylo, že americká mládež jsou takový zkurvenci. To se pak mají co divit, když tam díky takovejm mají finanční krize a dolar klesá. Ale šak ať klesá... V každým případě Samuel se své role zhostil jak parazit svého hostitele a ukázal, že učitel není žádná piča, když se nasere. Mexikánci a latino byli už horší - popsal bych je asi jako klasické snědochy ve většině americkejch filmů - jako nic zajímavýho a pořád stejný. Někdy mi připomínají něco jak cigány v americkejch poměrech. Film byl trošku lepší průměr, ale když už vím, jak to dopadne, tak to už vidět nemusím. ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

"Dobrý den, jsem váš nový učitel a teď z vás grázlů udělám pomocí nějaké pošahané metody super studenty." Že už jste něco podobného viděli? Každý musel vidět jednu z mnoha variací na toto téma. Ale Saumel L. Jackson to vzal jinudy a neotřele. Obratně se vyhýbá klišé a hraje výtečně. Celou dobu jsem si říkal, že film má nakročeno k něčemu velkému a nemusel by to pokazit. A díky bohu nepokazil. Když už bych hledal problémy, došlo by nejspíše na nějaký střih, aby se lépe udrželo tempo. Každopádně spokojenost. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (10)

  • Film, ktorý v televízii sleduje mexický študent Caesar je dráma Lovec jeleňov (1978). (YoZo8)
  • Při natáčení konzultoval štáb některé scény i s teenagery, kteří hráli kompars. (don corleone)

Reklama

Reklama