Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Středoškolský profesor Trevor Garfield (Samuel L. Jackson) byl před patnácti měsíci napaden vlastním studentem a takřka ubodán k smrti. Útok však přežil a na učitelské povolání nezanevřel. Nyní však nastupuje do nové školy v Los Angeles jako suplující učitel a pozvolna mu dochází, že s narůstající agresivitou mládeže a vlivem gangů tu učitelský sbor nehodlá nic dělat. A tak zatímco se ředitel staví negativně k možnosti rozhodit pár žalob, stává se ze školních tříd bojiště, na kterém Garfield denně bojuje s nejvzpurnějšími studenty... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

salalala 

všechny recenze uživatele

Povedený filmeček, který je nesmírně zajímavý a možná i realistický. Reynolds se tu hodně vyřádil a příjemně mě překvapil. Má dost nápadů, který využívá, hraje si s obrazem a kamera je výborná. Některý záběry hodně zajímavý a neobvyklý, to se mi líbilo. Samuel L. Jackson je výbornej a roli mu naprosto věříme, vystihl to dobře. Atmosféra hodně drsná, temná a depresivní, což je pozitivní. Hudba sedla, vyjadřovala přesně to, o čem ten film je. Škoda jen toho konce, ten mě trošku zklamal. Proměna vraždícího studenta byla lehce násilná a nevěrohodná, konec trošku moc přitaženej za vlasy. Nebýt toho, dal bych o deset procent víc. Ještě bych vytknul místy lehkou zmatenost a nepřehlednost. Jinak ale super film, který určitě ještě párkrát uvidím. Zatim jasně nejlepší Reynoldsův film. 70% ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Velmi drsný snímek ze středoškolského prostředí, který ukazuje její odvrácenou tvář a to jak to vypadá na amerických školách. Jestli je to opravdu tak, jak ve filmu, tak můžeme děkovat za zlatý český školství, kde nejsou žádné gangy, žádní hlídači s detektory kovů a šacující studenty. Rovněž i LA mimo školu je zobrazeno jako odpudivé místo, kde život stojí za houby, než jak ukazují jiné filmy. Konec se mnou také zatřásl. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Hodne drsny drama. Cekal jsem takovou tu variaci na bandu smejdu, co se polepsi pod vedenim cool ucitele, ale nic takovyho se tady nestane. Studenti jsou az na minimum vyjimek banda tech nejvetsich zmrdu a Samuel si pomalu, ale jiste uvedomuje, ze po dobrym to nepude. A vyvoj filmu je fakt hodne zajimavej a konec je hodne slusnej masakr. Jinak Samuel podava fakt perfektni vykon a vsichni studenti vypadaj skvele prirozene. Mozna obcas to akorat tvurci prehani s tim ukazovanim, jak je system skolstvi spatnej. Trosku mi akorat vadila takova divna, misty psychedelicka kamera, sice to vtahne do deje, ale obcas to pusobilo divne. Hodne dobry 4*. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack David Darling a Michael Stearns: 1. Slack Hands - Galliano ,2. Spying Glass - Massive Attack ,3. Release Yo Delf (Prodigy Mix) - Method Man ,4. Stem - DJ Shadow ,5. Flipside - Everything But The Girl ,6. Karmacoma - Massive Attack ,7. In November - David Darling ,8. Neither Sing Sing Nor Baden Baden - Big Bang ,9. Raincry - God Within ,10. Pregao - Madredeus ,11. The Wilderness - V-Love ,12. Mankind (Part ll) - Jalal , ()

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Keď zoberieme do úvahy akú disciplínu malo naše školstvo za bývalého režimu, tak je k smiechu, že preberáme a opičíme sa po tomto drzom chaose z divokého západu. Ešte aj dnes je to v našej dobe u nás výnimka, keď v USA denný problém. Netreba sa diviť, že dnešná mládež je drzá a osprostená. Najhoršie je, že dnes tento režim produkuje hromadu poloanalfabetov, čo nedokážu prečítať jednu súvislú vetu, alebo napísať dve vety bez chyby. Žiaľ práve taký sú úspešný v reprodukcii a násobia kriminalitu. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (10)

  • Když na začátku filmu zkouší Garfield efekt s kolem, tak má na sobě mikinu školy Morehouse College, což je škola, na kterou chodil Samuel L. Jackson. (don corleone)
  • Námět byl napsaný opravdovým učitelem. (don corleone)

Reklama

Reklama