Reklama

Reklama

K2

  • Velká Británie K2 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Druhá nejvyšší hora světa si začala vybírat krutou daň. Co čeká odvážné horolezce na jejím vrcholu? Jeho hrdiny jsou dva kamarádi, lehkomyslný advokát Taylor Books a univerzitní profesor Harold Jamison, kteří jsou oba vášnivými horolezci a právě se spolu připravují k pokusu překonat rychlostní rekord ve výstupu na horu McKinley. Když se jim však naskytne příležitost připojit se k výpravě, která se chystá zdolat K2 (Čhogori - 8611 metrů), druhou nejvyšší horu světa a jednu z nejnebezpečnějších, změní své plány. Nebezpečná hora si velmi brzy začne mezi účastníky výpravy vybírat krutou daň. Přesto se její účastníci nevzdávají a s nasazením života se pokoušejí horu pokořit. Horolezecká expedice je atraktivní podívanou plnou napětí sama o sobě. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (135)

Jino 

všechny recenze uživatele

Vcelku dobře natočený dobrodružný film z prostředí hor, který rozhodně stojí za podívání, pokud ho dávají zrovna v televizi. Jen mi vadily nějaké rozpory mezi jednotlivými členy expedice - je jasné, že se do filmu museli nějaké hádky a šarvátky přihodit, ale tady to působí hodně uměle a já jsem jim prostě neuvěřil, ačkoli Michael Biehn svou roli zvládl dobře. V některých místech je to dost vykonstruované a naopak, tam kde bych nějaké větší napětí očekával se moc neděje. ()

lillien 

všechny recenze uživatele

Moje amatérské horolezectví spočívá ve sledování filmů z velehor, jsou TAK nádherné...ale možná je to jen zástěrka pro skrytý sadismus, protože v těchto filmech vždycky někdo útrpně umře. VŽDYCKY! A většinou u toho předtím dost hnusně promrzne. Velmi často si taky nějak nešťastně poláme haxnu, někdy dokonce i obě! Nepohrdnu ani všemi těmi komplikacemi v zoně smrti, edémy mozku, krvácení z tělních otvorů, chcrchlání krve, ztráty vědomí, halucinace..no a do toho ještě většinou ti lidé hrozně zhubnou, vyčerpají se, ztratí, nebo je zavalí lavina, někam spadnou a když už vůbec nic, tak všechno dokáží zkomplikovat pákistánští cikáni, co vám najednou mrdnou z bagáží do sněhu a že dál nejdou. To jednoho taky nasere, když tu expedici plánujete deset let. No potíž na potíž, to prostě musí každého škodolibého diváka bavit! ()

Reklama

VerenaLord 

všechny recenze uživatele

Asi všechny filmy týkající se horolezectví jsou natočené podle jednoduchého scénáře-výstup do základního tábora, cestou pár nepříjemností, výstup více či méně problémový, dobytí vrcholu a zase nějaká ta smůla cestou dolů. Ale i tak mám tyhle filmy ráda, jsou docela příjemným společníkem při nudném odpoledni. ()

Ixbalanke 

všechny recenze uživatele

Jak bych to řekla...na mě příliš znatelný vliv USA - příliš mnoho emotivních "keců", příliš mnoho podbarvovací hudby. Nechápu, jaktože nebyli navázaní, když mu to uklouzlo...nelogické. "Touching the Void" nesrovnatelně lepší. Ale hory krásné, jak jinak a konec dojemný (až k slzám, musím se přiznat). Ale... ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Nejak neviem prísť na to, ako sa mi táto snímka nikdy nedostala do rúk vo forme VHS kazety, ktoré som si vo videopožičovniach požičiaval mraky. Jedná sa o kvalitné dielo, ale dnešných náročných divákov už nemusí zaujať. V roku 1991 to muselo byť veľdielo. Prekvapivo tu nie je ani veľmi vidieť zelené plátno, na rozdiel od takého Vertical Limitu. Dvojici kamarátov fandíte a veríte im každú vetu. Film je dosť dojímavý a pre mňa i prekvapivý. Neviem či by bol film lepší, keby naozaj skončil tragicky. Každopádne zo záveru som mal dobrý pocit. Kto miluje hory a lezenie, tak toto je povinná jazda. (8.6.2022) ()

Galerie (33)

Zajímavosti (18)

  • Vrchol K2 ve skutečnosti není viditelný z žádného obydleného místa, pro jeho záběry je nutné se dostat do vyšších nadmořských výšek. (cheyene)
  • Sousední vrcholky hory K2 byly v 19. století pojmenovány podobně (K1 až K5), ale pouze u druhé nejvyšší hory světa se název udržel. "K" je zkratkou pro Karakoram. (cheyene)

Reklama

Reklama