Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se na jejich střední škole začnou dít strašidelné věci, studenti z Herrington High učiní děsivý objev, který potvrdí jejich nejhorší obavy - místní učitelé pocházejí z jiné planety. Když se paraziti, kteří se zmocňují mysli člověka, začnou rychle šířit z učitelského sboru a napadat i těla studentů, osud lidstva leží v rukou těch, kteří zůstali nedotčeni. Nesourodá směsice samotářů, vůdčích osobností, počítačových maniaků a sportovců teď musí zachránit svět před mimozemskou nadvládou. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (455)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Lehce parodický fi-ho teenagerský úletek s (přes občasné logické dírky) vcelku vypointovaným scénářem a blonďatou emzačkou s krušným koncem. Pro emzačku tedy... U tohohle horourku si raděj šlehněte něco z rourky, protože bát se u něj jistě nebudete. Tak ať vám to na tom tripu aspoň směje... Dobré. Zábavné. Nic víc. Za tři. ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Tradičný sci-fi horor, trochu ale aj netradičný – hlavne čo sa týka všelijakej hávede, ktorá sa vo filme ukáže od malinkého červíčka až po gigantickú obludu (avšak postupnú detailnú premenu nečakajte). Je to len tak rýchlo zbúchané, bez nejakého hlbšieho a prepracovaného scenára, s tradičnými charakterovými teenage postavami. Snáď od filmu nečakáte viac. Je to len príjemná, oddychová, hororová, lacná zábava s partou školákov, ktorí zápasia na svojej škole s mimozemským parazitom. Film hlavne pre mladšiu skupinu divákov (zhruba 15 rokov). Celkom ale moja spokojnosť, aspoň som si oddýchol a pobavil sa. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Kedysi dávno som to videl, no už som si z toho moc nepamätal. Po rokoch som sa do fakulty vrátil a som prekvapený, že to na mňa urobilo lepší dojem ako vtedy pred rokmi. Celkom príjemné hororové scifi a dokonca aj s veľa zábavnými scénami, niektoré z nich sa vážne vydarili. Na nedeľný večer ako stvorené. Slabší nadpriemer. 70/100 ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Fakulta má strašně moc ráda řadu jiných filmů, a pokud je máte rádi i vy, budete mít rádi i Fakultu. Robertu Rodriguezovi se podařilo spojit humor s napětím, scénář je plný zajímavě napsaných postav, jež dodržují klasické šablony "šprt, sportovec, rebel, divná holka, hezká holka", ale zároveň je vždycky něčím narušují - takže "šprt" není takový zoufalec, aby nemohl balit holku, "sportovec" má po krk sportování a chce být šprtem, "rebel" je inteligentnější než většina učitelů... A podobně. Je s podivem, že něco tak svěžího a nenuceně zábavného natočil tvůrce křečovitých Machete a Spy Kids. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Breakfast Club meets Invasion Of The Body Snatchers:) Dokonalý casting známých mladých herců, z nichž se většina proslavila o léta později. Perfektní charaktery postav. Od rebela Zeka v podání Joshe Hartnetta, outsidera Caseyho (Elijah Wood), sportovce Stana (Shawn Hatosy), až po "goth girl" Stokely (Clea DuVall), povrchní krásku Delilah (Jordana Brewster) a jemnou blondýnku Marybeth Louise (Laura Harris). Z učitelského sboru vynikají sexy dámy Famke Janssen a ředitelka Bebe Neuwirth, kdysi fanatická matka Carrie, Piper Laurie budí hrůzu i zde, či trenér týmu Robert Patrick. Vůbec mé první setkání s ním, a ještě léta před tím, než mi uvízl v paměti jako nezničitelný T-1000, jsem si ho vybavovala jako parazitujícího mimozemšťana. Fakulta má chytrý a slušně propracovaný scénář, napínavý děj a pravděpodobně se jedná o jeden z nejlépe obsazených teenagerských hororů. A možná také i nejchytřejších. Kde jinde máte možnost vidět v jednom filmu Froda Pytlíka, Jean Greyovou, T-1000, Bobbyho ze Scary Movie a Ushera? :) "Ty jsi prostě dítě Stephena Kinga, Casey." ()

Galerie (141)

Zajímavosti (34)

  • Film se natáčel v americkém Texasu. Ragbyové scény se natáčely u střední školy Austin High School v Austinu, což je hlavní město Texasu. Škola je mj. známa tím, že ji v letech 1996 – 2000 studovaly obě dcery prezidenta George Bushe Barbara a Jenna. (Stocki)
  • Když si Casey (Elijah Wood) v kabince zastavuje krvácení z nosu, můžeme si na zdi za ním všimnout nápisu “Tito & Tarantula“. V čele této americké rockové kapely stojí frontman a kytarista Tito Larriva, který pro režiséra Rodrigueze složil hudbu do dvou jeho filmů Desperado (1995) a Od soumraku do úsvitu (1996), rovněž si v nich i zahrál. (Stocki)
  • V jedné scéně říká Delilah (Jordana Brewster), že je Portugalka. Ve skutečnosti umí Jordana plynule mluvit portugalsky, jelikož jako malá žila s rodiči čtyři roky v brazilském městě Rio de Janeiro. (Stocki)

Reklama

Reklama