Reklama

Reklama

Nick Bannister (Hugh Jackman), pomáhá svým klientům odemknout ztracené vzpomínky a vést je napříč temně svůdným světem minulosti. Jeho život se však navždy změní poté, co přijme novou klientku jménem Mae (Rebecca Ferguson). Z běžné práce se rázem stává nebezpečná posedlost a Bannister během hledání pravdy o zmizení Mae odhaluje šílené věci, přičemž musí čelit otázce: Kam až je člověk ochoten zajít kvůli těm, které miluje? (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (249)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Reminiscencia chce byť najcool neonoir od Minority Report, ale tá snaha je bohužiaľ kontraproduktívna. Viaceré veci fungujú, mnohé zase vôbec nie, našťastie je aspoň príbeh prehľadný a osobne ma odkrývanie všetkých tajomstiev celkom bavilo. V žiadnom momente ale ani jeden zvrat nešokoval, skutočne dobrých nápadov zrátame na prstoch jednej ruky, geniálny je len jeden. Ide čiastočne, ale vážne len čiastočne o variáciu na Chinatown, plus nechýba množstvo nolanovských prvkov a pochopiteľne aj herci z Westworldu. A pri sledovaní vás napadnú desiatky filmov, čo ale môžeme chápať ako jeden z kladov, ak budeme veľmi chcieť. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Reminiscence patril medzi filmy, o ktorých som si vopred vôbec nič nezistil, nevidel som ani trailer, len som vedel, že ho určite uvidím, lebo Hugh Jackman a Rebecca Ferguson patria medzi mojich najväčších súčasných obľúbencov, ktorí si zlé filmy moc nevyberajú a teda nadmieru spokojný som aj tentoraz. S filmom mám jediný väčší problém, na to, že jadrom príbehu je romantický motív, hľadanie stratenej lásky, tak som tej láske moc neveril, úvodná fáza ju nedokáže dostatočne ukázať, mal som pocit, že sa skôr jedná o nejaký povrchný vzťah s chvíľkovým pobláznením, pričom ženská hrdinka tu ani nie je práve najsympatickejšia, tak som to tým postavám ani moc neveril. A to ma dosť mrzí, pretože to je jediný výraznejší zápor, inak to bolo výborné. Celé to sci-fi o zaplavenom meste a vracaní sa v spomienkach je tu vlastne len úplné pozadie, v centre diania je skôr kriminálna línia s týmto romantickým motívom, ale ten scenár mi prišiel dostatočne pútavý a hlavne s neustále sa zvyšujúcou úrovňou. A tak zatiaľ čo v prvej polovici, kedy bola ešte kriminálna línia trochu slabšia som si skôr všímal to sci-fi pozadie, tak v druhej už práve hlavný príbeh začne byť zaujímavejší a ponúkne aj pár pekných emocionálnych momentov, pri ktorých ma ozaj mrzelo, že ten úvod to tak dobre nevyjadril, inak by to bolo úplne vynikajúce. Ale aj takto ma to vtiahlo a veľmi bavilo. A môže za to aj tá perfektná atmosféra podporená príjemnou hudbou, tu si dali tvorcovia záležať a tak sa mi páčili aj scény, v ktorých sa vlastne ani nič dôležité nestane. Herci rozhodne nesklamali, spomínané hlavné duo Hugh Jackman a Rebecca Ferguson sú skvelí ako vždy, ale aj okrem nich ma bavili aj Thandiwe Newton a Cliff Curtis. Film ponúkne aj nejakú akciu, ktorá nie je zlá, ale prišla mi tu trochu nasilu, akoby len pre tých, ktorí pôvodne čakali nejaké akčné sci-fi, nech úplne nenadávajú, že sa ho nedočkali. Ale osobne by som sa obišiel aj bez nej, aj tak ma vlastne trochu zaujala len tá podvodná sekvencia. Vizuálne je to absolútne bez výhrad, vyzerá to veľmi dobre a celé to prostredie mesta, ktoré sa trochu zaplavuje sa teda vydarilo. Takže vôbec ma neprekvapuje, že film finančne neuspeje, toto nie je nič, čo by lákalo masy, ale mne sa to veľmi páčilo a určite si ešte Reminiscence pozriem. A keby bola romantická línia lepšie zvládnutá, aby to celé lepšie fungovalo, asi by som už hodnotil naplno. 80% ()

Reklama

Praxis 

všechny recenze uživatele

Utahaná ukňouraná romanťárna, která si hraje na Počátek zmixovaný s tunou detektivek a kriminálek. Jenomže to vůbec neodsýpá, je to strašně pomalý a celý to táhne jen fajn Jackman. Vizuálně celkem podařené, scénáristicky docela promyšlené, ale vůbec to nebude divácky atraktivní, kromě sexy Fergusson. Prostě tohle se hodí na podmračený a deštivý listopadový večer... 55% ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $54miliónov║ Tržby USA $3,900,193║ Tržby Celosvetovo $15,800,193▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA ║ Tržby za predaj DVD v USA ║ Dosť nešťastný post-apo priestrel. Skoro celá polovica filmu si ide svojím takým ležérne romantickým tempom o hľadaní stratenej lásky, až sa to postupne vyvŕbi v niečo úplne iné, viac fascinujúce, rozmanité, začne to mať poriadne grády. Herci a atmosféra fajn, nemalo to v danom prevedený šancu na úspech. /60%/ ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Hodně "nolanovský" film - rodinná spřízněnost se opravdu nezapře. S ohledem na to, že Lisa Joy si to nejen zrežírovala, ale i sama napsala, a zároveň je to její filmová prvotina, tak teda klobouk dolů. Neříkám, že je to dokonalý film, ale rozhodně bych nebyla zdakela tak kritická, jako někteří jiní, kteří zde film hodnotili. Zaprvé, je zde poměrně originální a lákavý námět, využívající lidských vzpomínek, a jeho zpracování rozhodně funguje. Zadruhé, vše se děje na pozadí klimatikých změn ve vodou zatopené budoucnosti, což je samo o sobě zajímavé. Poskytuje to další rozměr, který vlastně filmu dodává realistický prvek. Není to proto sci-fi, které by působilo jaksi vzdáleně a neuvěřitelně, právě naopak je to hodně uvěřitelné - člověk si dokáže představit, že k podobné budoucnosti skutečně směřujeme (jakkoli je to smutné a děsivé). Zatřetí, temnota takového světa, která navíc prohlubuje sociální rozdíly, se dobře snoubí s detektivní "noir" atmosférou filmu. Dobře mi to k sobě pasovalo a rozhodně nepůsobilo nepatřičně, že se tyhle věci ve filmu pojí dohromady. V jádru věci je to skutečně detektivka, a musím říct, že dobře udělaná, protože jako divák jsem rozhodně netušila, kam to bude směřovat a co se o hledané "femme fatale" nakonec dozvíme. Přestože se najde pár hluchých míst (a být to na mně, možná bych dokonce film o malinko zkrátila), většinu času je děj napínavý a poutavý, což mi u tohoto žánru přijde obzvlášť důležité. Jen mě trochu zamrzelo to konečné vyústění, týkající se volby hlavní postavy, kterou hraje Hugh Jackman, ale zde spíš záleží na vkusu. Mně sice takový závěr úplně nesedl, ale to nic nemění na tom, že film jako celek působí dost nadprůměrně, a to ani nemluvě o výborných hereckých výkonech. Když bych to vše měla sečíst a podtrhnout, nynějších 61%, které zde film má, je mnohem méně, než si zaslouží. Za mě jde o kvalitní filmový zážitek, u kterého bych si skutečně dokázala představit, že to natočil sám Nolan a ne jeho méně známá švagrová. ~(4,1)~ ()

Galerie (23)

Zajímavosti (11)

  • Původní scénář k filmu od Lisy Joy se objevil na seznamu nejlepších nerealizovaných scénářů v roce 2013. (NiWi)
  • Aby vytvorili potápajúce sa Miami, tvorcovia špeciálnych efektov vybudovali skoro 300m priehradu okolo časti opusteného zábavného parku, v ktorom sa nakrúcalo. Zaliali ju po prepočte na litre presne 1892705 l vody, zafarbenej tak, aby pripomínala oceán. (Dajman)
  • Pri nakrúcaní scény, v ktorej Hugha Jackmana topia, strávil herec celé hodiny s hlavou pod vodou. „Bez jediného slovka sťažnosti,“ spomína režisérka. (Dajman)

Související novinky

Studio Warner Bros. přišlo s obří novinou

Studio Warner Bros. přišlo s obří novinou

03.12.2020

Poté, co před třemi týdny studio Warner Bros. oznámilo plány pro uvedení snímku Wonder Woman 1984 souběžně v kinech i na streamovací službě, a také po nedávných spekulacích, že podobný osud by mohl… (více)

Tvůrci Westworldu plánují Fallout

Tvůrci Westworldu plánují Fallout

03.07.2020

Jonathan Nolan a Lisa Joy sice ještě neuzavřeli svoji sci-fi sérii Westworld na HBO, už si však stihli vybrat svůj příští projekt. A nebude jím nic menšího než adaptace slavné herní série Fallout pro… (více)

Reklama

Reklama