Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V nedaleké budoucnosti se rodí děti se speciálním X-faktorem, který jim dává nadpřirozenou sílu - ničivý laserový pohled, schopnost přesouvat předměty nebo ovládat počasí. Pro obyčejné lidi je těžké mutanty akceptovat, aniž by se jich báli. Profesor Xavier (Patrick Stewart), celosvětově uznávaný telepat - mutant, proto zřídí speciální školu a jeho záměrem je naučit mutanty zacházet se svými schopnostmi tak, aby z nich lidé neměli strach. Ne všichni mutanti jsou však ochotni přizpůsobit se, neboť nevěří, že by spolu lidé a mutanti mohli žít. Skupina X-men teď musí před těmito tvory lidstvo ochránit, protože jejich šéf, podlý Magneto (Ian McKellen), má s budoucností planety Země velice zákeřné úmysly! (Bontonfilm)

(více)

Recenze (872)

kaapaa 

všechny recenze uživatele

Jedna * za Mystique, druhá za Magneta, třetí za pana Profesora a čtvrtá tomu, co to všechno dal do kupy. Příjemná podívaná. ()

Cortesz 

všechny recenze uživatele

Komix jsem sice nečetl, ale zrovna tady mi to vůbec nevadí, protože si myslím, že X-Meni jsou jeden z nejlepších filmů na motivy komixu. Je zde výhoda v tom, že je zde hned mutantů několik a každý se s nějakým snaží ztotožnit. Režie je výborná Singer se mi jeví jako schopnej režisér. A obsazení ? Myslím, že přesně sedí. V čele s Hugh Jackman a Patrick Stewart vzniíkl jeden z nejlepších komixů na filmovém plátně. ()

Pai-Mei 

všechny recenze uživatele

Myšlienka prirodzenej evolučnej mutácie je podľa mňa veľmi reálna aj keď ide len o comix. Každých pár tisíc rokov nastane evolučný skok, ktorý sa prejavý náhlymi zmenami v biológii človeka. Film je zvládnutý skvelo, efekty a hudba bez chyby. ()

Lennie 

všechny recenze uživatele

Ve své době mě X-men absolutně fascinoval a dnes na něj nedám dopustit. Líbilo se mi na něm všechno, od hereckého obsazení přes příběh po vizuální efekty. Ale už dávno jsem se na něj nedívala...pro jistotu, aby mi to nezkazilo dojem. (Nicméně se u toho skvěle žehlí.) ()

Burrows 

všechny recenze uživatele

Po 104 minut jsem neodlepil oči z obrazovky, jak se mi to líbilo. Nadpřirozené schopnosti, zajímavé postavy a dobrý casting - to já můžu. Ale 5 hvězd nedám, ty si nechávám na dvojku. ()

HarlanWade 

všechny recenze uživatele

Když už jsem asi podvacáté slyšel o úžasných X-Men a viděl děti, jak si hrajou na hrdiny v něm, začal mi neskutečně lézt krkem. Přesto jsem chtěl bejt fér a tak jsem si ho jednou pustil. Svůj odpor jsem překonal už v prvních 5 minutách, kdy jsem viděl, že je to něco úplně jiného. Je to nevídaně inteligentní komiksová adaptace, která se schovává do hávu efektivně natočeného thrilleru s několika vydatnými akčními vrcholy. Teď už mezi X-Menoské fanoušky sám patřím, přesto, že jsem po těch ohlasech tajně doufal v ještě o něco větší bombu. Ale k čemu nemám výhrady, je výběr herců. ()

Pavel_Pan 

všechny recenze uživatele

Není mně jasné proč se Jackman stylizuje do role pernamentního vymítače ďábla, úpíra a zdravého rozumu. Matrix vlastní alespoň nadčasovou metaforu. X men je povrchní zábava. Nepřekvapí a díl od dílu potřebuje více fanatických přívrženců jakéhosi kultu, kteří musí opakovat jak je vše báječné. Nic jiného než upatlaný superlativ film nepotřebuje. Nežije žádným ducha životem. Chce jen šokovat něčím, co už bylo dávno pro tyto účely použito. ()

Tuniak DF 

všechny recenze uživatele

Wolverine je klasa... bez neho by som tento film ani nepozeral. Tiež je tu nádych istej myšlienky, istej morálnej otázky, ktorá však sama akoby nevedla, na čo sa vlastne pýta. Inak pre fandov komiksov isto skvelý film, pre tých druhých (ako aj ja) ešte stráviteľný film. 5/10 ()

Eilem 

všechny recenze uživatele

Po výbornom začiatku ma film už ničím neprekvapil a išiel očakávanou cestou čo je trochu škoda, lebo si myslím že potenciál bol oveľa väčší.Napriek tomu výborný nápad a scenár.Herecké výkony sa nedajú hodnotiť objektívne.McKellen sami páčil asi najviac, vyzdvihnúť môžem ešte Annu Paquin.Ostatní nič moc.Hudobná stránka nepriniesla nič ,čo by stálo za zmienku. ()

kubas369 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší komiksová adaptace, kterou jsem zatím viděl. Ikdyž mi film, přišel poměrně chudý na efekt na to, o jaké téma se tu jedná což asi není až tak na škodu. Že by Jackmanova životní role? ()

Maw 

všechny recenze uživatele

Já jsem asi takový typ člověka, kterému by se film podle komiksové adaptace líbil, i kdyby za nic nestál. Ale to nemá s tímto počinem co dělat. Pokud natočili film X-Men, pokud jsou efekty a příběh perfektně zpracovány, pokud jsou herci kvalitní a přesvědčí mě, že jsou opravdu mutanti a pokud dali do role mého oblíbeného Wolverine Hugh Jackmana. Pak není co řešit, film zbožňuji, pouštím si ho několikrát a dávám mu 5 hvězd. ()

luciebenadova 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála filmů u kterého bych snad skousla i delší metráž než si autoři dovolili. Jinak skvěle herecky synchronizovaná komiksová dupárna. ()

frxXx 

všechny recenze uživatele

Asi prvý komiksový film kde záporáci vlastne ani záporáci niesú! Majú len odlišný názor ako ich protivníci. Záporak tu je vlastne ľudstvo a ich strach z neznámeho. Určite si mnohí povedia po zhliadnutí lietajúcich, oheň chrliacich a čojaviem akých ľudí, že je to len americká prkotina,možno že aj je, ale ja sa na podobne veci rád pozerám a bavia ma. Plno zaujímavých postav, konfliktov, dobré akčné scény a dej tiež nieje na zahodenie, treba dať len tomu šancu a ponoriť sa do toho. Navyše mať takú ženskú doma ako "Mystik" , ktorá by mohla byť inou každý večer ... ani by som to nepotreboval!Lebo ona sexi aj modrá! :) :D ()

KucC 

všechny recenze uživatele

V tomdle funguje vše, tak jak má. Sice to není můj nejoblíbenější ze série, ale jako první tahoun nám hned ukázal, že půjde o něco velkého, k čemu se budeme rádi vracet. ()

Související novinky

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

03.11.2023

Po zveřejnění informace, že se ve dalším pokračování Deadpoola, jenž je zatím bez oficiálního názvu, po několika narážkách z předcházejících dílů konečně objeví po boku Ryana Reynoldse i navrátivší… (více)

Režisér Bryan Singer se chystá vrátit úder

Režisér Bryan Singer se chystá vrátit úder

07.06.2023

Režisér Bryan Singer byl dlouhý čas jedním z nejnadějnějších mladých tvůrců v Hollywoodu a jeho kariéra se zdála být neotřesitelná. Rodák z New Yorku se proslavil už začátkem devadesátých let svým… (více)

Třetí Deadpool zůstane sprostý

Třetí Deadpool zůstane sprostý

05.06.2022

Scenáristé Rhett Reese a Paul Wernick (Deadpool, 6 Underground, Zombieland) se čerstvě vyjádřili na téma třetího Deadpoola, který poprvé vznikne pod hlavičkou studia Disney, a dvojice nyní chtěla… (více)

Reklama

Reklama