Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detektiv newyorské policie John Shaft vyšetřuje incident, jehož obětí se stal mladý černoch Trey Howard. Shaft zatkne arogantního mladého bělocha Waltera Wadea. Podle výpovědi Treyovy přítelkyně je v baru napadl, a když ho Trey zesměšnil, tak ho venku brutálně zmlátil. Když Wade o umírajícím mluví s pohrdavým úsměškem, Shaft ho srazí k zemi pěstí. To je však jediný trest, který Wadea za zločin čeká. Syn vlivného obchodníka je propuštěn na kauci a vzápětí zmizí ve Švýcarsku. Mnohem vážnější důsledky má incident pro Shafta, který přijde o místo. O dva roky později pracuje Shaft v protinarkotickém oddělení jiného okrsku. Krátce po úspěšném zatčení drogového bosse dostane zprávu, že se Wade tajně vrací. Nasedne do limuzíny, kterou řídí Shaftův komplic Rassan, a detektiv ho vzápětí zatkne. Soudce Bradford ho však znovu propustí na kauci. Zuřící Shaft se rozhodne odejít od policie a dostat vraha po svém. Uvědomuje si, že rozhodující je svědectví barmanky Diany, která krátce po vraždě zmizela neznámo kam. Wade se ji pokusí umlčet dřív, než ji najde Shaft. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (236)

bartias 

všechny recenze uživatele

Pocta drsnému žánru krimi filmů zvaných blaxploitation, který frčel v 70. letech, má dvě devízy: retro-elektronickou hudbu Davida Arnolda a Samuela L. Jacksona v hlavní roli. Jako takový je Drsnej Shaft zajímavý, ale coby napínavé akční detektivce mu něco chybí. Možná je natolik věrný, až to v dnešní době začne nudit. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Taký príjemný film na nedeľu o druhej v telke. Keby to bola časť nejakého seriálu vsetko je ok. Jackson aspoň vyzerá cool, ale nejaký ten rasizmus, by nebol od veci. Trochu ma sklamal Christian Bale. Nieže by nebol dosť odporný, ale bol tu len taký tajtrlo, ktorý dostal veľmi málo miesta. Proste Stalloneho ZASTAVTE CARTERA ma presvedčilo podstatne viac... ()

Reklama

D28 

všechny recenze uživatele

Herci a hudba pomohli priemernej kriminálke.A neodpustím si na tomto filme dokumentovať to, že Christian Bale je fakt dobrý.Po najkladnejšej postave kariéry /či je niekto väčší superman než Ježiš?/ predviedol tú najzápornejšiu. Bezchybne obe.Shaft ako film bezchybný nie je, správny koniec to však nahradí. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(35%) Říkal jsem si, že DRSNEJ SHAFT je něco, co by mi mohlo sednout, ale bohužel. Ještě tak cca ta 1/3 filmu je dost dobrá. Jenže pak se začne snímek ubírat tak nudným, chaotickým směrem, že jsem měl co dělat to dodívat. Řetězení postav (gangsterů, policistů atd,..) až jsem z toho byl zmatený. Takže veškerý nástřel filmu, děj a tak – to vše nakonec ve finále vyšlo do ztracena. Prostřední část filmu mě nehorázně otravovala všelijakými tupými postavami. V závěru se párkrát zastřílelo a bylo hotovo. Největším a asi jediným kladem tohoto bijáku byl S.L.Jackson. Jeho postava byla vydařená, měl spoustu dobrých hlášek a momentů. Za zmínku ještě stojí obstojný soundtrack od D.Arnolda (nejvíc mě nadchnul v jeho 5 Bondovkách). Ostatní herecké obsazení ani tak za zmínku moc nestojí. Jeffrey Wright hrál docela pitomou postavu. Christian Bale (náš nejznámější a nejlepší představitel Batmana) na tom byl už lépe, ale jeho postavu jsem si moc neoblíbil. No, nemá smysl to už dál okecávat a shazovat, nesedlo mi to, relativně krátká stopáž a já se téměř pořád nudil. ()

KarKulA 

všechny recenze uživatele

Co si budem namlouvat, ten film je totální sračka ve které si velkej Samík mastí svoje pochroumané ego z dětství (a možná při spokojeném pohledu na sebe i něco jiného) a hraje si na tak cool týpka, že je div že od něj neodletují rampouchy (wooo. ...). To co zvedá tendle film ze stoky kinematografie jsou ale dva naprosto bezchybní záporáci v podání Jefferey Wrighta a Christiana Balea (ten si tady zopakoval slabší odvar psychopata dle mustru Amerického psycha), kteří tomu dají jiný rozměr a díky kterým se paradoxně na tendle film i ráda podívám. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (11)

  • Slovíčko "fuck" bolo vo filme použité celkovo 165-krát. (MikaelSVK)

Související novinky

Zemřel americký režisér John Singleton

Zemřel americký režisér John Singleton

30.04.2019

Ve věku 51 let zemřel americký scenárista a režisér Daniel John Singleton. Jeho filmovým debutem byl snímek Chlapci ze sousedství s Laurencem Fishburnem a Cubou Goodingem Jr., za který byl nominován… (více)

Reklama

Reklama