Reklama

Reklama

Želvy Ninja

(seriál)
  • USA Teenage Mutant Ninja Turtles (více)
USA, (1987–1996), 73 h 57 min (Minutáž: 21–47 min)

Tvůrci:

David Wise

Předloha:

Kevin Eastman (komiks), Peter Laird (komiks)
(další profese)

Série(10) / Epizody(192)

Želvy Ninja – kdo by je neznal? ovládají bojová umění a zachraňují celý svět! Leonardo, Donatello, Michelangelo a Rafael jsou nejsenzačnější želvy na světě, které statečně bojují se svým úhlavním nepřítelem Krangem a jeho pravou rukou Trhačem. Mají jen jednu slabost – pizzu. (oficiální text distributora)

Recenze (361)

Han22 

všechny recenze uživatele

Želvy Ninja - v dětství jeden z nejkultovnějších seriálů. Ještě než se objevily Akta X, Krajní Meze, Xena a další věci jsem miloval Opičího krále, Arabelu a Ninje želvy. Na začátku 90. let nebylo nic lepšího - akční figurky, žvýkačky, samolepky, automatová mlátička, komix, filmy a hlavně seriál. Čtveřice želv pojmenovaná po renesančních malířích, pizza, legendární zbraně (bo, sai, katany a nunjaky - kdo neměl doma jedny vyrobené ze dvou klacků a provázků?), krysí mistr, dvojice tupých mutantů, sexy April a hlavně dvojice záporáků Trhač a Krang. Bojové umění se potkalo se sci-fi a humorem a stvořilo bezpochyby pětihvězdičkový dětský kult. A jak seriál dopadl z dnešního pohledu? Dal jsem si práci a skouknul všechny natočené díly - a seriál strašně zestárl. Oproti Kačerům, kteří jsou klasikou dodnes se drží stále stejného schématu - Trhač vymyslí plán, Rocksteady a Bebob vše zkazí, želvy plán překazí, Trhač uteče, April natočí reportáž a nás čeká ponaučení a vtip na konec. Tvůrci to naštěstí časem začnou střídat, takže se objevuje pestrá škála padouchů a poslední tři série značně přítvrdí, ztemní a místo Trhače nás čeká boj z docela našlapaným mimozemským vládcem ale... seriál je těžkopádný, přes spoustu zbraní a bojových umění nikdy nikdo nikoho nezabije, nezraní ani mu vážně neublíží, veškerá likvidace padouchů probíhá v komediálním stylu, padouši střílí, ale nikdy netrefí, humor je značně infantilní. Tohle je zkrátka seriál pro děti, a z nostalgie by se na něj nikdo neměl koukat, protože si zkazí vzpomínky a uvědomí si, že něco se vrátit zpět nedá. Z dnešního pohledu tak maximálně za dvě hvězdy, ale nemám to srdce dát svému dětskému kultu tak málo, takže průměrem za 3. ()

Honza dAve 

všechny recenze uživatele

Kultovní dětský seriál mého prvního stupně základní školy. Tímhle žila celá třída a oficiální i neoficiální možný i nemožný merchandising hýbal dětskými přáními. Jinak je to veselý a barevný, ne moc skvěle animovaný comics s chytlavou klávesovou (skoro MIDI :o)) ) "muzikou". Jo, a ty žvejkačky, děsně hnusný žvejkačky, ale ten byznys s těma kupónkama .... hotovej Wall Street v mý třetí třídě :o). ()

Reklama

inmax 

všechny recenze uživatele

April byla sexy, Leonardo statečný vůdce, Michelangello žrout pizzy, Donatello vědec a Rafael hláškař a rebel :D Tohle zpracování Turtles mi přijde nejlepší, prostě klasika s úžasnou zpívanou znělkou. Želvy ninja jsou mé dětství, dodnes mám schované všechny české komiksy a téměř kompletní samolepkové album :) Dnes jsem sehnal DVD s prvními pěti díly a je to nářez jako před lety :) ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Dětská láska, kterou jsem si nyní opětovným shlédnutím trošku pokazil (Přesto, že mám do jisté míry dětskou naivitu seriálů rád - třeba Willy Fog na cestě kolem světa). Pocit nostalgie ale většinu nešvarů seriálu zahlazuje a tak si nelze než neužívat Trhače, Kranga, Třísky a všech želváků, které jsem si ale pamatoval trošičku jinak a tak mě dnes už víc těší celovečerák z roku 2007, který se nese přeci jen v trošku temnějším duchu. Kdo seriál nezná z mládí, asi mu už dnes nic neřekne, pro mě to ale jsou užasná dětská dobrodružství u TV, spousty komiksů, samolepek a plastových figurek, které většinou ještě mám někde schované... Ale už si s nima nehraju, fakt...! :) ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Jednu dobu v mládí pro mě Želvy Ninja představovaly střed vesmíru. Především díky filmu (viz můj komentář), který spustil můj zájem. Následovalo pár komiksů a především animovaný seriál. Ten byl ještě o level výše než film. Především díky tomu, že animovaná forma toho snese vždy více než klasický film a taky proto, že jsem jej mohl sledovat častěji. Tři hvězdy za pěkné vzpomínky na mládí a raději si seriál již nikdy nezopakuji, protože bych šel s hodnocení velmi pravděpodobně dolů. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (29)

  • Seriál vznikl podle undergroundového komiksu pro dospělé, který násilím ani nadávkami nešetřil. (liebgott)
  • V dvoch častiach 3. serie sa objaví Usagi Yojimbo-Zajac samuraj, známa postava z amerických komiksov autora Stana Sakai-ho. (donnie22)
  • V původním komiksu nosí všechny čtyři nindža-želvy červené pásky přes oči a hnědé chrániče loktů a kolen. Navenek se vzájemně odlišují pouze rozdílnými zbraněmi. (Poker_Face)

Související novinky

Želví ninjové se dočkají rebootu

Želví ninjové se dočkají rebootu

02.07.2020

Želvy Ninja už se za ty roky dočkaly tolika rebootů, že by další verze klidně mohla vyprávět o čtveřici stárnoucích želv, co místo karate cvičí jógu a prochází si krizí středního věku. Naštěstí to… (více)

Reklama

Reklama