Reklama

Reklama

Pomsta

  • USA The Protégé (více)
Trailer 1

Anna (Maggie Q), kterou jako dítě zachránil a vycvičil legendární zabiják Moody (Samuel L. Jackson), je nejtalentovanější placenou vražedkyní na světě. Když je však Moody - muž, který pro ni byl jako otec a naučil ji vše, co potřebovala vědět o důvěře a přežití - brutálně zabit, Anna přísahá pomstu. Jakmile si s ní tajemný vrah (Michael Keaton) začne hrát na kočku a myš, jejich konfrontace se stane smrtící. (HBO Europe)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (128)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Starší filmy Martina Campbella mám opravdu rád, v případě této podívané musím ale bohužel konstatovat, že tentokrát tedy docela selhal. To, že akční filmy s mužskými hrdiny jsou už asi mimo hru, jsem si začal tak nějak bohužel zvykat, ale popravdě, když je i hrdinka cool, tak proč ve výsledku ne, a v tomto ohledu problém Pomsta tedy nemá, jelikož Maggie Q se do akční polohy poměrně hodí, při akci nevypadá úplně trapně a celkově i jako chladnokrevná drsňačka působí prostě věrohodně. Navíc tu v tom nezůstala sama, jelikož i ostatní zúčastnění herci a jejich postavy nejsou marní, především pak Michael Keaton je vyloženě skvělý a pro mě osobně je tím nejvýraznějším hercem i postavou právě on. Ani v samotné akci pak ale neshledávám nějaký zásadní zádrhel, je nekompromisní, krvavá, choreograficky přehledná, různorodá a je jí i poměrně dost. Tyto dva důležité faktory zde zkrátka fungují a film hodně zachraňují. Jenže k čemu to, když zbytek filmu hraje proti nim a to dost výrazně. Především tedy zápletka je jedna z nejhorších hovadin, co jsem za poslední dobu vůbec viděl, jelikož ta byla snad mizerná i na céčkový film. Nevadila mi tedy ani tak ta její celková tuctovost, ale spíš veškeré ty totální nesmysly a nelogičnosti, co obsahovala, ta její šílená kostrbatost, naivnost a naprostá hloupost, já v tomto ohledu prostě Pomstu vůbec nedával, no a závěr tento můj dojem pak už jen podtrhl, strašný. Krom toho mi tu ale zcela chyběli i další prvky, jako atmosféra, napětí, emoce, případně třeba nějaká dramatičnost, nebo i odlehčenost, nic z toho se tu ovšem nevyskytuje, prostě úplně oholený, nepůsobivý film. Martin Campbell si tu tak zkrátka skutečně vybral hodně slabou chvilku, a tak místo aby mě tento snímek díky povedenému castingu a akci bavil, tak mě nakonec kvůli opravdu debilní, zpackané zápletce nehorázně sral. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[55%] Velká škoda, že je tento film výborný především jen tou špičkovou akcí. Ten zbytek je takový divný slepenec, který mi moc nepasuje do nějakého celku. Příběh to má obyčejný, ale ten scénář a postavy? To už je horší. Magie Q je na tom ještě dobře, stejně tak jako Michael Keaton, který mě zde po herecké stránce bavil. Horší je to ale s jejich postavami. To „kočkování“ Magie s Keatonem mě zde docela iritovalo. Zápasili spolu, pak se bavili u večeře, poté opět se málem zabili, poté spolu spali atd atd …. Jako kdyby byl film pojat nadlehčeně, tak ok, ale takto se to tvářilo vážně až to bolelo. Jackson zde docela pobaví, párkrát ukáže tu svou komickou grimasu a tak. Robert Patrick je zde úplně zbytečný. No a abych to jen nekritizoval, tak ta AKCE – to byla opravdu lahůdka. Martin Campbell stále umí! Bylo jí zde tak akorát. Takže mě mrzí, že tu byl zvolen pitomý scénář a divně pojaté postavy. 5% dávám za postavy, příběh apod a 50% za výborné akční sekvence. Takže aspoň je z toho koukatelný průměr, bohužel jen na to jedno vidění. ()

Reklama

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Velmi kvalitně a rutinně natočeno, koneckonců Martin Campbell není žádný amatér a tento žánr mu rozhodně není cizí. Má to sice překvapivě dost hluchých míst a sedmdesátiletý Michael Keaton, byť hraje dobře, mi do role  vůbec neseděl, ale jinak to má i vtip, Maggie je skvělá jako vždy, jakož i stále zábavný Samuel L. Jackson a kamera a režie je prostě velmi dobrý standard, což se týká i rozumného střihu. Zaplaťpánbůh aspoň za to. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Výborný akčný triler ako zo starej školy ale šmrncnutý trošku Wickom. Maggie Q je v akčňákoch rokmi ostrieľaná, najslávnejší MTFCKR na svete taktiež, Keaton si tieto úlohy doslova užíva a Robert Patrick bola už len taká cameo čerešnička na torte. Jasné, že sme nedostali žiadnu revolúciu ani evolúciu v žánri, ale dostali sme doslova poctivú žánrovku, ktorá neurobí hanbu ani jednému zúčastnenému, na ktorú sa dobre pozerá, nie je vyslovene pre deti, keďže sa násilím nešetrí a ktorá ukazuje, že nie vždy je AAA varianta v kine to pravé a stačí k tomu aj takéto béčko, ktoré vie, že je béčko, nehrá sa na viac a z béčka vyťahuje maximum. Takýchto filmov môžem koľkokoľvek. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Dát ke konci roku, akční filmy kde hlavním hrdinou je žena, nebyl úplně špatný nápad. Tenhle film mně hrozně bavil, herci sou skvělý. hlavně Maggie Q si to tady těžce dává. Co mně však nejvíce zamrzelo, je to, že film má určitý potenciál být lepší a to hlavně po příběhové stránce, v polovině se rozjedou určité intriky, které vyzní do prázdna a to je fakt škoda. Akce je parádní, je jí dostatečně, je rychlá a taky dost brutální, v tomhle směru Batman předvedl úplně odzbrojující výkon. Co si mi na filmu také hodně líbilo, že nejen akce, ale právě i ten příběh a postavy, sou pojaty realisticky a celé je to zpracováno syrově a nekompromisně, v tomhle směru furt vzpomínám jak mně Campbell odrovnal filmem "Na hraně temnoty" a i z tohohle filmu citím, tu špinavost a krutost, takže opravdu skvělá práce. Kdyby se poladil ten příběh, tak by tomu nebylo co vytknout. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (3)

  • Rovnako ako dej filmu, aj jeho natáčanie prebiehalo v rumunskom Bukurešti a vietnamskom Da Nang. Natáčalo sa aj v Bulharsku a Veľkej Británii. (Real Tom Hardy)
  • Na hudbě k hlavnímu traileru se podílel mimo jiné i český skladatel Tomáš Oliva. (Qaeky)

Reklama

Reklama