Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(23)

Obsahy(1)

Češi jezdí na chatu. Jezdí tam proto, aby byli v pohodě. A v pohodě budou, i kdyby se kvůli tomu měli zabít... Komediální epizodický seriál Osada zkoumá s velkým nadhledem český fenomén chataření. Kde jinde se mohou potkat tak různorodé a odlišné postavy než v chatařské kolonii? Milionář, který tají svůj majetek, aby zůstal v osadě oblíbený. Spisovatelka románů červené knihovny. Nepraktický ajťák, který i dříví seká podle návodu na internetu. Voják speciálních jednotek v záloze, který ve skutečnosti pracuje jako kadeřník v salonu své ženy. A další svérázné figury, které mají společné jen jedno – chataření... Do chatové osady Záhoří jezdil už jejich děda, jejich rodiče a budou jezdit i jejich děti. Platí neměnná pravidla a tradice. Přestože se svět mezitím změnil. Někdo zbohatl, někdo naopak. Stali se z nich pravičáci i levičáci, Pražáci i Moraváci, liberálové i milovníci tradičních hodnot, staří i mladí. Vzdálili se sobě na hony. Kdeco vidí jinýma očima. Neshodli by se v práci, u televizního programu ani u voleb. Vůbec by se totiž nepotkali. Podle toho to od pátku do neděle v osadě vypadá. Ale nakonec se všichni nějak vrátí k tomu nejdůležitějšímu, co vnímají společně: na chatě je pohoda. Pohoda, i kdyby to mělo stát všecky zbytky sil. A to je taky nejrozumnější evangelium, které by Češi mohli darovat rozhádanému lidstvu: jezděte na chaty a na světě místo válek zavládne pohoda! (Česká televize)

(více)

Recenze (124)

GeusX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Povedené barvité postavičky s kvalitním hereckým obsazením. Humor je chytrý, ale je třeba si ho všimnout a pochopit do hloubky neb se dá klidně přehlédnout a sklouznout k nudě. Když však něco, tak je to perla, žádný kýč. Škoda, že se neperlilo častěji. (Tak nějak jsem měl přehnané očekávání zábavy jako v seriálu Čtvrtá hvězda). Pohodový seriál, od kterého jsem však v žánru komedie čekal přece jen větší útok na bránici. Asi na mě leze deprese... ()

Razzor_82 

všechny recenze uživatele

Na začátku seriálu to Kolečkovi pěkně drhlo. Postavy byli nesourodé a hodně přehrávali dialogy. Seriálu jsem dal ale šanci a neudělal chybu. Hezky se rozvíjel svou pohodovou chatařskou atmosférou v kouzelném Záhoří. Postupem času se postavy hezky charakterově  stmelili v jednu velkou rodinu. Díly začali být uvolněné a přirozené. Závěrečný táborák s přiznáním pravdy byl moc fajn a bylo mi i trochu líto, že jde seriál do finále. V době tupých policejních a lékařských stupidních seriálů na konkurenčních televizích, byl tohle prostě páteční pohoda. 6/10 ()

Reklama

DanielP. 

všechny recenze uživatele

První série mě vcelku bavila. Dobré postavy, mělo to vývojovou linku, vtipné hlášky. A tak nějak si to na nic moc nehrálo.  Druhá ovšem velmi ztrácí a to nesmyslnou postavou Michala (ex policista nyní psycholog). Přistihl jsem se, že mi ta postava začala vysloveně vadit. Druhá postava, která vzala za absurdní konec je majitel sýrárny. Nevím o co tvůrcům šlo v druhé sérii, ale poslali to směrem dolů a to o třídu. ()

ANTYCHRYST 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další skvělej seriál od pana Kolečka.. Bohužel dnes právě skončil.. Jako moc rád bych druhou sérii.. ale to asi nehrozí.. Každopádně příběhy kolem chatareni mě bavily :) skvělé obsazení.. Spousty vtipných momentů.. Příběhů.. :) škoda že to tak rychle skončilo.. Ps: osobně jsem se byl v Záhoří podívat a je to přesně jako v seriálu fakt parádní Rybníky 2 a kolem chatky. 100% povedený seriál. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když jsme s přítelkyní viděli první díl, říkali jsme si, že nápad by byl, tak tomu do dalších dílů ještě šanci dáme...a uvidíme. Když pak končil díl třináctý, tak nám bylo smutno, že jsme se s osadou u Nižboru museli rozloučit a už přemýšlíme, kdy se tam pojedeme podívat, abychom to spojili i s Hanákovou hospodou. Osada nám totiž za těch třináct týdnů neskutečně přirostla k srdci. Totální oddechovka s postavičkami, kde můžu říct, že co herec, to originál. Osobně třeba nedokážu říct, kdo mi sedl víc a kdo míň. Obecně jsem tu na všechny koukal hrozně rád a ještě radši jsem se do Záhoří s nimi vracel. Osada je jednoznačně oddechová záležitost, je to přesně ten druh seriálu, který si chcete pustit pří večerním pátku, tedy když je pracovní týden konečně už za Vámi. To, že tady osciluje kolem šedesáti procent je mi tak naprostou záhadou. Osada mi totiž mnohdy způsobila záchvaty smíchu a já ji za to děkuji. Pokud by byla druhá série, vůbec bych se nezlobil. ()

Galerie (476)

Zajímavosti (30)

  • Premiéru epizody sledovalo 928 tisíc diváků (15+). (rublik05)
  • Stejně jako Petr Južan, tak i jeho představitel Igor Bareš neměl v době natáčení seriálu řidičák. (TomasSlach)
  • Premiéru páté epizody zhlédlo 966 tisíc diváků starších 15 let. (rublik05)

Reklama

Reklama