Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Speciální zásahová jednotka Navy Seals byla vyslána na záchranu posádky amerického letounu zajaté blízkovýchodními teroristy. Během akce zjistila, že nepřítel vlastní střely Stinger - vysoce technicky vyspělé a nebezpečné zbraně. Velitel zásahové jednotky poručík Curran dává přednost zanechání zbraní na místě před jejich zničením. To ovšem znamená, že teroristé mají v rukou dokonalou zbraň. Rakety tedy musejí být nalezeny a zničeny, nebude to ovšem snadné... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (81)

otík 

všechny recenze uživatele

Celkem slušný akční nářez, o výbuchy, střelbu i mrtvé tady opravdu není nouze, jen tomu cyhbí nějaké originálnější zpracování a tvůrčí scény i záběry. Ale i tak jako standartní akčňák určitě potěší. Michael Biehn si vystřihl stejnou postavu jako ve Skále, jen s rozdílem, že si zahrál celý film. Charlie Sheen zase něco obdobného jako ve Žhavých výstřelech II., jen bez humoru. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Dnes velmi opomíjený akční snímek o jedné speciální zásahové jednotce Navy Seals. Ve své době byl na VHS velmi vyhledáván a myslím, že by neuškodil ani dnes. Co se týče tématu příběhu, tak od doby natočení se toho zase až tak moc nezměnilo. Snímek se nezaměřuje jen ne akce, ale i na soukromý život členů jednotky. Na jejich strasti i slasti a to i ve vztazích mezi sebou. Dává nám to hlavně najevo, že byť to jsou vlastně cvičení zabijáci, mají stále svoji duši a lidskost. Na výpravě a pyrotechnice se nešetřilo, takže boje vypadají vcelku reálně. V ději jsou samozřejmě trhliny a i pro lajka jisté nepochopitelné situace, ale bez toho by to nebylo prostě ono. Akční klasika, která si ve videotéce zaslouží své místo. ()

Reklama

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

I přes skutečnost, že tenhle film rozhodně díru do světa neudělal a sotva si na sebe vydělal (upozorňuji SI, nikoliv SE), je to poctivý devadesátkový akčňák s řízným soundtrackem. Úvod je profesionální pomalu jak Generation Kill, ale pak se to zvrtne skoro až v parodický finále s nesmyslnou honičkou starýho medvěda starým BTRkem, projíždějícím barákama a autobusama jako o závod. Kromě typickýho Sheena mě ve vedlejších rolích pobavili moji oblíbenci Dennis Haysbert a Bill Paxton, škoda, že ani jednomu ten drive do konce nevydrží... Až začne válka s arabama nebo rusákama, tenhle film by neměl chybět mezi propagandistickým materiálem žádné armády. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Čtyři roky po první DELTA FORCE a ve stejném roce jako její dvojka vzniklo tohle nepříliš akční ani vtipné béčko, které navíc ani není takovou mytizující oslavou jednotek SEALS, jak byste čekali. Akce je málo a není nic moc, ujde jen ta závěrečná honička mercedesu a obrněného transportéru, příběh je rovněž o ničem. Hodně tomu dává Charlie Sheen, zato můj oblíbenec Michael Biehn je tu dost nevýrazný a Billa Paxtona si moc neužijeme. Všichni tři už navíc natočili mnohem lepší akční filmy, Biehn a Paxton byli za (vesmírné) mariňáky už ve VETŘELCÍCH a Sheen natočil ve stejném roce jako NAVY SEALS podstatně lepšího ZELENÁČE s Eastwoodem. Zbytečný akčňák poplatný 80. letům, ale postrádající jejich zábavnost. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Možná, že díky mému malému očekávání jsem mile překvapen a nebojím se dát 4*, na kterých má největší podíl herecký výkon Charlieho Sheena a Michaela Biehna. Námořní pěchota je béčkový počin, u kterého se musí leccos brát s nadsázkou, ovšem nemyslím si, že by si tento snímek chtěl hrát na něco víc, o čemž svědčí i řada vtipných hlášek a momentů. Zaujalo mě i ztvárnění akčních sekvencí, které v mnoha ohledech působí realističtěji a daleko lépe než u jiných filmů stejného žánru, v němž hrají známější akční herci. Za zmínku stojí také soundtrack, který kromě typické hudby pro 80. léta přináší i několik povedených písní. Námořní pěchota je zkrátka zdařilou oddechovkou. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (13)

  • Rexer (Rick Rossovich) má pri golfe na sebe oblečené tričko s potlačou Martini Ranch. Bill Paxton (Dane) bol v 80-tych rokoch členom tejto rockovej skupiny. (beso74)
  • Pôvodne mali členovia tímu hrať touch rugby, Bill Paxton (Dane) mal pocit, že sa to až príliš podobá na scénu z filmu Top Gun (1986), kde sa hral volejbal, a tak navrhol golf. (beso74)
  • V čase 1:00:00, při přípravě na vyskočení z letadla, je vidět, že Dale (Charlie Sheen) má nasazenou masku špatně, a to tak, že mu vysí jen na špičce nosu a je tam jasně patrná mezera mezi maskou a obličejem. V případě takovéhle netěsnosti by maska nefungovala jak by měla a Dale by nejspíš omdlel z nedostatku vzduchu. (Ace.A.T.L.)

Reklama

Reklama