Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Blade, který je sám napůl upírem, pátrá po svém příteli a pomocníkovi Abrahamu Whistlerovi, který údajně zemřel, ve skutečnosti však žije v zajetí upírů. Nakonec se mu podaří přítele najít a osvobodit. Whistler infikovaný upírskou krví svede s nákazou úspěšnou bitvu, nepadne si však do oka s Bladeovým novým pomocníkem. V jejich skrýši se objeví maskovaní upíři Asad a Nyssa. Přinášejí vzkaz pro Blada od vládce upírů. Ten mu nabízí příměří a současně ho žádá, aby se společně s upíry pokusil zastavit hrozbu, která ohrožuje svět obou ras. V Praze se totiž objevila nová upírská rasa, Smrťáci, které vede Jordan Nomak. Blade s oběma pomocníky odjede do Prahy, kde navštíví sídlo upírského vůdce Eliho Damaskinose... (TV Nova)

(více)

Recenze (552)

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

váhal jsem mezi třema a čtyřma hvězdičkama, ale i když dvojka mi přišla o kousek propracovanější, jako akční film solidní průměr, jako horor zase nic extra. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Těžko se tomu věří, ale Blade 2 během těch několika let neskutečně zestárl a k banálnímu a přímočarému ději se nyní přidalo ještě rozpadající se a oku moc nelahodící CGI. Del Toro si hraje s mytologickými prvky, které však mnohem víc sedí k HellBoyovi, než Bladeovi, kterému ona pohádkovost spíše láme vaz a drtí kosti. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Totální akční výplach. Nejlepší lék na špatnou náladu a asi už poslední opravdu dobrý film Wesley Snipese. Del Toro si druhým BLADEM otevřel dveře do Hollywoodu a to byl zatraceně důležitý okamžik. Vzpomeňte si na má slova až bez dechu budete sledovat V HORÁCH ŠÍLENSTVÍ jež jsou právě v přípravách. P:S: Perlmanův Reinhardt geniální. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Toro sa druhým Bladom definitívne vyprdol na príbeh, ktorý je len také "křoví" pre hyperdynamické akčné maso. Pri tomto som si vybavil anlógiu medzi filmom a typickou akčnou počítačouvou hrou. Ovládame killera a z počiatku kosíme davy lóserov, ktorých neskôr vystriedajú lepší, chytrejši, odolnejší a pomaly sa pripravujeme na finálneho bossa. Presne túto schému kopíruje aj Blade dva a ide mu to skvelo. Žiadny hlbší filmový zážitok som nečakal a bavil som sa nonstop. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Del Toro zde v lecčems překonává Norringtonův první díl. Akce je mnohem lepší, dynamičtější a krvavější. Fantastický drajv filmu nepolevuje však ani v dialozích a pomalejších scénách. Hudba dodává snímku maximální coolovost a drsné hlášky jsou přesně na těch správných místech. Snipes tu nepředvádí nic nového, avšak i to staré bohatě stačí. Už jen jeho nerozbytné sluneční brýle stojí za pozornost. Několik děr ve scénáři a logických nesmyslů se dá klidně prominout, protože se toho v té rychlosti člověk všimně stejně až tak napotřetí/čtvrté. Příjemné zpestření v podobě Bloodpacku a Leonor Varely (konec má sílu) a dokonce oceňuji i návrat Kristoffersona. Pravděpodobně nejlepší díl. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Když něco točí Del Toro, tak je jedna věc jasná, o akci není nouze a je výborně natočená a sestříhaná. To tenkrát prokázal i v druhém Bladovi, kterej se mi zdál trošku akčnější. Kvalitativně to podle mě stojí s prvním dílem na stejné úrovni. No a Wesley Snipes, je fakt perfektní, lepší než prve, kde víc machroval...80% ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Blade II je oproti jedničce krvavější, s lepšími triky a větším šmrncem. Upíři už vlastně nejsou hlavními záporáky, tím je nový druh zvaný "Reapers" (v překladu smrťák, což zní strašně), který se z upírů vyvinul a teď je masakruje ve velkém. Snipes je ve své roli opět dokonalý, obzvlášť s krásnou Leonor Varela po boku a s partou cvičených upířích zabijáků za zády. Po Deaconu Frostovi se záporákem stal Jarrod Nomac, který je sice charakterem i vzhledem (tím hlavně) úplně jiný, ale o to víc je akční a pak má taky jednu speciální schopnost... Co se týče příběhu, tak tam nic nepřekvapí, ale akce i perfektně vybraný soundtrack všechno vynahradí. V akčnosti a zábavnosti v mnohém předčí první díl. A závěrem jedna perla českých titulků. (Po tom, co jeden člen upířího týmu najde během mlácení Whistlera feromony ve spreji, co tam Whistler nastražil, aby přilákal "smrťáky"). Čuchne si a prej: "Fuj! Chceš mě usmradit těmy prdy, dědku?" ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Asi takhle - "Blade" je jeden z nejlepších filmů,které jsem měl tu čest vidět (bez ohledu na žánry). A "Blade II" mě v ničem nezklamal, naopak. Film je vyprávěn v jiném stylu, je comicsovější, nemá takovou hloubku jako jednička, o to je akčnější a krvavější. Což není na škodu. A když k tomu přidáte Karla Rodena a nádhernou vampýrku Nyssu, stačí zvolat jediné - kult je zpátky. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nedávno jsem viděl jedničku a s odstupem času to není úplně ono. Dvojka má jeden klíčový trumf v podobě Guillerma del Tora. A Prahu. Akce (i když v nejednom případě nedává smysl) je dynamičtější a krvavější. A celé to oproti zmiňované jedničce i dnes (o dvě dekády později) vlastně docela chutná. I když toho Karla Rodena předabovali, darebáci jedni. Na scéně se nicméně objevuje nová hrozba, Smrťáci, kteří si rádi smlsnou nejen na lidech, ale i na samotných upírech. A ještě se zatraceně rychle rozmnožují. Ultradrsňák Blade tak musí přehodnotit své sympatie a kopat za krapet jiné mužstvo. Guillermo (za mě ještě v dobách, kdy mu to sedlo – v posledních letech je totiž v mých očích zoufale přeceňovaným tvůrcem) ctí prvky jedničky, ale navrch přispěchal se svou specifickou poetikou, láká na vymazlené masky i všelijaké vnitřní orgány. Celkově děravý scénář, ale nejtrvanlivější díl z celé dosavadní série. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Zatiaľčo Blade jednotka mne osobne priniesla kultového hrdinu aj pamätné "cool" scény (upíria diskotéka s krvavým dažďom, cedenie Bladea, rôzne súboje, atď.), nové upírske efekty aj nápady kombinované so známou klasikou, v dvojke ma neuspokojilo nič a nič si z nej nepamätám. Len sa rozmnožili rôzne klišé, všetko povinne stemnelo a zagresívnelo a vadí mi aj násilné začlenenie "nových, silnejších, brutálnejších a nezničiteľnejších" upírov, rovnako ako vzkriesenie mŕtveho pomocníka. Proste všetky zložky, ktoré potrebujete, aby ste sequel úplne skopali... pre mňa len ďalší dôkaz o tom, že dobrým filmom by sa nemali točiť pokračovania! ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Mám rád wamp-horrory. Je to jeden z mojich najobľúbenejších horrorových subžánrov. Páčia sa mi staré, prachom zapadané vykopávky, v ktorých si zahral femonenálny Bela Lugosi; milujem tiež aj americkú produkciu z osemdesiatých rokov, zaoberajúcu sa týmto temným námetom. Ale taký nezmyselný, akčný blábol ako je "Blade" nedokážem rešpektovať. Černošský polovapmír, čo bojuje proti bande smiešných, metrosexuálnych upírov. Totálna zhovadilosť. Ku silnej averzii, ktorú som si vypestoval ku tejto filmovej trilógii, hodne prispieva aj nechutný Wesley Snipes, ktorý stvárňuje hlavného hrdinu. * ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Veliká škoda, že skvělý Gulliermo del Toro netočil už jedničku. Měla totiž drobet zajímavější a rozhodně dějovější scénář. Druhé setkání s upírem-neupírem očasává vše "nepodstatné" a soustředí jen na samotnou akci. Ale koneckonců proč ne, když když del Toro ve všech ohledech přitvrzuje a v žádném případě tak nečiní prvoplánově. Vizuál je promakaný, akční scény jsou dostatečně coolové, tvrdé a hlavně svojské. Blade II neobstává ve srovnání s klenoty akčně-hororového žánru, protože mu chybí cokoliv, co byj jej byť nepatrně povyšovalo nad bezduchou, byť umně natočenou řežbu. Nicméně, čas od času, není pořádně našlapaný akční výplach na škodu. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Guillermo del Toro jak jej neznáme, přinesl do série o lovci upírů podobně svěží vítr jako to udělal svého času James Cameron s Vetřelci. Čili nám připravil akční hody, naservíroval prakticky neporazitelného záporáka a vše zahalil ještě temnějším hávem. Takže jestli jednička byla výpravná tak druhý díl by se honosil přídomkem akční. PS: Určitě nejde opomenout roličku Danny John-Julese. 80% ()

Molly 

všechny recenze uživatele

Tak váhám - mám pominout fakt, že jsem se ke konci filmu mírně nudila, a hodit film do průměru s tím, že tak ocením české reálie a Bladeova nového pomocníka-pobudu, nebo mám být nekompromisní a nehledat polehčující okolnosti? Hmmmmm... Tak si to shrnu - zdlouhavé bitky, hlavní hrdina, co je až příliš cool, nevěrohodná romantická linka, Scud vyklízející scénu příliš brzo - moment, nad čím že to vlastně přemýšlím? ()

Související novinky

Staří známí ze Středozemě

Staří známí ze Středozemě

14.06.2009

Víkend s fantasy novinkami pokračuje. Po včerejších jobovkách pro fanoušky hrdinské fantasy je čas spravit si chuť. Kdo jiný by nás mohl potěšit než Guillermo del Toro? Ten v chatu s redaktorem BBC… (více)

Guillermo del Toro zešílí

Guillermo del Toro zešílí

07.10.2007

Talentovaný mexický tlouštík hodlá přitvrdit. Ne že bychom snad považovali jeho temnou fantasy Faunův labyrint a právě natáčeného komiksového Hellboye 2 za nějaké pohádky pro děti (to rozflákání… (více)

Hellboy v Maďarsku střílí elfy

Hellboy v Maďarsku střílí elfy

08.06.2007

Chtěli byste se potkat s Guillermem del Torem anebo Ronem Perlmanem? Pokud patříte k slovenským uživatelům ČSFD, ode dneška je máte, čoby kameňom dohodil. Právě v pátek 8. června totiž oficiálně… (více)

Další kniha na stříbrná plátna

Další kniha na stříbrná plátna

01.03.2006

Adaptace knižních děl, čím dál více plnící kinosály, se poslední dobou stávají nejvýdělečnějším druhem filmu, proto se není čemu divit, když veliké společnosti skupují filmová práva od knižních… (více)

Reklama

Reklama