Reklama

Reklama

Cirkus Humberto

(seriál)
  • Západní Německo Zirkus Humberto
všechny plakáty
TV spot 3
Drama / Rodinný / Historický
Československo / Západní Německo, 1988, 10 h 35 min (Minutáž: 52–55 min)

Předloha:

Eduard Bass (kniha)

Kamera:

Andrej Barla

Hudba:

Karel Svoboda

Hrají:

Jaromír Hanzlík, Petr Haničinec, Kathy Kriegel, Josef Kemr, Martin Růžek, Jiřina Bohdalová, Radoslav Brzobohatý, Claudine Coster, Josef Dvořák (více)
(další profese)

Epizody(12)

Jeden z nejvýpravnějších seriálů České televize podle slavného románu Eduarda Basse, k němuž složil hudbu Karel Svoboda a ústřední melodii nazpíval Karel Gott. Životní příběhy šesti generací rodu Humberto zobrazují pohnuté osudy lidí, kterým se cirkusová manéž stala osudem. (Česká televize)

Recenze (294)

Jasmín 

všechny recenze uživatele

Neodmyslitelná část mého dětství. Povedlo se to od hudby, přes herce (až na dospělou představitelku Heleny Berwitzové...), výpravu, prostě všechno (výborný je třeba epizodní manželský pár Nárožný, Janžurová). A závěrečný díl - to je pro mě citový výplach. Díky za natočení. ()

smalda 

všechny recenze uživatele

Opět jeden z "našich" vynikajících seriálů. Pouze dvě věci mi brání mu dát hodnocení absolutní a sice,herecké "výkony"některých zahraničních protagonistů a poté (věk) stárnutí či spíše nestárnutí některých postav,kde by např.J.Kemrovi muselo být snad 120 let!To jsou pouze detaily,které sice zamrzí,ale neodradí. ()

Nataniel 

všechny recenze uživatele

Podle mě nedoceněný seriál, natočený podle románu Eduarda Basse. Nejlepší český herci , do detailu propracované kulisy. Celkově není co vytknout ()

Bránolog 

všechny recenze uživatele

S jedním kamarádem jsme to na vojně sledovali každou neděli večer a nechali si od ostatních nadávat do komunistů. Co je k tomu vedlo, Bůh suď. ()

corax8 

všechny recenze uživatele

Hodně povedený seriál. Je dobré že je vyparávěn o osudech cirkusu a to bez přikrášlení. I kydž v některých dílech jsem moc neměl rád tu temnou atmosféru. ()

Ospalek 

všechny recenze uživatele

Hudba Karla Svobody mě dostala do jakési tenze při sledování seriálu. Jak je možné, že nejlepší čeští režiséři vymírají a zůstává nám tu jen takový "odpad"? ()

pelegryna 

všechny recenze uživatele

Rozhodně patří do zlaté pokladnice .Od brilantních hereckých výkonů, bez přehrávání a přehánění, vynikající hudba no prostě vynikající.Je zajímavé, že čím jsem starší tím více v tom nacházím obyčejného lidského moudra.Což u jiných seriálů tuzemské produkce není možno...... ()

Bojinda 

všechny recenze uživatele

Senzace atrakce, světový unikát! Skvělé výkony herců včetně Němců, snad jen tu krasojezdkyni Helenku mohla hrát jiná, ne taková almara. Magický úvod, který nás láká shlédnout příběhy minulého věku, které neztratily na přitažlivosti ani tím, že je už věk další, mě spolehlivě přitáhne. Vyvážený vtip a vážný příběh a dokonce dětský herec, který nevypadá jak plakát. Pecka. S Dobrodružstvím kriminalistiky můj nejoblíbenější seriál na nedělní dopoledne. ()

nihiliste 

všechny recenze uživatele

Moje srdeční záležitost. Seriál, který jsem už jako dítě sledoval a nenechal si uniknout jediný díl. Perfektní herecké výkony všech zůčastněných a dokonalá hudba v režii geniálního Karla Svobody. ()

Loooba 

všechny recenze uživatele

Tento seriál mne doprovázel několik krásných týdnů mého dětství. Nádherná podívaná vonící kočovným životem. ()

bizal 

všechny recenze uživatele

Tento seriál jsem viděl několikrát, když byl v televizi nikdy jsem si jej nenechal ujít. Viděl jsem jej jako kluk, jako školák, jako student a naposledy jako otec malého synka. Pokaždé jsem jej vnímal jinak a pokaždé to byl zážitek. Ta hudba a výkony herců jsou prostě boží. ()

jossC 

všechny recenze uživatele

Eduard Bass se točí v hrobě jak vrtule... Ty výkony německých herců???Ukázka,jak se dá lehce zabít jeden z nejkrásnějších románů.Tu knížku miluju,,, Ale,když jednu z nejkrásnějších postav hraje almara...??? Ta představa,že se Paolo Romeo a Vašku přetahujou o to dvoumetrový strašidlo mi zničila všechny iluze...Prostě zabít jí bylo málo.... Tři hvězdy jsou moc...Nebejt tam ta kráva,tak dám klidně pět...:-)) ()

lebi 

všechny recenze uživatele

Werner Possardt je skvělý herec, pan režisér Filip vše zvládnul ukočírovat a seriál je jedním z našich nejlepších. ()

Paolo123 

všechny recenze uživatele

Vedle F.L. Věka a Nemocnice na kraji města nejlepší normalizační seriál. Autoři se obratně vyhnuli jakékoli ideologizaci a dokonce, světe div se, hrdinou je manažer a majitel cirkusu. Věrná adaptace, jaká se jen málo vidí. Dnešní nekonečné nebo epizodní seriály si tady vůbec neškrtnou.kromě jiných výtečný part předvedl nezapomenutelný Josef Kemr. ()

Související novinky

Zemřel režisér František Filip

Zemřel režisér František Filip

09.01.2021

Ve věku 90 let zemřel český režisér a scenárista František Filip. Zprávu o úmrtí plodného tvůrce televizní produkce přinesla Česká televize. Absolvent pražské FAMU má k dnešnímu dni na svém kontě na… (více)

Zemřel Václav Postránecký

Zemřel Václav Postránecký

08.05.2019

Ve věku 75 let zemřel po těžké nemoci herec Václav Postránecký. Postránecký se vyučil zámečníkem, většinu života ale strávil buď před kamerou, nebo v divadle. Účinkoval ve Slováckém divadle, později… (více)

Radoslav Brzobohatý: 1932 - 2012

Radoslav Brzobohatý: 1932 - 2012

13.09.2012

Pouhý den před svými osmdesátinami zemřel ve středu 12. 9. jeden z nejvýraznějších českých herců druhé poloviny 20. století. Byl představitelem hlavně mužných rolí, drsnějších i těch, díky kterým byl… (více)

Reklama

Reklama