Reklama

Reklama

Hospoda

(seriál)
Česko, (1996–1997), 22 h 45 min (Minutáž: 24–29 min)

Režie:

Jaroslav Dudek

Scénář:

Jiří Drejnar

Kamera:

Alois Nožička

Hrají:

Petr Nárožný, Ladislav Potměšil, Bronislav Poloczek, Jiří Menzel, Jan Kanyza, Jiří Krytinář, Pavel Vondruška, Václav Knop, Věra Tichánková, Lubomír Lipský st., Josef Dvořák, Zuzana Bydžovská (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(52)

Do hospůdky tři schůdky, z hospody tři schody. Oblíbený sitcom z prostředí malé pražské hospůdky a o neobyčejně veselých příhodách denních štamgastů. (TV Nova)

Recenze uživatele majky19 k tomuto seriálu (29)

Hospoda (1996) 

Z hlediska seriálové tvorby patří seriál/sitcom "Hospoda" zcela určitě k tomu lepšímu, co česká kuturní scéna v porevoluční době svým divákům připravila. Jedná se totiž o seriál, který ať chceme nebo nechceme je svým způsobem ze života a který neklade na diváka takřka žádné nároky, a jedná se tudíž spíš o pořad, u kterého se divák může vklidu odreagovat, opočinout si, přijít na jiné myšlenky a třeba se i zasmát. Z tohoto hlediska "Hospoda" splnila svůj účel docela určitě a musím konstatovat, že mě zejména první série velmi bavila. ()

Série 1 (1996) (S01) 

První série byla podle mého názoru daleko lepší a daleko zábavnější než série následující, avšak celkově serál nelze hodnotit jinak než pozitivně. Vyskytuje se zde celá řada vtipných situací a hlášek, které již dávno zlidověly a které si člověk vždycky rád připomene, když mu není právě veselo. ()

Závěť (1996) (S01E01) 

Zdařilý úvodní díl, ve kterém poznáváme ústředního postavy tohoto oblíbeného českého sitcomu, který zcela určitě patří k tomu lepšímu v oblasti seriálové tvorby, co mediální skupina Nova za celou dobu svojí existence svým divákům nabídla. ()

Kuchař (1996) (S01E02) 

Velmi dobrá epizoda, v níž do Hospody nastupuje nový kuchař, přezdívaný "Kachna", kterého nezapomentutelným způsobem ztvárnil oblíbený český herec Josef Dvořák. ()

Flamendr (1996) (S01E03) 

V tomto díle poznáváme manželku jednoho z ústředních protagonistů - Václava Nováka, kterou ztvárnila Veronika Žilková. Současně zde můžeme sledovat, jak to dopadá, když otec, který má kladný vztah k alkoholu dostane na starost postarat se o děti a veškerý čas s nimi stráví stráví v restauračním zařízení. ()

Nález (1996) (S01E04) 

Zdařilá a úsměvná epizoda, v níž pan domácí přijde o svůj dar, který mu zkonzumují naši staří dobří štamgasti. ()

Forbes (1996) (S01E05) 

Opět se jedná o velmi povedený díl, kdy je do hospody naistalován herní automat, který se okamžitě stane vděčnou atrakcí pro štamgasty. Smích ovšem nakonec přejde všechny, když pan domácí vyhraje všechno, co tak hráči před ním naházeli. ()

Casanova (1996) (S01E06) 

Jak již napsal kolega MMR, tato hláška vystihla absolutně všechno. Podle mého nejlepší díl, ve kterém se objevil "děda" Lubomír Lipský. ()

Koncert (1996) (S01E07) 

V této epizodě poznáváme manželku tentokrát JUDr. Zatloukala, s níž se měl hlavní hrdina vypravit na koncert vážné hudby. Cesty Páně jsou však nevyzpytatelné a všechno bude úplně jinak. ()

Šejdrista (1996) (S01E08) 

Jeden z mých nejoblíbenějších dílů celého seriálu. A nejvýraznější podíl na tom nese pochopitelně famózní Miroslav Moravec, který "bývalého" řidiče autobusu, tzv. šejdristu ztvárnil opravdu skvěle. Člověk by ani nevěřil tomu, že herci byli po natáčení jednotlivých částí seriálu střízliví a v průběhu natáčení popíjeli pouze nealko pivo. ()

Vetřelci (1996) (S01E09) 

Tento díl se mi ani moc nelíbil, přišlo mi to docela dětinské a v určitých fázích až úplně blbé. Celkově se mi v seriálu moc nelíbí postava Oldřicha Vlacha, který mi tam často připadá "navíc". ()

Záloha na palmáre (1996) (S01E10) 

Povedená a současně i vtipná část, kdy JUDr. Zatloukal řeší případ jednoho romského spoluobčana. Protože jsou klienti ovšem nemajetní, přinesou mu úplně jiný druh úplaty - maso. Jak to ovšem všechno dopadne, když vypluje na povrch, že štamgasti nekonzumují zajíce, jak si původně všichni mysleli? ()

Záškoláci (1996) (S01E11) 

Každý z nás si určitě vybaví okamžik, kdy jako žák byl za školou. Partička pubescentů si myslela, že se vyhnou písemné práci, když se před ní zašijí do hospody. Jak to ovšem dopadne, když do stejné hospody zavítá i profesor, který je má přezkoušet? ()

Píchačky (1996) (S01E12) 

Opět jeden z povedenejších dílů, kdy si štamgasti usmysleli, že si budou evidovat příchody a odchody do hospody prostřednictvím píchaček. Nic špatného a neobvyklého by na tom nebylo, kdyby se na scéně neobjevil domácí Jonáš ve společnosti manželky Václava Nováka. ()

Růžička (1996) (S01E13) 

Souhlasím s komentářel Eire, vskutku velmi vydařené. Můžeme zde vidět i nejznámnějšího štamgasta Tomáše Babulu z trošku odlišné perspektivy, kdy má k alkoholu trošku zdrženlivější vztah. Očekává totiž ženu, s níž si domluvil setkání. Když dorazí, všechno jde jako po másle. Všechno se ovšem změní ve chvíli, kdy se zjistí, že ta "pravá" má teprve přijít. ()

Obránci (1996) (S01E14) 

Byly i daleko lepší epizody, než je tahle, ale na druhou strany byly i hoší. Hostinský Dušek řeší problémy s vyděrači a protože se o tom dozví domácí Jonáš, rozhodne se vzít situaci rázně do svých rukou. Společně se svým kolegou se rozhodnou zinscenovat bojovou přípravu a strategicky se připravit na útok nepřítele. Ty se jim také podaří zpacifikovat a oslavy vítězství nad zločinem mohou začít. Ovšem jen do chvíle, kdy se zjistí, že vyděrači byli ve skutečnosti policisté. ()

Asketa (1996) (S01E15) 

Velmi dobrý díl, ve kterém můžeme sledovat, že se i mezi námi vyskytují jedinci, kteří mají k obžerství a kladnému vztahu k alkoholu velmi rezervovaný postoj. Zkrátka a dobře, respektujte cizí názory a nenechte si brát ty svoje. ()

Reklama (1996) (S01E16) 

Naprosto souhlasím, tento díl patří vůbec k tomu nejlepšímu, co seriál nabídl a zejména Babula (Bronislav Poloczek) se zde předvedl v tom nejlepším světle smyslu slova. ()

Šťastné a veselé (1996) (S01E17) 

Nevím proč, ale tento díl se mi jeví jako velmi hloupý. Není na něm takřka nic moc vtipného, a oslava vánočních svátků dvakrát do roka té hlouposti doslova nasazuje korunu. ()

Učedník (1996) (S01E18) 

Naprostý souhlas s uživatelem 6thSun. Ačkoliv se v tomto díle ke škodě diváků neobjevuje Petr Nárožný, dialogy mezi otcem a synem v podání Oldy Navrátila a Radka Kuchaře dokážou lecos zachránit. A když se na scéně potom objeví i domácí Jonáš, který se s Oldou Navrátilem dostane do křížku, je vskutku o zábavu postaráno. ()

Související novinky

Zemřel Ladislav Potměšil

Zemřel Ladislav Potměšil

12.07.2021

Ve věku 75 let dnes v nemocnici Motol opustil český filmový svět herec Ladislav Potměšil. S informací o úmrtí přišel deník Blesk s odkazem na vyjádření Potměšilova syna Jana. Herec známý například z… (více)

Zemřel Jiří Menzel

Zemřel Jiří Menzel

07.09.2020

Ve věku 82 let zemřel v sobotu večer český oscarový režisér Jiří Menzel, informaci v neděli prostřednictvím sociální sítě zveřejnila jeho manželka Olga. Světoznámý tvůrce, jenž se v posledních letech… (více)

Věra Tichánková 1920 - 2014

Věra Tichánková 1920 - 2014

09.01.2014

Ve věku 93 let zemřela herečka Věra Tichánková. Manželka herce Jana Skopečka a dlouholetá členka Divadla S. K. Neumanna v Praze (1951 - 1982) studovala vysokou školu chemicko-technologickou, následně… (více)

Bronislav Poloczek (1939 - 2012)

Bronislav Poloczek (1939 - 2012)

16.03.2012

Po vleklých zdravotních problémech dnes zemřel ve věku 72 let herec Bronislav Poloczek. Pocházel sice z hornické rodiny, ale vzhledem k otcovým problémům s účastí ve 2. světové válce pod britskou… (více)

Reklama

Reklama