Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

James J. Braddock, přezdívaný Cinderella Man, se v polovině třicátých let stal idolem miliónu prostých Američanů. Má tři děti a nadevše miluje svou manželku Mae. V kariéře má slušně našlápnuto, ale tak jako ostatním ani jemu se nevyhne hospodářská krize ve 30. letech 20. století. Nepřízeň osudu ani obnovená zranění mu nezabrání v tom, aby šel za svým cílem. Rozhodne se vrátit do ringu. Nikdo nevěří, že by mohl mít šanci uspět, ale podceňovaný boxer začne vyhrávat jeden zápas za druhým. Z obyčejného člověka, který měl problém si najít práci, se najednou stane neporazitelný hrdina a zároveň symbol nadějí a snů lidí sužovaných hospodářskou krizí. Jeho strmý vzestup nakonec vyvrcholí soubojem se světovým šampiónem těžké váhy Maxem Baerem, který během zápasu v ringu usmrtil dva své protivníky. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (713)

Jamal 

všechny recenze uživatele

Opravdu mě mile překvapil, i když trošku delší film, vůbec se nebudete nudit, při každém zápase držíte Braddockovi pěsti jako kdyby to byl člen vaší rodiny. Při každé jeho obdržené ráně na chvilku stuhnete a prosíte ať ty žebra ještě vydrží a ať už dá soupeři ránu aby lehnul. Opravdu poslední tři filmy o boxu byly naprosto super, děkuju (( :: ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Po hodně průměrném Fighterovi jsem si opravdu spravil chuť. Cinderella Man je totiž dokonalým filmem o jednom boxerovi, který se nechtěl vzdát, který nechtěl, aby jeho rodina hladověla a který chtěl vyhrávat. Je to opravdu skvělý film, ve kterém je sice pár odboček (vztah s kamarádem, jeho práce), ale i ty odbočky zde mají význam a žádná tu není zbytečná. Crowe podal bez nadsázky geniální výkon a já jsem zůstal jen strnule zírat, protože jsem u jeho jména nenašel nominaci (minimálně!) na Oscara. Stejně jako Howard, oba borci ostrouhali a myslím, že tohle je jedna z největších chyb, které se Akademie kdy dopustila. Ale ani tohle mi nemůže zkazit takhle skvělý zážitek z tohoto opravdu vynikajícího boxerského snímku. 100 %. ()

Reklama

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Slušná režie, kamera, příjemně civilní Crowe, ale ani to nevytáhne film z průměru, kam jej řadí scénář. Filmu schází jakýkoli hlubší záběr, krize, nezaměstnanost a dělnické nepokoje jsou jen tak načrtnuty ne pro nějakou sociální studii, ale čistě proto, abychom viděli, že pravého Američana nic nezlomí. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Jsem ještě plná dojmů z tohoto nevšedního zážitku, avšak už teď je mi jasné, že pro mne je Těžká váha nejlepším filmem Rona Howarda a i když to bude znít možná trochu rouhačsky vůči jiným filmovým skvostům zabývajících se boxem, jde o nejlepší boxerský film, který jsem viděla. Scény ze zápasů jsou natočeny přehledně a s takovým nábojem, že máte pocit, jako byste byli jen pár centimetrů od ringu a vše s hlavním hrdinou prožívali... díky naprosto úžasnému Russellu Croweovi jste zcela pohlceni do jeho příběhu, pláčete, když pláče on, když dostane ránu, skoro tu bolest cítíte, stejně jako odhodlání vyhrát a postavit se tak proti nepřízni osudu... pro mne osobně první letošní aspirant na oscarovou sošku, pro Howarda i Crowea. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Je jasné, že "Těžká váha" má několik nominací na Oscara zajištěných. Bezchybné herecké výkony ústřední trojky Crowe-Zellweger-Giamatti, vynikající příběh, který napsal sám život (tak trochu Rocky, jen s nálepkou "podle skutečné události"), úžasná režie a kamera, hlavně v případě naturasticky pojatých boxerských utkání. Pár scén mi v paměti utkví rozhodně nadlouho. Nádherný film, kterému opět není co vytknout. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (25)

  • Fyzická příprava, kterou Russell Crowe (James Braddock) prošel, byla mimořádně náročná: "Koupat se deset i dvanáct hodin ve vlastním potu... na to si člověk zvyká těžko. V jednu chvíli jsem se zmínil fyzioterapeutovi, že už tři dny mám tmavě hnědou moc. A on: 'Člověče, tyhle věci mi musíš říkat dřív! Jsi klinicky dehydratovanej a tvoje tělo začíná požírat vlastní svalovou tkáň!' Po týdnu řekl Ronovi: 'Tohle má pokračovat ještě šestatřicet dní? To nemůžeš myslet vážně!' Ale já to vnímal tak, že jen dělám svou práci, což znamenalo vlézt do ringu a dělat to, co po mně režisér chce." (NIRO)
  • Film měl rozpočet 90 milionů amerických dolarů, ale v USA vydělal pouze 60 milionů. (Karlos80)

Související novinky

Russell Crowe jako fantasy pistolník?

Russell Crowe jako fantasy pistolník?

06.08.2012

Producent Brian Grazer, režisér Ron Howard a scenárista Akiva Goldsman měli pro adaptaci fantasy-westernové ságy Stephena Kinga Temná věž bombastické plány. Filmová trilogie, provázaná seriály z… (více)

Oscary plné překvapení

Oscary plné překvapení

06.03.2006

V noci z neděle na pondělí proběhl v Los Angeles 78. ročník slavnostního udělování cen americké Akademie filmových věd a umění, Oscarů. A věru že šlo o noc plnou překvapení. Největší ovace překvapivě… (více)

Oscar 2006

Oscar 2006

03.03.2006

V neděli 5. března 2006 proběhne v Los Angeles 78. ročník slavnostního udělování cen americké Akademie filmových věd a umění, Oscarů. Těm letošním bude zřejmě dominovat osmkrát nominované drama o… (více)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Reklama

Reklama