Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

James J. Braddock, přezdívaný Cinderella Man, se v polovině třicátých let stal idolem miliónu prostých Američanů. Má tři děti a nadevše miluje svou manželku Mae. V kariéře má slušně našlápnuto, ale tak jako ostatním ani jemu se nevyhne hospodářská krize ve 30. letech 20. století. Nepřízeň osudu ani obnovená zranění mu nezabrání v tom, aby šel za svým cílem. Rozhodne se vrátit do ringu. Nikdo nevěří, že by mohl mít šanci uspět, ale podceňovaný boxer začne vyhrávat jeden zápas za druhým. Z obyčejného člověka, který měl problém si najít práci, se najednou stane neporazitelný hrdina a zároveň symbol nadějí a snů lidí sužovaných hospodářskou krizí. Jeho strmý vzestup nakonec vyvrcholí soubojem se světovým šampiónem těžké váhy Maxem Baerem, který během zápasu v ringu usmrtil dva své protivníky. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (711)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Co říci k jistotám Howard, Crowe, Zellweger. Z toho snad ani špatný film udělat nešel. Vedle Rockyho další vydařený příběh o jednom boxerském smolaři, který se i přes nepřízeň osudu dokázal vyhrabat až na samotný vrchol. V době kdy vydřel první titul mistra světa mu bylo 30 let. Velice oceňuji sportovní věrohodnost a přesnost snímku, který se drží historických faktů. Příběh Jamese J. Braddocka je vskutku jedním z nejzajímavějších v boxerském světě. Mě ovšem dokázal pobavit i jeho oponent jímž byl nebezpečný Max Baer. 70% PS: Snímek má naprosto hnusnou a neatraktivní barvu. ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Solidní akademická podívaná, filmařsky bezchybné, příběh celkem dobrý, jen mi tam trochu vadí ta schématičnost, kdy se dá téměř vše dopředu předvídat a pracuje se se zažitými typickými stereotypy- strmý pád a cesta vzhůru, hlavní protivník je tupá mlátící gorila, boxerovi dodá v poslední chvíli sílu vzpomínka na hladovějící děti apod. ()

Reklama

Lynn 

všechny recenze uživatele

Je jasné, že "Těžká váha" má několik nominací na Oscara zajištěných. Bezchybné herecké výkony ústřední trojky Crowe-Zellweger-Giamatti, vynikající příběh, který napsal sám život (tak trochu Rocky, jen s nálepkou "podle skutečné události"), úžasná režie a kamera, hlavně v případě naturasticky pojatých boxerských utkání. Pár scén mi v paměti utkví rozhodně nadlouho. Nádherný film, kterému opět není co vytknout. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Slušná režie, kamera, příjemně civilní Crowe, ale ani to nevytáhne film z průměru, kam jej řadí scénář. Filmu schází jakýkoli hlubší záběr, krize, nezaměstnanost a dělnické nepokoje jsou jen tak načrtnuty ne pro nějakou sociální studii, ale čistě proto, abychom viděli, že pravého Američana nic nezlomí. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Za čo sa dočerta ospravedlňuješ?“ Talentovaného režiséra Rona Howarda som mával rád (ŽBLNK, WILLOW, OHEŇ, APOLLO 13, VÝKUPNÉ), ale po roku 2000 sa to zlomilo (GRINCH, NEZVESTNÉ, DA VINCIHO KÓD). Herečka Renée Zellwegerová ma už taktiež dnes nebaví tak, ako kedysi (DENNÍK BRIDGET JONESOVEJ, NÁVRAT DO COLD MOUNTAIN). Paula Giamattiho som, česť výnimkám (BOKOVKA, DÁMA VO VODE), vlastne nikdy nemal rád - a o príbehu DRUHEJ ŠANCE som si z dobových recenzií urobil názor ako o vykalkulovanej melodráme na motívy skutočných udalostí, kde hrajú veľkú rolu oscarové slovné spojenia mužská česť, ženská obeta a nezdolnosť ľudskej bytosti. Ach. Jediný rozumný dôvod na pozretie snímky, nominovanej na troch Oscarov, som zaznamenal v účasti Austrálčana Russella Crowea, ktorý patrí k mojim najobľúbenejším hercom nielen preto, že to má v hlave zrovnané. Nakoniec ma DRUHÁ ŠANCA neprekvapila v dobrom ani zlom. Schematický film podľa šablóny, ale zápal hercov, kvalitné vystihnutie „dávnej doby Hospodárskej krízy“ (výprava, kostýmy, hudba) a zručná réžia, dávajú dohromady nadpriemerný hollywoodsky film (hoci scény z ringu nudia a stopáž je zbytočne veľká). P.S. Bruce McGill mal za tie svoje trojminútové šteknutia dávno dostať Oscara. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (25)

  • Madison Square Garden Bowl se nacházela na pomezí 48. ulice a Northern Boulevard v Long Islandu v Queens. Stadion byl stržen po II. světové válce. (HellFire)
  • Russell Crowe počas filmovania utrpel niekoľko otrasov mozgu, počas 5 mesiacov celkovo 12, kvôli ktorým musel byť hospitalizovaný a rok a pol trvalo, než herca prestala bolieť hlava. (ladko)
  • Nad postavou Jamese Braddocka se Russell Crowe zamyslel: "Určitě vyžaduje obrovskou odvahu stát uprostřed místnosti v šortkách a veřejně se postavit druhému člověku, když výsledkem bude ponížení jednoho z vás. V takovém smyslu byl určitě bojovníkem. Ale nebyl hazardérem, který by bojoval pro zábavu nebo pro nějaké morální zásady. Bojoval za to, aby jeho rodina mohla žít lepší život. To bylo jeho cílem od prvního do posledního západu." (Zdroj: ČSFD)

Související novinky

Russell Crowe jako fantasy pistolník?

Russell Crowe jako fantasy pistolník?

06.08.2012

Producent Brian Grazer, režisér Ron Howard a scenárista Akiva Goldsman měli pro adaptaci fantasy-westernové ságy Stephena Kinga Temná věž bombastické plány. Filmová trilogie, provázaná seriály z… (více)

Oscary plné překvapení

Oscary plné překvapení

06.03.2006

V noci z neděle na pondělí proběhl v Los Angeles 78. ročník slavnostního udělování cen americké Akademie filmových věd a umění, Oscarů. A věru že šlo o noc plnou překvapení. Největší ovace překvapivě… (více)

Oscar 2006

Oscar 2006

03.03.2006

V neděli 5. března 2006 proběhne v Los Angeles 78. ročník slavnostního udělování cen americké Akademie filmových věd a umění, Oscarů. Těm letošním bude zřejmě dominovat osmkrát nominované drama o… (více)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Reklama

Reklama