Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

James J. Braddock, přezdívaný Cinderella Man, se v polovině třicátých let stal idolem miliónu prostých Američanů. Má tři děti a nadevše miluje svou manželku Mae. V kariéře má slušně našlápnuto, ale tak jako ostatním ani jemu se nevyhne hospodářská krize ve 30. letech 20. století. Nepřízeň osudu ani obnovená zranění mu nezabrání v tom, aby šel za svým cílem. Rozhodne se vrátit do ringu. Nikdo nevěří, že by mohl mít šanci uspět, ale podceňovaný boxer začne vyhrávat jeden zápas za druhým. Z obyčejného člověka, který měl problém si najít práci, se najednou stane neporazitelný hrdina a zároveň symbol nadějí a snů lidí sužovaných hospodářskou krizí. Jeho strmý vzestup nakonec vyvrcholí soubojem se světovým šampiónem těžké váhy Maxem Baerem, který během zápasu v ringu usmrtil dva své protivníky. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (712)

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"JESUS H. CHRIST, JESUS, MARY AND JOSEPH, MARY MAGDALENE, ALL THE SAINTS AND MARTYRS AND JESUS!" --------- Boxerských filmov je obrovské množstvo a ako už býva zvykom, tie lepšie môžeme spočítať na jednej či dvoch rukách. Cinderella Man spoločne s Million Dollar Baby hrdo stojí na piedestáli toho najlepšieho. Scény z ringu sú ako čierna diera. Vtiahnu a už nepustia. Samotný box je spracovaný veľmi pôsobivo, až by som povedal netradične. Žiadne prvoplánové údery a zmeny na poslednú chvíľu. Buduje sa všetko od podlahy, od prvého kola. Aby to nebolo len o boxe, Howardovi sa verne podarilo zachytiť atmosféru Veľkej Hospodárskej Krízy, do posledného detailu. X-Ray zábery taktiež super. No a o Russell, geniálny ako takmer vždy a všade. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Howard umí pohnout s tolika emocemi, kolik se jich jen v lidském duševnu nachází; s tímto filmem mne (zejména ke konci) dostával pravidelně. Škoda, že je to celé tak do-očí-bijící a popotahování jaksi vynucené - pokaždé se dostavil (oprávněný) pocit, že ty nejsilnější scény jsou umělé až na půdu. Co dodat, mno, jinak je Těžká váha povedeným snímkem od zručného režiséra a se skvělými herci, jen měl být trochu více... přirozenější. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

historie boxu nezná příběh, který by snesl srovnání s životem J.J.Braddocka....... . tenhle film by mohl být reklamou na rodinu. není jen o boxu, ale teké o životě v období hospodářské krize a o druhé šanci. skoro jako v pohádce. jenže v pohádkách hrdinové v jednom kuse umírají. ale když dojde na box, kamera vás vtáhne mezi provazy a uhýbáte ránám místo R.Crowa. zatínáte zuby, přivíráte oči a pravačka jde vpřed... . a brzy vám je jasný, proč se stává chloubou N.Jersey a největším hrdinou svých dětí. ale ten největší zápas teprve příjde. 13.6.1935 jej Madison Square Garden čeká M.Baer. je to drama. a jak dopadne? zašťourejte v historii! ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Velké uznání Ronu Howardovi za to, že mě - člověka, který nerozumí boxu ani za mák a násilí jakkoli posvěcené sportovní ideou mu nedělá dobře, přikoval k filmu o boxu a paradoxně nejvíc ke scénám z ringu, aniž by mě ale připravil o vřelost a upřímnost příběhu muže, který "bojoval o mléko". Pokud jde o herecké výkony, vedle spolehlivého Russella Crowe se mi moc líbil "ňouma" z Bokovky (tady manažer) Paul Giamatti. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Jak to tak vypadá, James J. Braddock byl skutečně geroj k pohledání a cítím k němu obdiv. Ron Howard se jeho příběhu chopil a natočil o tomto velkém malém muži poměrně realistickou, ale přesto především rodinnou podívanou, ve které si Russel Crowe zabušil pro změnu do boxovacího pytle a z flašky upíjel pro změnu vodu. Výraznější výkon podala jak Renée Zellwegerová, tak Paul Giamatti a Thomas Newman taky složil cosi co už tu bylo a co se neschová do kategorie autorský rukopis. Ano, přihodil jednu osvěžující irskou chvilku při tréninku, ale to je na víc jak dvě hodiny filmu při věhlasu jeho jména trochu málo. Stejně tak Russel Crowe mě dostal jen v jedné jediné scéně, takže mi nezbývá než celou věc shrnout slovy nepříliš nadšenými. Ron Howard natočil další svoji typickou výpověď o lidském duchu, ale tentokrát už mě neoblbnul. 70% ()

Galerie (50)

Zajímavosti (25)

  • Rola Jamesa J. Bradocka je podľa slov Russella Crowa jeho najobľúbenejšou z pomedzi všetkých postáv, ktoré vo filmoch stvárnil. (Erik7595)
  • Russell Crowe se na roli Jima Braddocka připravoval "staromódním" způsobem. Nenavštěvoval posilovnu, ale sekal dřevo, lezl po horách, jezdil na kole a boxoval. (H.S.Thompson)

Související novinky

Russell Crowe jako fantasy pistolník?

Russell Crowe jako fantasy pistolník?

06.08.2012

Producent Brian Grazer, režisér Ron Howard a scenárista Akiva Goldsman měli pro adaptaci fantasy-westernové ságy Stephena Kinga Temná věž bombastické plány. Filmová trilogie, provázaná seriály z… (více)

Oscary plné překvapení

Oscary plné překvapení

06.03.2006

V noci z neděle na pondělí proběhl v Los Angeles 78. ročník slavnostního udělování cen americké Akademie filmových věd a umění, Oscarů. A věru že šlo o noc plnou překvapení. Největší ovace překvapivě… (více)

Oscar 2006

Oscar 2006

03.03.2006

V neděli 5. března 2006 proběhne v Los Angeles 78. ročník slavnostního udělování cen americké Akademie filmových věd a umění, Oscarů. Těm letošním bude zřejmě dominovat osmkrát nominované drama o… (více)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Reklama

Reklama