Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sestry Samantha a Tara Carpenterové a dvojčata Chad a Mindy přežily řádění tajemného vraha ukrytého pod maskou ducha v městečku Woodsboro. Ve snaze zapomenout na tyto tragické události se všichni čtyři přestěhují do New Yorku, aby tam začali nový život. Netrvá to ale dlouho a objeví se nový a ještě brutálnější vrah v masce Ghostface a jejich životy jsou opět v ohrožení. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (12)

Trailer 5

Recenze (354)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Stále dobrá hororová zábava, hvězdičkovým hodnocením u mne mezi třemi a čtyřmi hvězdami. Nižší verdikt nakonec dávám, abych naznačil, že pátý i čtvrtý díl se mi zdá výrazně lepší. Dějově se jedná o kompilát již viděného, podobné zvraty a rozuzlení, jako jsme už v sérii viděli, možná jen o něco absurdnější. Trochu mne mrzí, že se tvůrci neodhodlali Vřískot posunout a nabídnout něco ambicióznějšího. Třeba odkrýt karty, aby divák od začátku věděl, kdo se skrývá pod maskou (a hádal pouze motiv), anebo udělat záporáka přímo z hlavní hrdinky. Zvlášť, když oba tyhle směry jsou v šestce naznačeny. Tenhle příslib bohužel nedojde naplnění, výsledná podoba je tak nakonec pohříchu povědomá. Výraznějším problémem je ale pro mne vyloženě mrtvolná meta rovina. Během jednoho roku od premiéry předchozího dílu se v hororovém žánru logicky "nic zásadního nestalo", není tedy na co reagovat, co komentovat, co parafrázovat (z delších prodlev naopak mocně těžila čtyřka a pětka). A "frančíza" jako referenční pojem, k němuž se nejnovější díl vztahuje, je příliš neuchopitelný, aby se na něm nějaké smysluplné meta hrátky daly postavit. Dalšímu dílu bych se nebránil, dal bych tomu ale aspoň pět let ... ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

Kvalitní pokračování pátého dílu i série. Postavy mají nové a originální životní situace a problémy a do toho se vrací Ghostface! Film využívá jak nové party, tak zasazení a krásně si s vámi pohrává a tvoří originální situace a vraždy. Napětí je tu královské a sledovat, jak Ghostface řádí po New Yorku je zábava. Přesto meta prvky, samotní vrazi a tempo tahají za trochu slabší konec a nesmyslné přežití x postav, zanechává pachuť. Vřískot 6 je přesto neskutečně zábavným mixem, jaký série vždy nabízela, odkazuje na předchozí díly, hlavně druhý, ale přitom přichází s dostatkem originálních námětů. Sámoška, přelézání mezi okny i metro je pro mě už teď silně památné! Série Vřískot by se možná okoukala rychleji, kdyby v dnešních hororových vodách nebyla slasherovým, mysteriozním svěžím vítrem. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $35miliónov║ Tržby USA $108,161,389║ Tržby Celosvetovo $168,961,389▐  Tržby za predaj Blu-ray v USA ║ Tržby za predaj DVD v USA ║ Stále dokola ta istá bezduchá vyvrazdovačka, bez lepšieho impulzu. 100x opakovaný priebeh scén! Nikam sa to neposunulo, aj keď ústredná dvojica nie je úplne na zahodenie a ešte prvá tretina je ako tak znesiteľná. Postupne to padne do klasického balastu plného naivne blbých scén. A záver to samozrejme zas dá úplne dole. Už by to chcelo nejaký  svieži nádych. Zlatý prvý diel, ostatné sa mu nepriblížili ani z ďaleka. /40%/ ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Sequel přišel dřív, než bychom čekali. Opět se řeší stará traumata a vrací se známé postavy. Dělá si to tak nějak srandu samo ze sebe. Přesouváme se do New Yorku a vrahů je opět víc. Jenže kdo to jen může být? Postavy umírají jak na běžícím pásu a podezřelých přibývá. Nakonec vše vyvrcholí velkým finále. Prostor pro další díly ale moc nevidím.... "Celé je to frančíza." ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ghostface v zářivých světlech velkoměsta. Změna prostředí nejprofláklejší hororovou meta franšízu občerstvila, stejně jako decentní přitlačení na pilu při agresivitě jednání bubáka / bubáků s pofiderními motivy, nicméně u nabubřelé délky a rozmazávání exkrementů doznání po tvářích bez masky už zase byla cítit zatuchlina předchozích produktů. Zarazily mě dvě věci. Že se některým hrdinům vrazí do břicha přes sedm palců dlouhá čepel loveckého nože Buck 120 a oni se po chvíli tváří, jak kdyby jim jen vybírali špínu z pupíčku a že Courteney Cox začíná vypadat jak upír z Lost Boys.. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (31)

Související novinky

Sedmý Vřískot vítá staré známé

Sedmý Vřískot vítá staré známé

12.03.2024

Kolem vřískající série bylo v nedávných měsících poměrně velké rušno. Poslední Vřískot 6, jenž měl premiéru zhruba před rokem, v kinech vydělal slušné peníze, stejně jako jeho předchůdce pátý díl,… (více)

Sedmý Vřískot přišel o hlavní hvězdu

Sedmý Vřískot přišel o hlavní hvězdu

22.11.2023

Zajetá a komerčně úspěšná hororová série je ve velkých problémech. Třiatřicetiletá herečka Melissa Barrera, hvězda posledních dvou dílů populární hororové řady Vřískot, totiž dostala vyhazov z… (více)

Sedmý Vřískot střídá post režiséra

Sedmý Vřískot střídá post režiséra

03.08.2023

Oblíbená hororová řada opět mění tvůrčí tým. Poté, co otěže nad sérií původních čtyř filmů z let 1996 až 2011 v režii legendárního Wese Cravena v roce 2022 převzalo režijní duo Matt Bettinelli-Olpin… (více)

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

14.04.2023

Studio Universal v současnosti chystá několik projektů, jimiž by rádo navázalo na své zajeté a osvědčené značky. Jedním z nich je tento týden oznámený a blíže nespecifikovaný příspěvek do světa… (více)

Reklama

Reklama