Reklama

Reklama

Hory mají oči

  • USA The Hills Have Eyes (více)
Trailer

Poklidné automobilové putování se v hrůzyplném remaku klasického hororu Wese Cravena mění v boj o holé přežití! Osamělá rodina se v poušti Nového Mexika stává obětí zvráceného klanu krvežíznivých mutantů. Film Hory mají oči, ve kterém není nouze o kaluže krve a strašidelné scény, vás napětím nenechá ani na chvíli vydechnout! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (866)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus až moc krve, ale to se dalo tušit, když je v tom namočený Craven. :-) U hororů upřednostňuji "bu-bu" atmosféru, než monstra a krev, ale i tak tomu dám 4 hvězdičky, byť na čisté 4 to není. Hlavně proto, že mezi horory posledních 10 let, které až na čestné výjimky stály za psí štěk (v těch horších případech pak za psí ho***) má tenhle celkem solidní gradaci napětí, pár podařených lekaček, no a v jedné z hlavních rolí předvádí výborný výkon psí hrdina (konečně nějaké sympatické neuslintané psisko :-) ). No a pro fandy LOSTu (což já jsem) tady hraje i sympatická Emilie De Ravin (jinak Claire). Takže 70%. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Hodně mi to připomínalo tento film. A je možný, že ten film se hodně inspiroval původní Cravenovým HHE. Každopádně to bylo opravdu hodně podobný a tamten není zrovna k zahození. Co se týká tohoto remaku, tak taky není k zahození. Krve i lekaček je v něm dost a dost a tak většina nebude zklamána. Jenže ti, kteří krvácení a odporné slintající mutace nezaměňují s horrorem, ti nebudou uspokojeni ani částečně. Samozřejmě logickým kiksům se příběh (příběh? já hlupák, příběh ne, jen postupné vyvražďování) nevyhlo, to už nikdo ani nezmiňuje. Postavy jsou plochý a strašně předvídatelný, jako obvykle v tomto typu horrorů. Hnusníci jsou hnusní jako jedno město v Holandsku - Kybel Höwen. No a hudba mě v první polovině filmu děsně srala. Až jsem se z toho stal malým, zhnědl jsem a začal smrdět, jak moc mě srala. Potom už jsem ji přestal vnímat a vrátil se do původní podoby. Co se mi hodně nelíbilo byl ten vlčák, kterej se na ty obludky vrhal, jak kdyby ho na nic jinýho nikdy necvičili. Normální pes by stahl ocas mezi nohy a utekl jak by je viděl a nebo by utekl po prvním střetu. Ani pes totiž není cvok a co víc, nezaútočil by na nic, co by jej nezahnalo do kouta (pokud by ho teda necvičili, což v rodině s malým děckem asi nedělali). Neustálá nesmrtelnost všech hlavních postav (tedy od určitého okamžiku, kdy zemřela dobrá půlka) a naopak pozdější smrtelnost všech záporáků (až na ty, kteří budou ve dvojce a které jsme tedy ještě neviděli) je taky klasická. Tak za co já ty hvězdičky vůbec dávám? Ani vlastně nevím, možná že jsem se na to dodíval. ()

Reklama

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Mám velmi rád náměty zabývající se izolovanou partou lidí řešící problémy (například rodinné). Seznámení s postavami bylo docela zdařilé a ačkoliv mě osobně žádná z nich nestihla přesvědčit natolik, abych si její smrt přestal přát, orientoval jsem se bez problému. Snímek navíc musím pochválit za to, že ve dvou případech mi, bez předem schváleného svolení, leknutím poskočila noha. Mé sympatie si získalo zvíře; tedy pes Zvíře a dívka v červeném, jejíž poslední scéna je patrně nejpůsobivější na celém filmu. Naopak se mi nelíbila hudba, v daném žánru zaběhnutá schémata (namátkou - v první lekačce se ještě nic nestane, popřípadě - když už si postava myslí, že má vyhráno, něco se stane, nebo ještě - někdo něco ví, ale ze záhadných důvodů to radši neřekne, i když je to zásadní a spousta dalších), dále tu jsou pro mě poměrně nezajímaví "protivníci" a hlavně nesmím zapomenout zmínit tragický ( a tím nemyslím smutný) konec, respektive poslední záběr, který mi vyřešil můj hlavolam, jestli dát teda tři nebo čtyři... ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Na tomto filme je viac než kdekoľvek inde poznať či prioritou hodnotiaceho diváka má byť hodnotenie v rámci žánru alebo hodnotenie filmu v rámci kumštu zvaného kinematografia. Pokiaľ by som mal, ako väčšina tu prítomných hodnotiť z hľadiska prvého, niet Horám čo vytýkať, ba práve naopak môžme tlieskať, lebo k poctivému dodržiavaniu pravidiel slashera pridáva poriadnu dávku nadsázky a politickej nekorektnosti (i keď na môj vkus trochu okatej a príliš humornej tam, kde by som bral skôr sarkazmus). Obete sú "blbé ako kýbel gitu", záporáci sú primerane hnusní a spoľahlivo ožívajú, postavy jedna po druhej končia svoju púť životom nuž a i "mravec Otylko ide do západu slnka a taká bohová hudba tam hrá pritom" (toto je pre Tommyho). Slasher, okorenený miernou, ale naozaj miernou dávkou exploitation sme tu mali nedávno viackrát v omnoho úbohejšej podobe, avšak tento zaváňa aspoň akou takou originalitou pokiaľ ide o spracovanie. Pokiaľ však na Hory pozriem z hľadiska toho čo očakávam od filmu ako druhu umenia bez ohľadu na žáner, je to oveľa horšie. Prvou a najväčšou výhradou je mizerný scenár. Ako píše i Adrian, je rytmicky nevyvážený a celkovo nechutne otrepaný. Vadila mi tá šablónovitosť postáv tak typická pre slashery, odhadnuteľnosť okamihu "ľakačiek", z ktorých niektoré boli lacné a zbytočné. Vadila mi kreténskosť konania postáv, ktoré sa správajú akoby mali spolu IQ 30 a šlo im len o to aby sa dožili v zdraví večera, kedy po ne príde za západu slnka vrtuľník s basou šampusu pre víťazov. Vadilo mi, že Aja necháva príliš viditeľných mutantov, ktorí potom nevzbudzujú dostatočnú hrôzu. Čo sa mi páčilo naozaj veľmi bolo spracovanie titulkov á la Dawn of the Dead, vcelku dobrá hudba a slušná réžia. Nuž čo dodať na záver...keby sa remaku chytil Jackson mohol to byť zábavný splatter, keby sa ho chytil Uve Boll mohol by to byť zábavný ...no tu by vlastne bolo jedno aký subžáner, určite by to bolo zábavné, chytiť sa toho Hitch tak si pustíme do nohavíc bez toho že by sme niečo poriadne videli, Tarantino by z toho spravil exploitation s čiernym humorom, ale Aja ostal niekde uprostred, snažiac sa do tejto tortičky zmiešať väčšinu spomínaných ingrediencií. Vyšlo mu to, ale u mňa to nefunguje. Chcel by som však od Aju vidieť "normálny" film, lebo ako režisér na mňa pôsobí veľmi sľubne. 5/10 ...tí, ktorí majú radi horror ako žáner, pripočítajte si aspoň tri desatinky. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Na dnešné pomery takmer delikátna vyvražďovačka, ktorej vyvrcholenie trvá prakticky celé druhé dve tretiny filmu. Šťavnaté, morbídne, vizuálne atraktívne, primerane akčné, správne čiernohumorné. A scenáristicky výrazne upgradujúce jednoduchší originál Wesa Cravena z roku 1977. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (36)

  • Představitelé rodinných příslušníků před natáčením neviděli finální vzhled mutantů, aby pak při shledání na place působili opravdu vyděšeně. (animaxis)
  • Ivana Turchetto (Big Mama) dostala za oholení hlavy tisíc dolarů. (Karlos80)
  • Čtrnáctimilionový remake vydělal během úvodního víkendu (10.-12. 3. 2006) 15,7 mil. dolarů, což byl historicky nejvyšší výdělek pro distributora Fox Searchlight. Celkem američtí diváci zanechali v kinech 41,7 milionu. (imro)

Související novinky

Jděte s těmi remaky do háje!

Jděte s těmi remaky do háje!

08.04.2007

...chce se člověku zařvat, když na něj webové filmové zpravodajství prakticky denně chrlí zvěsti o dalších a dalších předělávkách klasických kusů. Člověk by čekal, že ten otravný trend bude slábnout,… (více)

Festival otrlého diváka III.

Festival otrlého diváka III.

09.03.2007

Již po třetí se ve dnech 13.-18. března na plátno pražského kina Aero vrací přehlídka filmového nevkusu, hnusu, ošklivosti, strachu i smíchu a bizarností všeho druhu v podobě oblíbeného Festivalu… (více)

Co jde do kin tento týden?

Co jde do kin tento týden?

11.05.2006

Narozdíl od minulého týdne se tento čtvrtek do kin nevrhne tolik dobrých snímků. Jedná se o veskrze průměrné záležitosti a pár horších kousků, proto jsme se rozhodli srovnat dnes snímky podle… (více)

Kinopremiéry v květnu

Kinopremiéry v květnu

01.05.2006

Konečně je tu květen, filmovými fanoušky velice očekávaný měsíc. Do kin dorazí filmy, které bychom si rozhodně neměli nechat ujít. V první řadě se jedná o trojici velice silných blockubsterů. První z… (více)

Reklama

Reklama