Reklama

Reklama

Lovci duchů

(seriál)
  • USA Supernatural (více)
Trailer 4
Horor / Drama / Mysteriózní / Thriller / Fantasy / Komedie
USA, (2005–2020), 247 h 25 min (Minutáž: 29–60 min)

Tvůrci:

Eric Kripke

Režie:

Kim Manners, Robert Singer, David Nutter, J. Miller Tobin, Mike Rohl (více)

Předloha:

John Shiban (kniha)

Hrají:

Jared Padalecki, Jensen Ackles, Jim Beaver, Jeffrey Dean Morgan, Katie Cassidy, Sterling K. Brown, Misha Collins, Genevieve Padalecki, Chris Gauthier (více)
(další profese)

Série(15) / Epizody(327)

Když byli Sam a Dean Winchesterovi chlapci, přišli o matku kvůli záhadné a démonické nadpřirozené síle. Jejich otec z nich proto vychoval vojáky. (HBO Max)

Zajímavosti (2 237)

  • Spoiler: Eric Kripke původně zamýšlel, že Ruby (Katie Cassidy a Genevieve Cortese) bude otevřeně zlá už od začátku, nikoliv aby to bylo odhaleno na konci jejího života. (GreatestFan)
  • Spoiler: Postava démonky Meg byla zabita, protože její nové představitelce Rachel Miner byla diagnostikována roztroušená skleróza. Po odepsaní postavy Meg sepsali fanoušci petici, aby se vrátila. (GreatestFan)
  • Spoiler: Archanděl Gabriel (Richard Speight Jr.) se v seriálu vydává za norského pohanského boha Lokiho, který v tradiční norské mytologii má přivést Ragnarok, čili apokalypsu. Což je ironie, protože je jedinný archanděl v seriálu, který chce zastavit apokalypsu a záleží mu na lidstvu. Archanděl Gabriel v tradiční mytologii má zatroubit na svůj roh a oznámit konec světa. Ironicky je v tomto seriálu Gabriel jedinný archanděl, který je proti apokalypse (GreatestFan)
  • Spoiler: Díky vzkřísení postavy Mary (Samantha Smith) ve finále 11. řady "Alpha and Omega" znamená, že každý člen rodiny Winchesterů tedy zemřel a byl i vzkříšen. Ve 22. epizodě 2. série "Otevřelo se samo peklo 2/2" byl John (Jeffrey Dean Morgan) neúmyslně vzkříšen Azazelem (Frederic Lehne) a Sam (Jared Padalecki) a Dean (Jensen Ackles) zase umírají a zase se vracejí v průběhu seriálu běžně. (GreatestFan)
  • Spoiler: Tvůrce seriálu Eric Kripke původně v seriálu nechtěl anděly. Rozmyslel si to, když si uvědomil, že v seriálu je moc démonů a rozhodl se, že v seriálu mu anděle chybí k velké kosmické bitvě. Představení andělů ve 4. sérii mělo být překvapení. Dokonce i představitel Castiela, Misha Collins, si myslel, že se hlásí na roli démona. (GreatestFan)
  • Spoiler: Postava Bobbyho (Jim Beaver) se v seriálu měla původně objevit jen v jedné epizodě (22. epizoda 1. série "Ďáblova past"), ale nakonec se stal kromě 2 hlavních protagonistů jedinnou postavou, která se objevila aspoň jednou ve všech sériích (aktuální je 11.) a celkem se objevila v zatím 57 epizodách. Castiel (Misha Collins) se měl původně objevit pouze v 6. epizodách a zemřít v 16. epizodě 4. série "Na špičce jehly", součástí plánu bylo také, že jeho roli Deanova (Jensen Ackles) andělského průvodce převezme postava Anny (Julie McNiven). Kvůli své oblíbenosti u diváků však přežil a nakonec zemřela Anna.
    (GreatestFan)
  • Spoiler: Ve 2. epizodě 5. série prohlasí Válka (Titus Welliver) nelichotivou větu o Irech. V seriálu Zákon Gangu (od r. 2008) přitom jeho představitel Welliver hraje právě irského obchodníka se zbraněmi a člena teroristické skupiny IRA. (Chibs)

Lovci duchů - Somewhere Between Heaven and Hell (2017) (epizoda) (S12E15)

  • Spoiler: Hned v první scéně nalezneme povedený odkaz na seriál Živí mrtví (od r. 2010). Dean (Jensen Ackles) na stůl odhodí zakrvácenou pálku obtočenou ostnatým drátem, která je nápadně podobná Lucille, kterou používá Negan (Jeffrey Dean Morgan), hlavní zaporák 7. série Živí mrtví. Když Dean poznamená, že jejich otec pálku miloval, naráží na fakt, že Negan i otec ústřední dvojce byl ztvárněn stejným hercem, Jeffrey Dean Morganem (Wolftalon)

Související novinky

Lovci duchů se dočkají prequelu

Lovci duchů se dočkají prequelu

25.06.2021

Populární seriál Lovci duchů v originále pojmenovaný Supernatural se dočká prequelové série s názvem The Winchesters. Herec Jensen Ackles, jedna z hvězd původního seriálu, pak nový projekt zastřeší… (více)

Walker, Texas Ranger se dočká rebootu

Walker, Texas Ranger se dočká rebootu

24.09.2019

Po rebootech Čarodějek, MacGyvera a Magnuma došla konečně řada i na legendárního Walkera, Texas Rangera. Hrdina, jenž pro kop z otočky nikdy nešel příliš daleko a z Chucka Norrise učinil kultovní… (více)

Reklama

Reklama