Reklama

Reklama

Lovci pokladů: Kniha tajemství

  • USA National Treasure: Book of Secrets (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Známý hledač pokladů Ben Gates, který se proslavil nalezením templářského pokladu, stojí nyní před obtížným úkolem - chce očistit jméno své rodiny. Objev ztracených stránek z deníku Lincolnova vraha Wilkese Bootha totiž vrhá špatný stín na jeho předka Thomase Gatese, kterého zmiňovaný dokument označuje za spolupachatele tohoto dávného zločinu. Ben Gates se proto s pomocí svých nejbližších - otce Patricka Gatese, matky Emily, bývalé přítelkyně Abigail a přítele Rileyho - vydává na obtížnou cestu, jejímž cílem je najít důkazy o Thomasově nevině. Z honby za pravdou se postupně stává pátrání po dalším ztraceném legendárním pokladu, po němž však prahne i Benův nový protivník Mitch Wilkinson. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (572)

Lateef 

všechny recenze uživatele

První díl byl jednoduchý, ale zároveň dynamický, zábavný a měl určité meze. První pokračování je jednoduché, dynamické, zábavné, ale jsou to takové hry bez hranic. Nicolas Cage řeší rébusy a šifry bez zbytečných zádrhelů, svižně a jeho neocortex si umí dát do souvislosti všechno se vším. Navíc je tu příliš očividných náhod a nelogičností. Jenomže! Turteltaub dává lidem to, co chtějí vidět. A tak hlavní hrdinové šnorchlují po Oválné pracovně a Buckinghamském paláci nebo se vrtají v hlavách zakladatelů Ameriky vytesaných do Mount Rushmore - (atraktivní část). Diane Kruger hledá naušnicí pomocí zaujímání sexy poloh, londýnské uličky provětrá automobilová honička a Cage předvede několik teatrálních výstupů - (zábavná část). Obě části se ve filmu střídají převážnou část stopáže, takže o nějaké nudě nemůže být řeč. Peníze se sypou a Turtletaub začíná chytat Saw syndrom. A pokud to bude stále výdělečnější, tak před takovým dvanáctým dílem s názvem Lovci pokladů: Počítadlo prdů se bude muset třást i Titanic... 130 miliónů dolarů(rozpočet)/457,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově)/97,5 miliónů dolarů(čistý zisk z kinoprojekcí) ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Slabší než první díl, ovšem i tak jsem se výborně bavil! Nicolas Cage alias Ben bere ve dvojce více luštění na sebe, pomoc od Rileyho, Abigail a otce není taková jako v jedničce. I celá zápletka se mi zdála méně komplikovaná než v předešlém díle. Trošku mě zamrzel únos prezidenta, což už bylo docela silné kafe (i když, nebyl zas nějak strašně vymyšlený) a konečné rozhodnutí hlavního záporáka. Ovšem mám takovéto dobrodružné a svižné filmy rád, takže hodnotím vysoko..Pár nedostatků: 1) Když v jedné ze scén spadne Benovi baterka (ze skutečně řádné výšky), i po dopadu stále svítí, přičemž berme v úvahu z jaké výšky spadla a že během pádu několikrát narazila na dřevo. 2) Když na konci filmu dostane Riley auto od prezidenta, je možné vidět v odrazu prezident. 3) Automobilová honička v Londýně - Ben (Mercedes) a Mitch Wilkinson (Range Rover). Dochází k nehodě s autem s nákladem pivních sudů. Wilkinson do něj v jednu chvíli narazí, vidíme krásný detail, jak se roztříští levý přední roh vozu o nárazník a korbu náklaďáku. V následující scéně na mostě přes Temži je Wilkinsonův bourák téměř bez šrámů a i světlomet je celý! ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Jestlipak to má Nicolas Cage zapotřebí..? Každopádně stále tu vládne opatrovnická ruka bruckheimerovská, kolem je to cítit (polo)oscarovými veterány a myšlenkami na alternativní učebnici historie. Jenže vtipu je pramálo, režie sterilní, atmosféra nevýrazná, děj neřeším a akce je pro dospělého diváka jednoduše NENÁPADITÁ!! Člověk musí zákonitě vyjít ze sálu, dát si „nutričně bohatého“ hamburgera, ta „chuť“ ho musí pohltit a už neví, o čem ten film byl. Často slýcháváme – „pokud se Vám líbila jednička, se dvojkou budete zrovna tak spokojeni..“ Mně se nelíbilo jedno ani druhé, na triko si to určitě nevezmu a do polstrovaných sedaček vás směrovat nebudu!! ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Turteltaub sa už len držal nastavenej latky. Prečo nechcel isť ďalej? Je to len dalšie pokračovanie, ktoré zbytočne šablónovo kopíruje prvý diel, čo bola pre mňa zásadná chyba a tým pádom ma už dvojka až tak nebavila keď sa my premieta pred očamy skoro podobný šablonovo poňatý príbeh ale tých 60% si u mňa zaslúži. V kútiku duše som veril, že sa to môže vydariť a prekvapiť. Lenže nestalo sa tak a preto je tento film len jednohubka na jedno pozretie. Dokonca samotný záver fi,mu sa mi zdal akýsi fádny a vôbec ma nechytil. Ked som spomeniem aký dramatický a napínavý bol v jednotke.. no hold.. realita je krutá :) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Každý malý chlapec (v Americe) ví, že rodina N.Cage je pošpiněna. Nezbývá než unést prezidenta….. PŘÍBĚH:***rébus stíhá rébus a není čas přemýšlet, kdo co ví a odkud. Alespoň, že padouch Ed Harris ví, že o ničem nemusí přemýšlet či dokonce pátrat. Pár logických seků a nelogické chování vynahradí druhá polovina, která z filmu zanechá pocity podobné prvnímu dílu. Nemá smysl očekávat víc./ HUMOR:**lehké pousmání z vás zřejmě dostanou hašteřící se rodiče (ano, máti je nová postava). Další malé vtípky doprovází celý děj, což je jedině dobře./ AKCE: ***auto honička se střelbou, vymoženosti moderní techniky, se kterými se vše stejně bude zdát nemožné a velmi jednoduché. Závěr ve Zlatém městě to vynahradí./ NAPĚTÍ:***spíš než napětí dostává ke konci prostor také dobrodružství. Tušíte jak to dopadne, ale přece jen… se dočkáte i speciálních efektů. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (31)

  • Pri snahe odomknúť tajnú skrinku v Buckinghamskom paláci zadá Ben (Nicolas Cage) s Abigail (Diane Kruger) ako kombináciu rok 1819. Keď to nezaberie, zadajú rok 1876. Avšak prvé dve čísla v tomto roku sa nezmenili, takže by mali zmeniť len posledné dve. No oni zmenia všetky 4 čísla. (Hodnotim)
  • Jednotlivé hádanky byly vymyšleny s předstihem, ale jaký poklad hrdinové vlastně najdou bylo rozhodnuto až po začátku natáčení. (xjane)

Související novinky

Brad Pitt opět sahá po koltu

Brad Pitt opět sahá po koltu

07.02.2010

Je totiž hlavním kandidátem na ústřední roli v celovečerním filmu inspirovaném slavným westernovým seriálem Gunsmoke. Pokud nabídku přijme, na rozdíl od psance v Zabití Jesseho Jamese atd. si zahraje… (více)

Lovci (dalších dvou) pokladů

Lovci (dalších dvou) pokladů

04.02.2008

Vy už víte, o čem je tahle novinka. Lovci pokladů: Kniha tajemství sbírají stejně jako jednička rozpačité recenze některým vadí, že je to tatáž sterilita jako poprvé, jiní považují druhý díl za sice… (více)

Ghost Rider 2 a Lovci pokladů 3?

Ghost Rider 2 a Lovci pokladů 3?

06.12.2007

Je to oficiální: Nicolas Cage není čtenářem ČSFD ;-). A zjevně ani jiných médií věnujících se filmu. Jinak by s takovým entusiasmem nevyprávěl o tom, že by ochotně šel do pokračování Ghost Ridera.… (více)

Cage ryje na zahradě

Cage ryje na zahradě

25.11.2007

A proč ne? Plížení podzemními chodbami má přece natrénováno z Lovců pokladů a určitě se mu nevyhne ani v blížícím se pokračování. Jenomže ve akční komedii G-Force, která Nica opět dá dohromady s jeho… (více)

Reklama

Reklama