Reklama

Reklama

Když čtyřletá Amanda McCreadyová zmizí ze svého domova a policie není schopná nalézt žádné stopy, dívčina teta Beatrice najme dva soukromé detektivy Patricka Kenzieho a Angie Gennarovou (Casey Affleck a Michelle Monaghanová). Detektivové otevřeně přiznávají, že s tímto typem případu nemají téměř žádné zkušenosti, ale rodina o ně stojí ze dvou důvodů – nejsou to policisti a znají poměry drsné bostonské čtvrti, kde všichni žijí. Jakmile se Kenzie a Gennarová začnou o případ zmizelé dívky víc zajímat, odhalují temné dorchesterské podsvětí plné drogových dealerů, podvodníků a pedofilů. A když už se zdá, že se případ chýlí k vyřešení, jsou postaveni před morální dilema, které je rozdělí. (HBO GO)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (1 275)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ben Affleck natočil svůj debut, všem ukázal, že umí a hlavně jsou tady z něj dle komentářů všichni doslova hotoví. Netvrdím, že neumí. Natočil to opravdu vcelku zajímavě, na to jak mi příběh příjde průměrný, ale tady jde o to, že jsem se necelé dvě hodiny u obrazovky nudil. Ono se tam totiž neděje vůbec nic. Nic co by mě dokázalo probudit, kdybych nedejbože usínal a oči by se mi zavírali. Já bych tam prostě vytuhnul, šlos a vzbudil bych se buď na závěrečné titulky nebo až brzo ráno s tím, že tenhle film mě prostě nakopnout absolutně nedokázal. Nechci zde ale psát, že je to špatný film. Právě že naopak, ale chybí mu tam to něco, co by mě dokázalo vyšvihnout z křesla a v tomhle případě to dialogy nezachrání, s čímž režisér trošku počítal. I tak ale můžu potvrdit fakt, že to Ben Affleck má v ruce a režírovat ho evidentně baví. Doufám, že se dočkáme dalších filmů, které ale budou s kvalitou dál než tento. Pro většinu je sice tento kvalitní dost, ale já doufám, že se dočkám něčeho ještě lepšího. Ben na to rozhodně má. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Ono je mať dobré nejaké vnútorné morálne štandardy. No keď ich je príliš, prichádzajú rozpory. A tento film je ich plný. Príklad: na jednej strane oddanosť právu a oficiálnej, zákonmi písanej spravodlivosti - oproti tomu na strane druhej spravodlivosť vykonaná osobne formou popravy zmrda, či využívanie kamošov z drogovej scény na prehliadku domu úchylákov. Trvanie na spolupatričnosti biologickej rodiny versus zjavná neochota a drogou narušená neschopnosť ľahtikárskej matky postarať sa o potomka je druhou konfrontáciou zvláštne nastavených pravidiel. Nekompromisné trvanie na spravodlivosti, ktoré je silnejšie ako fungujúci vzťah je treťou rozpornou vecou v rámci jedného filmu. Je ich ešte viac a vlastne takto vo filme vďaka za ne. Pretože dokážu po pozretí podnietiť diskusiu. A to je len dobre. A ako kriminálna dráma tiež uspokojivé. Takže za štyri hviezdičky. ()

Reklama

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

depresivní film, od začátku až úplného konce. Možná trochu pomalý, a podivně rozdělený jednou odbočkou od hlavního příběhu (opravdu mně ten zvrat už po hodině filmu překvapil, ale musí se uznat, že ta odbočka byla výborná a taky nejméně korektní - a hlavně, i když se zdála mimo k filmovému příběhu, do jeho tématu zapadla velmi dobře a jen ukázala další smutný dílek ponuré současnosti), ale skvěle zahraný, hlavně Morgan a Ed Harris zase excelují na plné čáře, Casey je pak fajn divný, a možná trochu naivní, no striktně se snažící prosazovat spravedlnost. Což se pak naplno ukáže v excelentně vypointovaném závěru, kde je před něho předložena dilema, kterou bych nikdy nechtěl zažít. B. Affleck natočil perfektní, mrazivý snímek, a ukazál všem svým odpůrcům prostředníček. Po technické stránce je to také klenot. PS: Town potvrdil jeho talent. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Affleckova adaptace románu Dennise Lehanea je nesporně zdařilá, perfektně zahraná, atmosférou irského předměstí Bostonu pohlcující a především v nočních scénách zcela strhující. Casey Affleck v roli "sousedského" soukromého detektiva pozásluze útočí na nejvyšší herecká ocenění, stejně jako mnozí herci v rolích vedlejších. Zdánlivě perfektní kriminálka. Je tu ovšem jedno nemalé ale. Po scéně se ztečí baráku a jedné následné konverzaci je naprosto jasné "kdo, jak a proč". Ovšem následuje zdlouhavá půlhodina rádoby překvapivého odhalování. Ne, že by to nějak moc vadilo, herecky snímek právě v těchto scénách kulminuje, ale jako celek to zbytečně ztrácí šťávu. Alespoň, že úplný závěr s dozvuky jistého rozhodnotí je opět tam kde většina filmu. Tedy na kvalitativním vrcholu žánru. Přesto je třeba po celovečerním režijním debutu Bena Afflecka zpozornět. Svou střídmou a jistou režií, která na sebe nestrhává pozornost, se velmi podobá Clintu Eastwoodovi. Doufejme, že mu to vydrží a že se již nebude promenádovat před kamerou. Jak pro své, tak hlavně pro naše dobro. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Ben Affleck vrací úder všem posměváčkům nad jeho hereckým talentem a ukazuje, že za kamerou zvládá mnohem více než před ní. Jakákoliv absence neuvážených kroků, ale naopak naprosto dokonalý timing scény, bravurně zvládnutá práce s kamerou či výborná montáž, ukazují, že zde stojí maximální talent. Zvláště, když si i propříště vybere výborný scénář, který vás svou intenzitou dialogů, dávkou životní zkušenosti a hlavně závěrečným double-twistem smete. Po American gangster druhý film, jehož absence na oscarovém klání je nepochopitelná. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (27)

  • Statistiky o pohřešovaných a zneužívaných dětech:
    - 85 až 90% pohřešovaných osob nahlášených policii jsou mladiství.
    - Americké ministerstvo spravedlnosti nedávno oznámilo, že v průběhu jednoho roku bylo pohřešováno více než 797500 dětí.
    - Zhruba 26% z nich bylo obětí únosu jedním z rodičů.
    - Ve stejném roce se uskutečnilo zhruba 204000 únosů cizími lidmi.
    - Odhaduje se, že ve Spojených státech budou jeden z osmi chlapců a jedna ze čtyř dívek sexuálně zneužíváno.
    - 58% nahlášených pohřešovaných dětí jsou dívky a 33% jsou černoši.
    - V roce 2005 policie označila 16897 případů jako „v ohrožení“, což znamenalo že se předpokládá, že je zadržuje nebezpečný dospělý.
    - 99% pohřešovaných dětí se policii podaří naleznout. Přibližně 10000 případů ale zůstává nevyřešených. (Bart)
  • Film sa mal začať premietať vo Veľkej Británii 28.12.2007, ale premietanie bolo odložené na neurčito kvôli podobnosti filmu a zmiznutia 4-ročnej Madeleine McCann, ktorá zmizla z prázdninového apartmánu počas dovolenky v Portugalsku 3.5.2007 zo skutočného života. (ladko)

Související novinky

Zemřel herec Michael K. Williams

Zemřel herec Michael K. Williams

07.09.2021

Ve věku 54 let tragicky zemřel známý charakterový herec Michael Kenneth Williams. Jeho nejslavnější rolí se jednoznačně stala postava Omara z chváleného seriálu The Wire – Špína Baltimoru. Objevil se… (více)

Jak to vypadá s novým Batmanem?

Jak to vypadá s novým Batmanem?

03.01.2017

Studio Warner Bros. nesmírně touží po netopýří sólovce od Bena Afflecka. Představitel Batmana a režisér Gone, Baby, Gone, Města nebo oscarového Arga se uvolil, že ji natočí, soustavně ale tvrdí, že… (více)

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

20.08.2016

Kdyby se vybíraly nejlepší filmy z padesátých let, jen těžko by mezi nimi chyběl Svědek obžaloby. Soudní drama Billyho Wildera vychází z povídky (a následné divadelní hry) od Agathy Christie, získalo… (více)

Reklama

Reklama