Reklama

Reklama

Sidney Prescott, nyní autorka nové self-help knihy, se vrací domů do Woodsboro, které je poslední zastávkou jejího turné k vydané knize. Tady se opět spojí se šerifem Deweym a Gale, kteří jsou nyní manželé a její sestřenicí Jill a tetou Kate. Naneštěstí její návrat přiláká zpátky i Ghostface a tím se Dewey, společně s Jill, jejími kamarády a celým městečkem Woodsboro dostávají do nebezpečí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (815)

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Končit se má v nejlepším a to Wes Craven splnil. Velice působivá scéna Emmy Roberts a její masochistické záběry (scéna s nožem do ramene byla vynikající), velmi pozoruhodná postava Courteney Cox! Jako celek SCREAM 4 má skvěle propletený děj, který se rozsukoval v divákově myšlence v celé kráse, ale působivý závěr nepomůže první polovině (v té se Lucio Fulci jen v záhrobí nudí). Ani jediná důvěřivá postava mezi vyšetřovateli zákona, kde to zachraňoval Cox - škoda. Litry krve, střeva bijící do očí, všechno ve stopách prvního dílu - prostě tak jak to máme rádi. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

V dnešnej dobe kde sa toľko remakuje, neskutočne sequelouje a prequeluje, či reebotuje tento film do tej doby úplne zapadol - hláškovo určite :-). Slávne triá tejto série je späť (1 - Campbell, Cox, Arquette. 2 - Craven, Beltrami, Williamson) a práve preto tento sequel nedopadlo tak zle ako ostatné novodobé sequely a podobne. Rovnako ako v predošlých dieloch, tak aj tu sú krvavé scény veľmi fajn, dokonca ešte lešpie. Tak isto aj príbeh ma zaujal, ale hlavne ma bavila stará partička po kope. Znova potešili všelijaké narážky na remaky, origináli, horory a podobne, to som si skutočne užíval v každom diely. Mám túto sériu celkom rád a úplne som pochopil, čo tvorcovia chceli dosiahnuť a ja som im to opäť zožral. 75% - 4* ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ve městečku Woodsboro se za hysterického vřískotu kuchá krásná mládež. Zase.. Marný pokus o vdechnutí života do žánru teenage slasherů za pomoci moderních komunikačních technologií a Williamsonova derivátu předchozích dílů přecpáného hrátky s hororovými klišé. Občas jsem koukl na loudající se čas na DVD a spřádal plán, že jestli se Wesley C-havran rozhodne pro další odvar, připíchnu mu na čelo dranžírákem jemu dobře známý vzkaz: „Don´t fuck with the original!“ a to nejen proto, že Ghostface v mých očích už dávno patří do svérázného univerzu Wayans Brüder. Ve smyslu toho, co říkal šerif Dewey - dříve vážná věc, nyní už jen vtip a já podotýkám, že hodně ohraný.. ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Ti starší by měli vědět, že tolik očekávaná hororová komedie navazuje na původní trilogii Vřískot (z let od 1996 do 2000). Původní trilogie promítala popkulturní svět, v němž postavy viděli tuny hororu a znali všechna "pravidla" o maskovaných zabijácích. Nyní se scenárista Kevin Williamson a režisér Wes Craven snaží přizpůsobit sérii i pro tu "technologicky chytřejší" generaci. Veteránka křiku Neve Campbell, Courteney Cox a David Arquette se vžívají opět do svých původních rolí, které doplňuje mladá a sexy krev (panny už nejsou v módě). Stejně jako u předchozích filmů, můžete očekávat spoustu ironické humoru, krve, gore, sprostých slov a sexuálních narážek. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Čtvrtý díl téměř stejně kvalitní jako první? Ano, i v žánru horor 21. století, kde jsou povětšinou čtvrté díly tragické sračky bez jakéhokoliv náznaku aspon malé inteligence, se to může povést. A tady se to povedlo náramně. Wes Craven se vytasil s perfektním příběhem, plném odkazů, zábavných dialogů kolem samotné podstaty a složení jakéhokoliv hororu a jejich následném překroucení a boření. Herci jsou sympatičtí, krev teče proudem, mrtvol přibývá a nakonec přichází i perfektní několikanásobná pointa. Popravdě, vraha jsem jenom matně tušil, takže překvapení to bylo parádní (ti, co viděli, ví). Jsem taky rád, že jsem naštěstí nevlezl před shlédnutím do diskuze, protože její úroveň klesla s příchodem pár jedinců hluboko do doby ledové a nějaká Sydney by jim měla říct, jak se má chovat k originálu. No, to jen takové povzdechnutí a snaha na to někoho upozornit. Zpátky k filmu: Craven nám teda spolu se scénaristou Williamsonem přináší na dnešní poměry velmi inteligentní horor, který se ani trochu nebere vážně a přináší prvotřídní vyvražďovačku téměř bez zakolísání. Nebýt té nudnější poloviny, bylo by to za 5. Ale GhostFace nikdy nebyl v takové formě. Who is this? ()

Galerie (84)

Zajímavosti (50)

  • Wes Craven neseznámil nové herce s Rogerem Jacksonem, představitelem Ghostface, a to aby prý měli ve scénách, kdy na ně mluví do telefonu, větší strach. (SidneyP)

Související novinky

Vřískot popáté a naposled, pak televize

Vřískot popáté a naposled, pak televize

07.10.2013

Vřískot 4 měl být úvodní částí nové trilogie, ale s rozpočtem 40 milionů dolarů utržil celosvětově necelých 100 milionů a zůstal tak daleko za očekáváním produkční společnosti Dimension Films. Tu… (více)

Vřískot pěkně postaru

Vřískot pěkně postaru

26.11.2009

To znamená se všemi, kteří přežili původní trilogii. Včetně Wese Cravena. Žerty stranou, v srpnu mu bylo rovných sedmdesát a pokud se naplní „hrozby“ scénáristy Kevina Williamsona, že Scream 4 bude… (více)

Hororové pohromy ve 3D

Hororové pohromy ve 3D

27.09.2009

Spy Kids 4. Že to není horor? Neříkejte, že neječíte děsem. Robert Rodriguez už píše scénář, v březnu začne natáčet. Jak jinak, i tohle pokračování bude ve 3D. Stejně tak se třetí rozměr plánuje pro… (více)

Hvězdné nábory i útěky

Hvězdné nábory i útěky

19.07.2009

Máme pro vás spoustu castingových novinek, tak se nezdržujme úvodními řečmi a přejděme rovnou k věci. Robert De Niro si prý zahraje v Rodriguezově krváku Machete, jehož natáčení startuje už 29.… (více)

Reklama

Reklama