Reklama

Reklama

Upíří deníky

(seriál)
  • USA The Vampire Diaries (více)
Trailer 8
Drama / Horor / Romantický / Fantasy / Mysteriózní / Thriller
USA, (2009–2017), 120 h 1 min (Minutáž: 40–43 min)

Předloha:

Lisa Jane Smith (kniha)

Hudba:

Michael Suby

Hrají:

Nina Dobrev, Ian Somerhalder, Paul Wesley, Steven R. McQueen, Kat Graham, Candice King, Zach Roerig, Michael Trevino, Matthew Davis, Sara Canning (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(171)

Příběh dvou upířích bratrů, kteří jsou posedlí krásnou dívkou z městečka, mezi jehož obyvateli žijí nadpřirozené bytosti. Na začátku seriálu se Stefan a Damon Salvatorovi vracejí do rodného města Mystic Falls ve Virginii, oba z velmi odlišných důvodů. (HBO Max)

Videa (136)

Trailer 8

Recenze (619)

Fevas 

všechny recenze uživatele

Prý další Twilight - tak mi prosím vysvětlete, jaktože Upíří deníky(knižní série, což možná někoho dokonce překvapí) začaly vycházet v roce 1991, zatímco ten váš Twilight až v roce 2005. Pořád jste si jistí, že TVD kopíruje Twilight? Jistě, Twilight se dočkal zfilmování dříve a TVD by možná bez jeho úspěchu ani nikdy nevznikl, ale knihy jsou námět, což má hlavní slovo. A basta. A americká verze Rodinných pout? Ale no tak. Tohle může tvrdit jen člověk který ukončil sledování ještě před dvanáctým dílem, nebo seriál viděl s "úžasným" českým dabingem. Abyste pochopili, proč my ostatní máme toto drama tak rádi, musíte se probojovat do druhé série a - tahle část bude určitě pro spoustu lidí nejtěžší - to s titulky. Nezlobte se na mě, ale kdybych viděla TVD jen s dabingem, v životě bych si to nedokázala oblíbit a to i přesto že se jedná o mnou studovaný obor - upířinu. Po Twilight rozhodně příjemné vědět, že si autorka skoro nic nevycucala z prstu. A věřte nevěřte; i kluci si to můžou oblíbit. Sice to s hororovým žánrem vážně nemá nic společnýho, takže hororoví nadšenci ruce pryč, ale ti ostatní, co si vystačí s řádnou dávkou dramatu(výhradně druhá série) budou určitě spokojení. Jen mi trochu přijde, že ta třetí série už nám to zase tahá ke dnu... ()

Lyli 

všechny recenze uživatele

Říkala jsem si, že to bude příšerná blbost. Koukla jsem na cca 3 cvičné díly a už jsem nemohla přestat. Když už si říkám, že mě tam nic nepřekvapí, tak najednou bum a zas se divím. :-) Takže super, příjemná oddechovka. *Edit 2015 - Ty nadšené výkřiky při psaní prvního komentáře, už dnes působí docela úsměvně. Pravdou je, že čtvrtou řadou celý wau efekt skončil, a ve sledování pokračuju snad jen ze setrvačnosti. Překombinovaná přehlídka stárnoucích modelů. OMG, kdo jim ještě teď může věřit věčné mládí? Začátky byly svěží, ale dál to lepší nebude, a po sedmé řadě půjdou stejně do kytek. ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Všetci vieme, pre koho je tento seriál určený. A tak k nemu aj pristupujem. Tam kde O. C. padá na držku pre svoju príbehovú prázdnotu, tu prichádzajú upíri a sú celkom drsní. Skvelo obsadené jednotlivé postavy... TRUE BLOOD je iný level, ale Denníky majú jasne vymedezné mantinely a sú mi v podstate sympatickejšie... ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Máte radi upírsku tématiku, čierny humor, boj o lásku, testoterónovú rivalitu a malý kúsok mysteriózna? To všetko totiž TVD ponúka. Pokiaľ dokážete prekúsnuť občasné scenáristické kiksy a dialógovú prostosť, myslím, že práve Upírske Denníky môžu byť pre vás to pravé orechové. P.S. Nenechajte sa odradiť prvými časťami (ja viem, ja viem, tiež som stále kýval hlavou z boku na bok..), začiatočné diely sú od tých záverečných skrátka diametrálne odlišne zahratou partiou šachu. Počkajte si, sami uvidíte.. __ VIAC TU. __ 1. séria 75% 2. séria 75% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

---1. SÉRIE a 2 SÉRIE --- The Vampire Diaries je seriál dosti vyumělkovaný, avšak oproti nudnému The Secret Circle od stejných tvůrců má jednu nespornou výhodu -skvělé herecké obsazení. Na Ninu Dobrev (Elena Gilbert) se skvěle kouká, Ian Sommehalder (Damon Salvatore) je upír jak má bejt a jeho herectví si maximálně užívám. Naopak Paul Wesley (Stefan Salvatore) je takový snesitelnější Edward a zejména jeho snaha být dobrákem za každou cenu mě někdy docela irituje. Sice jsem zpočátku nabyl dojmu, že se bude jednat o přeslazenou slátaninu, ale postupem času (po několika dílech) se story začala zamotávat a nakonec se z toho stala fajn vyvražďovačka, které dominoval už jednou zmiňovaný Damon. Hodnocení sérií: 4/5 --- 3. SÉRIE --- Seriál hodně ztrácí dech, děj prakticky zamrzl na místě a "zvraty" si páni scénáristi snad cucají z prstu. Přestává se mi to líbit a doufám, že řada čtvrtá napraví reputaci. Upřímně bych ale radši, aby seriál ukončili, než to poserou úplně. Hodnocení série: 2/5 --- 4. SÉRIE --- První půlka série je podobně nudná, jako třetí série. V půlce řady však dochází ke zlomu a děj se začne z ohraného Mystic Falls přesouvat i někam jinam a jde o velmi dobré oživení. Navíc se i hlavní linka KONEČNĚ začne hýbat kupředu aby se posléze zase utahala, zpomalila a dojela až do vcelku povedeného finiše. Elena občas dost otravná a i ten Damon nějak moc vyměkl. Kde je sakra ten zmetek z prvních dvou sérií? Je to jako na houpačce. Chvíli super, chvíli děsná nuda. Hodnocení série: 2,5/5 --- 5. SÉRIE --- Pořád to samé, tentokrát se na scénu dostává nový nepřítel, který může všechny zničit, ale únava z vyčerpané látky mě donutila si udělat několikaletou pauzu a posledních pár dílů této série jsem dorazil až o cca 2 roky později od vysílání. Závěr řady docela nabral grády a předvedl pár razantních twistů, jenže tenhle seriál se tak strašně bojí natrvalo zbavovat hlavních postav, že je mi už dopředu jasné, že jejich návrat na sebe nenechá dlouho čekat. Hodnocení série: 2/5 ()

Galerie (2 133)

Zajímavosti (65)

  • Červený kříž v USA vyzýval k dárcovství krve pomocí plakátů k tomuto seriálu. (Weasley)
  • Ani jeden z herců, kteří hrají rodinu původních upírů, není původem z USA. (LucyD)

Související novinky

Batwoman míří do televize

Batwoman míří do televize

18.07.2018

Bývalá producentka Upířích deníků Caroline Dries chystá ve spolupráci s televizním magnátem Gregem Berlantim (Arrow, The Flash, Supergirl) nový komiksový seriál od DC, tentokrát zaměřující se na… (více)

Oběti pro Schwarzeneggerovu vybíjenou

Oběti pro Schwarzeneggerovu vybíjenou

28.07.2012

Arnold nedávno dotočil se Slyem The Tomb, chystá se na nadpřirozený akční masakr Unknown Soldier (zahraje si v něm anděla pomsty, seslaného na bezohledného výrobce zbraní a jeho soukromou armádu) a… (více)

Reklama

Reklama