Reklama

Reklama

Upíří deníky

(seriál)
  • USA The Vampire Diaries (více)
Trailer 10
Drama / Horor / Romantický / Fantasy / Mysteriózní / Thriller
USA, (2009–2017), 120 h 1 min (Minutáž: 40–43 min)

Předloha:

Lisa Jane Smith (kniha)

Hudba:

Michael Suby

Hrají:

Nina Dobrev, Ian Somerhalder, Paul Wesley, Steven R. McQueen, Kat Graham, Candice King, Zach Roerig, Michael Trevino, Matthew Davis, Sara Canning (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(171)

Příběh dvou upířích bratrů, kteří jsou posedlí krásnou dívkou z městečka, mezi jehož obyvateli žijí nadpřirozené bytosti. Na začátku seriálu se Stefan a Damon Salvatorovi vracejí do rodného města Mystic Falls ve Virginii, oba z velmi odlišných důvodů. (HBO Max)

Videa (136)

Trailer 10

Recenze (619)

kingik 

všechny recenze uživatele

Zajímavý upíří seriál, kterému nechybí nic, co by měl takový seriál pro náctileté publikum obsahovat. Směs nepříliš drastického hororu a vkusné romance v jednom. Síla tkví nejenom v perfektně vybraném hereckém obsazení, ale na seriál je to také neobyčejně kvalitně zrežírováno s netuctovým scénářem, ale s lacinější výpravou. Těžko psát, jestli se v průběhu dalších řad dějově zamotá a vznikne z toho překombinovaný propletenec, jak už to nejednou divácky úspěšné seriály potkalo. Jsem připravený na všechny možné varianty scenáristů. Inspirace ságou Twilight zde určitě patrná je, ale srovnání bych se vyhnul. Seriál s filmem nelze srovnávat a v měření sil by měl film vždy navrch. Upíří deníky o svoje diváky mít nouzi nebudou. 60% ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

"For over a century, I've lived in secret, until now. I know the risk, but I have to know her." Seriál, u kterého mi trvalo jen pár dílů, abych se do něj zamilovala. První řada se mi neskutečně líbila, každý díl byl ukončený tak, že jsem se okamžitě chtěla dívat na další. A co víc, v každém díle bylo tolik zvratů, že jsme se až divila jak to všechno můžou scénáristi vymyslet, aby to do sebe tak skvěle zapadlo. Bohužel, jak to bývá, od druhé řady začala kvalita seriálu klesat dolů. Myslela jsem, že to ten seriál ustojí, ale kvalita klesá s každou sérií a seriál, který jsem hrozně milovala mi už spíš pšíjde k smíchu. No, ale svým způsobem ho mám pořád ráda. Co musím ale vytknout je, že tak otravnou postavu, jako je Elena svět ještě neviděl. A Damon už taky není ten Damon, do kterého jsem se v první řadě zamilovala. 4* ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

---1. SÉRIE a 2 SÉRIE --- The Vampire Diaries je seriál dosti vyumělkovaný, avšak oproti nudnému The Secret Circle od stejných tvůrců má jednu nespornou výhodu -skvělé herecké obsazení. Na Ninu Dobrev (Elena Gilbert) se skvěle kouká, Ian Sommehalder (Damon Salvatore) je upír jak má bejt a jeho herectví si maximálně užívám. Naopak Paul Wesley (Stefan Salvatore) je takový snesitelnější Edward a zejména jeho snaha být dobrákem za každou cenu mě někdy docela irituje. Sice jsem zpočátku nabyl dojmu, že se bude jednat o přeslazenou slátaninu, ale postupem času (po několika dílech) se story začala zamotávat a nakonec se z toho stala fajn vyvražďovačka, které dominoval už jednou zmiňovaný Damon. Hodnocení sérií: 4/5 --- 3. SÉRIE --- Seriál hodně ztrácí dech, děj prakticky zamrzl na místě a "zvraty" si páni scénáristi snad cucají z prstu. Přestává se mi to líbit a doufám, že řada čtvrtá napraví reputaci. Upřímně bych ale radši, aby seriál ukončili, než to poserou úplně. Hodnocení série: 2/5 --- 4. SÉRIE --- První půlka série je podobně nudná, jako třetí série. V půlce řady však dochází ke zlomu a děj se začne z ohraného Mystic Falls přesouvat i někam jinam a jde o velmi dobré oživení. Navíc se i hlavní linka KONEČNĚ začne hýbat kupředu aby se posléze zase utahala, zpomalila a dojela až do vcelku povedeného finiše. Elena občas dost otravná a i ten Damon nějak moc vyměkl. Kde je sakra ten zmetek z prvních dvou sérií? Je to jako na houpačce. Chvíli super, chvíli děsná nuda. Hodnocení série: 2,5/5 --- 5. SÉRIE --- Pořád to samé, tentokrát se na scénu dostává nový nepřítel, který může všechny zničit, ale únava z vyčerpané látky mě donutila si udělat několikaletou pauzu a posledních pár dílů této série jsem dorazil až o cca 2 roky později od vysílání. Závěr řady docela nabral grády a předvedl pár razantních twistů, jenže tenhle seriál se tak strašně bojí natrvalo zbavovat hlavních postav, že je mi už dopředu jasné, že jejich návrat na sebe nenechá dlouho čekat. Hodnocení série: 2/5 ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Zpočátku, když jsem četla o čem to má být, jsem nad tím ohrnovala nos. Zdálo se mi to trapné a že toto téma je už vyčerpané, že mi to jednoduše nemá, co nabídnout. Ale stačily mi 2 díly a změnila jsem názor. Nic nového mi to sice nepřináší, jen mě to okrádá o čas, ale líbí se mi ta naivita. Je to víc dětské než True Blood, které mě trochu zkazilo. Když ve Vampire Diaries chtěli udělat (předpokládám) erotickou scénu, tak jsem si myslela, že je to vtip:D v tomto směru se to True Blood nevyrovná. Ale mám prázdniny, i když jsem na výšce, tak jsem asi stále ještě puberťák, když se mi to líbí. A co na mám říct na to, že je v mé top 10? Miluji milostné trojúhelníky, možná jsou otřepané a naivní, ale já si nemůžu pomoct :). Jen mi neskutečně vadí ta klišé. Nechápu, proč se krásná Nina Dobrev musí každé ráno probudit nalíčená, hm?? Nebo proč se vždycky musí rozhodnout pro toho nudnýho Stefana??Vrrrr! ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Pilot teda za moc nestál... kéž by alespoň vypadali jako středoškolští studenti, kéž by to nevykrádalo Twilight a pila se krev všem, kéž by ten začátek nebyl tak nudnej... no, uvidíme, co se bude dít dál. Tak jsem teda pokračovala. Stálo to za to jen v jednom ohledu - neposedný, zlobivý bratříček Damon. Zbytek je jinak šíleně křečovitý, patetický až hrůza. Ach Eleno, já tě tááák milujůůů; ach, Stefane, já tě taky děěěěsně milujůůů, ale protože se živíš krví, tak mi nech chvilku držet si odstup, pak ti dám,ok? Vykrádají True Blood, Stmívání a Draculu. Kdyby to aspoň dělali líp. Slabé 3*. A 3 proto že jsem zvědavá, jak to bude dál s kamarádkou ze Salemu ;-) Vypadala, že ji oheň fascinuje... ()

Galerie (2 133)

Zajímavosti (65)

Související novinky

Batwoman míří do televize

Batwoman míří do televize

18.07.2018

Bývalá producentka Upířích deníků Caroline Dries chystá ve spolupráci s televizním magnátem Gregem Berlantim (Arrow, The Flash, Supergirl) nový komiksový seriál od DC, tentokrát zaměřující se na… (více)

Oběti pro Schwarzeneggerovu vybíjenou

Oběti pro Schwarzeneggerovu vybíjenou

28.07.2012

Arnold nedávno dotočil se Slyem The Tomb, chystá se na nadpřirozený akční masakr Unknown Soldier (zahraje si v něm anděla pomsty, seslaného na bezohledného výrobce zbraní a jeho soukromou armádu) a… (více)

Reklama

Reklama