Reklama

Reklama

Zkušený lupič plánuje akci, která by mohla být dosud největším úspěchem jeho zlodějského gangu. Přitom se snaží vymyslet, jak se vymanit z pasti svého života i z města a zároveň uniknout agentovi FBI, který se snaží dopadnout jeho i jeho bandu bankovních lupičů. Ben Affleck nejen vévodí vynikajícímu hereckému obsazení, ale je také režisérem a spoluautorem scénáře napínavého, kriticky oceňovaného kriminálního thrilleru, který se odehrává – a často také exploduje – v drsných lokacích Bostonu. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 139)

Cival 

všechny recenze uživatele

Parádně zrežírované! Až Affleck dostane do ruky opravdu vypulírovanou látku, prostou kompromisů a příliš uhlazených emocí, bude to mistrovské dílo. I když je tahle story příliš jemná, tak jako její zidealizovaný hrdina, díky řemeslné jistotě, zarputilým hercům, skvostné akci a přesně zachycené atmosféře bostonských ulic se počítá mezi žánrovou špičku. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Tak z Bena sa stáva celkom slušný režisér a čo je obdivu vhodné, že si scenár sám napísal, film sám odrežíroval a zahral si aj hlavnú rolu, ktorú zvládol v skutku dobre. Podaril sa mu natočiť dobrý akčák z nádychom krimi a drámy. Tak ale spomenúť, že je je to z veľkej časti klišé zrejme ani nieje treba. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Affleck zbožně vzhlíží k Mannovu Nelítostnému souboji, to je více než jasné. A již je i jasné, že rozhodně má talent k tomu, aby jednou natočil podobně nadčasový majstrštyk. The Town to sice ještě není, a to ani v rozšířené verzi (běžnou jsem neviděl, ale z té delší bych rozhodně nevystřihl ani minutu). Na to je to až příliš "pouze" Nelítostný souboj v beta verzi 0.5, ale... Ale to je ostatně také jediný zápor, který lze vznést. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Poctivá a výborně natočená gangsterka. Affleck má před sebou velkou budoucnost jako režisér. Akce jsou naprosto přehledné a je v nich vše, co v nich má být. Sympatičtí herci, samozřejmě všechny herce naprosto převalcoval Jeremy Renner. Ben Affleck na své poměry podává jeden ze svých lepších výkonů, ale vůbec by mi nevadilo, kdyby už herectví definitivně pověsil na hřebík a věnoval se jen a jen režii. Oscara za herectví už asi nikdy nedostane, ale za režii? Kdoví, někdy v budoucnu to možná nebude tak nereálné. The Town má dobrý příběh, ovšem ne ohromující. Neobjevuje se zde vlastně nic nového a pořád jsem čekala na nějaké překvapení, které se nekonalo. Líbilo se mi, že milostná linie nestála moc na popředí (z čehož jsem měla strach), ale byla to spíše vedlejší linka, která vůbec nerušila. The Town je dobrý film, ale ne výborný. Emočně je film o dost slabší než Affleckův předchozí film, ale já Affleckoví tleskám a těším se na jeho další film a věřím, že má na to se brzy zapsat do první ligy. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Bezchybně seřízené (a vyřízené) kriminální drama, odehrávající se v ’Mecce zlodějů hotovosti’ - k Bostonu přiléhajícímu Charlestonu. Naším středem zájmu je čtyřčlenný mini tým lupičů, který upoutá pozornost FBI a od té chvíle se hraje na kdo s koho. K průběhu: akcí je akorát (celkem tři), ale spolehlivě jsem držel pozornost i během kecání. Hlavní hrdina, Affleck starší, je výborný. Nevím jak to Ben dělá, on vlastně nijak vyloženě herecky neexceluje, ale přesto dokáže bez problému na svých zádech, svým charismatem, utáhnout celý film. Osobně jsem fakt rád, že tentokrát obsadil sám sebe a ne bratra... A je to jeho film, on ho současně i spolunapsal a zrežíroval, k čemuž také není co vytknout. Naprosto sebejistá a přesvědčivá práce. Prostě THE TOWN - stoprocentní Ben Affleck. I ten ’herecký zbytek’ ale zaujal, od větších po menší leč důležité role. No bravo, žral jsem to od začátku do konce. / Člověk s ním může splynout sebevíc, ale stačí zaváhat a město se ve vteřině obrátí proti vám... "You know, people get up every day, tell themselves they’re gonna change their lives… They never do. I’m gonna change mine." ()

Galerie (79)

Zajímavosti (30)

  • Ben Affleck (Doug MacRay) byl spoluautorem scénáře, režíroval a zahrál si hlavní roli. (Kuzmik)
  • Scéna, kde policista odvrátí zrak od bankovních lupičů, byla do scénáře dopsána dodatečně poté, co režisér Ben Affleck (Doug MacRay) mluvil ve vězení s jedním skutečným bankovním lupičem, který mu tuto situaci popsal. (Othello)
  • Ben Affleck (Doug MacRay) je oddaný fanoušek Red Sox a pravidelně navštěvuje jejich zápasy. (MeanWhile)

Související novinky

Jak to vypadá s novým Batmanem?

Jak to vypadá s novým Batmanem?

03.01.2017

Studio Warner Bros. nesmírně touží po netopýří sólovce od Bena Afflecka. Představitel Batmana a režisér Gone, Baby, Gone, Města nebo oscarového Arga se uvolil, že ji natočí, soustavně ale tvrdí, že… (více)

Kdo si vyšlápne na Batmana?

Kdo si vyšlápne na Batmana?

09.09.2016

Sólový film s Batmanem stále nemá datum premiéry. Ben Affleck ho zřejmě dodá v roce 2018 nebo 2019, už teď ale známe alespoň záporáka. Čeká nás návrat Jokera nebo Deadshota ze Sebevražedného oddílu?… (více)

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

20.08.2016

Kdyby se vybíraly nejlepší filmy z padesátých let, jen těžko by mezi nimi chyběl Svědek obžaloby. Soudní drama Billyho Wildera vychází z povídky (a následné divadelní hry) od Agathy Christie, získalo… (více)

Reklama

Reklama