Reklama

Reklama

Zkušený lupič plánuje akci, která by mohla být dosud největším úspěchem jeho zlodějského gangu. Přitom se snaží vymyslet, jak se vymanit z pasti svého života i z města a zároveň uniknout agentovi FBI, který se snaží dopadnout jeho i jeho bandu bankovních lupičů. Ben Affleck nejen vévodí vynikajícímu hereckému obsazení, ale je také režisérem a spoluautorem scénáře napínavého, kriticky oceňovaného kriminálního thrilleru, který se odehrává – a často také exploduje – v drsných lokacích Bostonu. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 139)

H34D 

všechny recenze uživatele

Familiární příběh o gangsterovi s lidskou tváří, resp. o lidské tváři, z níž ulice udělala gangstera. Inspirace Mannem je zde citelná, nejen, co do konfrontace profesionálního zločince se špičkovým policistou, ale i co se práce se vztahy týče. Postava Claire je zde esenciální, neboť představuje cestu za nápravou a vykoupením pro hlavní postavu - "dělá ho lepším člověkem". Oproti tomu bratr, ztvárněný excelujícím Rennerem, táhne Douga ke kořenům. Je to životní dilema, které však může skončit jen jedniným způsobem - je škoda, že Affleckovi se těmto klišé nedaří vyhnout. Ovšem jakkoliv tento příběh zní ohraně, přístup k látce je překvapivě osobitý. The Town tedy nakonec není jen o systému Bostonských ulic, ale kombinuje atraktivní thriller s procítěnou studií charakterů... Z režisérského hlediska kvalitně natočeno, avšak Mann s Greengrassem (akce) mají stále znatelně navrch. 8/10 ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 8.0/10] | me: Dynamický film, ktorý má čo ponúknuť ako po hereckej tak aj po akčnej stránke. Jeremy Renner je výborný, Ben Affleck ako režisér tiež podal slušný výkon. Je to inteligentná akčná oddychovka, ktorá má správne tempo, takže vôbec nenudí. Tento (dobre natočený) film v sebe kĺbi v správnej miere jednotlivé prvky tak, že celkový dojem (aj keď pri dlhšej stopáži) je veľmi príjemný. "I need your help. I can't tell you what it is, you can never ask me about it later, and we're gonna hurt some people." ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

Někdy se musíš srovnat sám se sebou..... Napsat něco o tomto filmu ve stručnosti je takřka nemožné. Stejně jako od něj očekávat jednoduchej tah ,,na branku“. Než se tady začne pořádně ,,skórovat“, trvá to asi tak hodinu a půl. S krátkýma přestávkama, který jsou výborný, ale stejně jako ve škole – krátký! Nejsem příznivcem povídání o věcech, který by se měli ukazovat. Byť je to ze života. A TOHLE ze života je! Ale mám rád delší verze filmů, a teď nevím, jestli jsem TADY neudělal chybu. Tohle totiž dlouho nemá dramatický náboj. Ovšem na akční scény budete chvilku vzpomínat. A fandové těch filmů, ve kterých se nemůžete rozhodnout, jestli držet palce zločincům nebo poldům budou vrnět blahem. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Potřebuju vidět perfektně připravený loupeže. 2.) Zajímá mě, co jako první udělá bostonská policie, když je nahlášena loupež. 3.) Zajímá mě, jestli je B.Affleck lepší herec nebo režisér. PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Nečekaně akční. Dost často se tam kropěj samopalama a to je fajn. Zápletka není úplně špatná a irský mafiáni nejsou od těch italských zatím tak provařený, takže jsem byl spokojenej. Ale od Afflecka se mi stejně víc líbilo Gone baby Gone, tam byla víc vystihnutá ta hnusota ameriky (všude ty hnusný bachyně atd.) zde se o ní jen mluví. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Benovo MĚSTO je stejně precizní práce jako loupeže, které se v něm dějí. Ne že by šlo dějově o nějak závratný klenot, všechno prostě zapadá na místo a moc pěkně to odsýpá. Akce je prvotřídní, Ben nakoukával Mannovky a Greengrasovky a nutno říct, že mu to jde zatraceně od ruky. Měl by se teď věnovat akčnímu žánru. Obsazení se povedo. Jsem fanda Jona Hamma a je paráda, že dostal konečně trochu postoru a ještě k tomu zaválel, navíc mu parťáka dělá muž v černém z LOSTu, což potěší. Jerry Renner se pomalu, ale jistě propracovává na špici (nová M:I ho tam dostane natuty) no a Ben... Ben umí hrát, ale potřebuje mít pevnou režisérskou ruku a tu on očividně má. Jen tak dál. Možná by mohli zase ukuchtit něco s Mattem Damonem. Možná něco akčního. Možná něco jako Bourna. :) Nějaké dotazy? Ne? Výborně. Tak jděte na to. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (30)

  • Když Dough (Ben Affleck) mluví s Kristou (Blake Lively) na baru, hraje v pozadí píseň od Jasona Derula "Whatcha Say". Ta vypráví o muži, který usilovně lže své přítelkyni, a když se ona vše dozví, zničí mu tak celý život. (Othello)
  • Slovo "fuck" ve filmu zazní 155krát což je 1,26krát za minutu. (Dixxx)

Související novinky

Jak to vypadá s novým Batmanem?

Jak to vypadá s novým Batmanem?

03.01.2017

Studio Warner Bros. nesmírně touží po netopýří sólovce od Bena Afflecka. Představitel Batmana a režisér Gone, Baby, Gone, Města nebo oscarového Arga se uvolil, že ji natočí, soustavně ale tvrdí, že… (více)

Kdo si vyšlápne na Batmana?

Kdo si vyšlápne na Batmana?

09.09.2016

Sólový film s Batmanem stále nemá datum premiéry. Ben Affleck ho zřejmě dodá v roce 2018 nebo 2019, už teď ale známe alespoň záporáka. Čeká nás návrat Jokera nebo Deadshota ze Sebevražedného oddílu?… (více)

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

20.08.2016

Kdyby se vybíraly nejlepší filmy z padesátých let, jen těžko by mezi nimi chyběl Svědek obžaloby. Soudní drama Billyho Wildera vychází z povídky (a následné divadelní hry) od Agathy Christie, získalo… (více)

Reklama

Reklama