Reklama

Reklama

Epizody(4)

Obsahy(1)

Freddie (Tom Hardy) je zrovna propuštěn z vězení, kde udržoval vztah se svým mafiánským šéfem Ozzym (Brian Cox). Před věznicí ho čeká jeho nejlepší kamarád z dětství Jimmy (Shaun Evans) a společně se vydávají do spárů londýnského podsvětí, které ovládá mafie, drogy a zbraně. (Cliff Booth)

Recenze (190)

KoRniky 

všechny recenze uživatele

Moc povedený seriál z drogového podsvětí, zachycující příběh jedné anglické rodiny mezi lety 1984-1994. Je to drsné i vtipné, 4 díly, žádná natahovačka. Všichni jsou věčně ožralí nebo sjetí a svoje problémy řeší hodně rázně. Hardymu role magora Freddieho vážně sedí. "You bloody animal!" - "Yeah well he always wanted to be on TV." ()

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Famózny gangsterský epos, ktorý míľovými krokmi prekonáva nielen väčšinu žánrových filmov, ale aj celkovú televíznu produkciu. Fenomenálny scenár totiž omnoho viac rieši mnohovrstevnaté postavy a ich vzťahové problémy v izolovanom, komornom prostredí rodiny než typické zločinecké „výstupy a pády“. Myslím, že kriminálnici nikdy neboli poľudštení do takejto miery a ich predstavitelia, ako mužskí, tak aj ženskí, všetci do jedného podávajú špičkové výkony. Akurát Tom Hardy so svojim strhujúcim výkonom z nich titánsky vyčnieva, pretože jeho Freddie je chlapík, ktorý si všetkých filmových psychopatov nonšalantne dáva na raňajky. The Take je geniálna rodinná sága, v ktorej je na priestore štvordielnej minisérie vyrozprávaný kompaktný, konštantne strhávajúci a dychvyrážajúco vygradovaný príbeh, v ktorom nie je ani jedna scéna alebo dialóg navyše. Lepší seriál si veru nepamätám. (10/10) ()

Reklama

okkac 

všechny recenze uživatele

No tak takového magora, kterého tady skvěle ztvárňuje Tom Hardy moc v jiných filméch nebo seriálech nenajdete. Možná tak ještě Bronson, kde...oh, wait..toho taky hraje Hardy :-D, kde vlastně zúročuje svoji spratkovskou minulost. Sice mne v prvních dvou dílech dost zaskočily ty velké časové skoky v letech, ale naštěstí poslední dva díly ze čtyř se už ustálí a dostaneme jednu velkou rodinnou tragédii takové trochu "fucked up family", kdy je překvapivé, že děj je vlastně spíše sledován z pozice manželek hlavních hrdinů. 8/10 ()

evilmind 

všechny recenze uživatele

Britska drsná gansterska miniserie s jedním z nejšílenějšíleněji zahraných psychopatů, které kdy TV obrazovka spatřila. Není tu fakticky není žádná kriminální zápletka, vše je postaveno na pokřivených vztazích a silných emocích lidí z novodobé mafiánské rodiny. Gradace děje je přesto neuvěřitelná, především mezi 3. a 4. episodou. Navíc jsem se naučil, že chtít být v televizi nemusí být vždy zdraví prospěšné. ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Tom Hardy. Křiklavé osmdesátky. Sychravý Londýn. Pouliční nasranost. Nezkrotný chtíč. Tom Hardy. Kožené devadesátky. Síla drog. Špína podsvětí. Nespoutané násilí. Tom Hardy. Tenkrát v Americe je nesmrtelná klasika. "Tenkrát v Anglii" má slušné předpoklady se jí stát také. A sežeňte si kompletní, téměř tříhodinovou filmovou verzi. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Seriál je natočen na motivy literární předlohy „The Take“ od britské detektivní spisovatelky Martiny Cole. (Cliff Booth)
  • Úloha Freddieho Jacksona (Tom Hardy) bola pôvodne ponúknutá Dannymu Dyerovi, ktorý ju odmietol. V roku 2022 uviedol, že toto rozhodnutie ľutuje. (Arsenal83)
  • Hlavné natáčanie seriálu sa konalo v Dubline. (Arsenal83)

Reklama

Reklama