Reklama

Reklama

Star Wars: Vzestup Skywalkera

  • Česko Star Wars: Epizoda IX - Vzestup Skywalkera (více)
Trailer 1
USA, 2019, 142 min

Režie:

J.J. Abrams

Kamera:

Dan Mindel

Hudba:

John Williams

Hrají:

Daisy Ridley, Adam Driver, Oscar Isaac, John Boyega, Naomi Ackie, Carrie Fisher (a.z.), Lupita Nyong'o, Domhnall Gleeson, Richard E. Grant, Mark Hamill (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Lucasfilm a režisér J.J. Abrams znovu spojují síly, aby diváky vzali na epickou výpravu do předaleké galaxie ve filmu Star Wars: Vzestup Skywalkera. Ve strhujícím závěru stěžejní Ságy Skywalkerů se zrodí nové legendy a odehraje se konečný boj za svobodu galaxie. (Falcon)

Zajímavosti (60)

The Mandalorian - Kapitola 13: Jedi (2020) (epizoda) (S02E05)

Tenet (2020)

  • Šestiminutový prolog filmu byl promítán ve vybraných IMAX kinech před premiérou filmu Star Wars: Vzestup Skywalkera (2019). Prolog obsahoval scénu, která se odehrává v koncertní síni na Ukrajině, kde proběhne smyšlený teroristický útok. Počínaje filmem Temný rytíř (2008) uvedl Christopher Nolan ke každému svému dalšímu snímku prolog nebo ukázku z filmu v IMAX kinech několik měsíců před premiérou. (Kuzmik)

Vidíš měsíc, Danieli (2019)

  • Dánsko je klidnou zemí a pro dramatické příběhy obvykle musí sáhnout až do období druhé světové války. Blízkovýchodní situování příběhu tedy pro adaptaci Danielova příběhu byla velkou výzvou. Natáčení v Sýrii nepřicházelo v úvahu. Od roku 2013, kdy se film odehrává, se sice tamní situace poměrně stabilizovala, nicméně podmínky v zemi přesto nepřipouštěly tvůrčí práci. Po natočení scén v Dánsku a Švédsku se tedy štáb přesunul do Jordánska. Pro produkční tým se jednalo o vůbec první natáčení na Středním východě. Původní plán bylo natáčení v Maroku, filmaři se ale nakonec rozhodli pro Jordánsko, jelikož jeho barevná paleta více odpovídá zobrazované Sýrii. Pro Jordánko to v roce 2018 již třetí velké mezinárodní natáčení, po deváté epizodě Star Wars a netflixového seriálu Jinn. (MatyM)

Kočky (2019)

  • Projekcie filmu pre kritikov v Los Angeles boli nastavené tak, aby boli premietané na chlp v rovnakom čase ako projekcie Star Wars: Vzostup Skywalkera. Kto sa však na premiéru dostavil, bol odmenený čelenkou s mačacími ušami a mal dostupný alkoholový bar úplne zadarmo. (drake31)

Star Wars: Síla se probouzí (2015)

  • Původně měl být příběh založen na nerealizovaných scénářích George Lucase pro Epizodu VII. Šéf studia Disney Bob Iger, Kathleen Kennedy a Alan Horn se rozhodli scénáře (pro epizody VII, VIII a IX) odkoupit a slíbili Lucasovi, že z nich bude nová série vycházet. Lucas se měl stát po odkoupení Lucasfilmu konzultantem studia. Z jeho nápadů ale nakonec sešlo a vznikl úplně nový scénář. Bob Iger odůvodňoval rozhodnutí tím, že scénář pro Epizodu VII od Lucase mu přišel příliš odlišný od předchozích filmů a chtěli udělat něco více tradičního. Po premiéře filmu Lucas neskrýval své zklamání. (Kinofil)

Související novinky

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

05.11.2023

V současné době hraje u studia Disney prim spíše seriálová odnož Star Wars. Poslední celovečerní film jsme v kinech viděli téměř před čtyřmi lety, od té doby jsme však dostali seriály Ahsoka, Andor,… (více)

Nové Star Wars mají synopsi a datum natáčení

Nové Star Wars mají synopsi a datum natáčení

22.06.2023

Nový Star Wars film pokračující příběh Rey (Daisy Ridley) má oficiální název, synopsi a také předběžné datum začátku natáčení. Tzv. Skywalker sága skončila v roce 2019 snímkem Star Wars: Vzestup… (více)

Disney oznámilo nové Star Wars filmy

Disney oznámilo nové Star Wars filmy

07.04.2023

Dny Star Wars Celebration jsou tady a spolu s nimi přišla řada i na hromadu nových oznámení. Je toho tentokrát fakt hodně, takže se do těch novinek rovnou pustíme. A začneme hned tou nejžhavější,… (více)

Další filmové Star Wars dorazí v roce 2025

Další filmové Star Wars dorazí v roce 2025

08.03.2023

Ačkoli mají nejnovější informace z prostředí společnosti Lucasfilm a světa Star Wars daleko k oficiálním oznámením, lze je v současnosti považovat za velice pravděpodobné. Server Variety totiž… (více)

Reklama

Reklama