Reklama

Reklama

Knihovníci

(seriál)
Trailer 3
USA, (2014–2018), 29 h 51 min (Minutáž: 40–58 min)

Tvůrci:

John Rogers

Kamera:

David Connell

Hudba:

Joseph LoDuca

Hrají:

Noah Wyle, Jane Curtin, Christian Kane, Bob Newhart, Rebecca Romijn, Lesley-Ann Brandt, John Larroquette, Lindy Booth, John Harlan Kim, Haley Webb (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(42)

Tato napínavá řada se začíná na našem území vysílat 24 hodin po premiéře v USA. Inspirovala se oblíbenou trilogii Knihovník. Flynn Carsen (Noah Wyle) vede dvojí život. Pracuje v Metropolitní knihovně, kde chrání sbírky podivných nadpřirozených artefaktů. Nebezpečná hrozba jej přiměje sestavit tým, který mu pomůže zabránit konci technologické civilizace. K boji proti hrozivému Bratrstvu hada mu plukovnice Eve Bairdová (Rebecca Romijnová) pomůže zlanařit chytrého kovboje Jacoba Stonea (Christian Kane), otřelého zloděje Ezekiela Jonese (John Kim) a odbornici na synestezii Cassandru Cillianovou (Lindy Boothová). (Universal Channel)

(více)

Recenze uživatele Mistr119 k tomuto seriálu (44)

Knihovníci (2014) 

Celkem dobré pokračování filmu o Flynnu Carsenovi. Některé díly jsou sice trapně vtipné, ale když se do toho člověk ponoří, tak to jde. :) ()

Série 1 (2014) (S01) 

Ale jo. :) První série se dala. :) Místy jsou díly trapně vtipné, ale máme tady spoustu narážek na historii nebo legendy a spoustu povedené akce a občas mají díly i přesah. :) ()

A koruna krále Artuše (2014) (S01E01) 

Možná, kdyby to byl můj první díl, nebylo by hodnocení takové, ale líbí se mi vtipnost Flynna Carsena a současně odhalení schopností nových knihovníků. :) Zlehčování historie a mýtů, např. trénink s "Calem" (Excaliburem... :) ). ()

A meč v kameni (2014) (S01E02) 

4.* tentokrát za odhalení Flynnovy psychiky a taky za rýsování se nového vztahu na pracovišti.. :) ()

A rohy rozporu (2014) (S01E03) 

Knihovníci se učí pospolitosti a sounáležitosti. :) Poměrně důležité hodnoty k udělení 4.*! :) ()

A Santova půlnoční pouť (2014) (S01E04) 

A už to začíná .. :) Začínáme se pohybovat na vlnách trapného vtipna, které je ale v tomhle díle vybalancované přístupem k podstatě Vánoc. :) ()

A jablko sváru (2014) (S01E05) 

Tentokrát teda slabota.. rádoby vtipné, ale mnohdy do trapna. A hlavní téma dračí konklávy trochu odsunuto do pozadí kejklím s jablkem sváru. ()

A bajky zkázy (2015) (S01E06) 

No jupí, konečně zase méně humoru a více děje! :) Navíc díl krásně reflektoval svět pohádek v aktuálním světě a to, že vlastně nemusí všechno skončit dobře. Trošku mi to připomnělo seriál Once upon a time. ()

A pravidlo tří (2015) (S01E07) 

A pomalu nám to hezky graduje. :) Dovídáme se, že Jenkins nebyl vždycky Jenkins a setkáváme se s Morganou la Fay. :) ()

A srdce temnot (2015) (S01E08) 

Chtěl jsem ubrat hodnocení za ten nesmysl, že holka ze Slovenska se jmenuje Katie a ne třeba Katarína, ale nakonec se to vyjasnilo. :) Oceňuji spojení skutečného příběhu s tímto hororem, ve kterém Cassandra hledá a nakonec nalezne své uplatnění. :) ()

A město světla (2015) (S01E09) 

Humor postavený na tom, že UFO neexistuje. Pak ale následuje celkem dojemný příběh a troška edukace, kdo stojí za tím, že dnes používáme elektřinu. :) ()

A Vlákna osudu (2015) (S01E10) 

Ale celkem sympatické zakončení první řady. :) Zajímavé odhalení, kým je vlastně tedy Jenkins a kým hlavní záporák a pěkná myšlenka s hrátky s předivem osudu. :) ()

A utopená kniha (2015) (S02E01) 

Koukal jsem se, čím to je.. předchozí díly byly celkem dobré a do druhé série seriál vkročil jako když se šlápne do lejna. :/ A je to tím, že každý díl má jinou režii a scenáristy, což u tohoto seriálu moc nefunguje.. :/ Děje se tam něco vážného, do toho ovšem zaznívají rádoby vtipné hlášky, které jdou akorát do trapna. Do toho zápletka s oživlými postavami z knížek už je taky cucání z prstů, nehledě na to, že podobný motiv už tady byl v jednom díle 1. série. ()

A zlomená hůl (2015) (S02E02) 

Už to bylo koukatelnější, ale zbytečně dějově roztahané do dvou dílů. Mělo to i světlé momenty jako třeba o stromu poznání, který stále roste, ale stahovaly to zpátky třeba okaté snahy Carsena být se svou strážkyní a má druhou stranu její odmítání. ()

A co se skrývá pod kameny (2015) (S02E03) 

Co se skrývá pod kamením? :) Pravda. :) A dozvídáme se moc zajímavé věci o postavách. :) ()

A cesta vzdělání (2015) (S02E04) 

O konfliktu magie a vědy. Nebo o souhře? V každém případě mravoučný díl alespoň v tom, že egoismus je špatný. :) A vkusně vtipné. :) ()

A dutí lidé (2015) (S02E05) 

Zajímavý díl o tom, že knihovna má oddělenou mysl ve zhmotněném člověku, ale to je tak vše, čím díl zaujal... Kromě snad ještě výslovnosti slova Zarathuštra. ()

A pekelná smlouva (2015) (S02E06) 

Tento díl zase o něco lepší svým poselstvím, jaký je vlastně úkol Strážce. :) Protože potýkat se s velkou mocí (ať už magií či v politice), to přivádí vždy riziko sklouznutí k "temné straně". :) ()

A šťastné konce (2015) (S02E09) 

Zajímavé. :) Celkem pohádková zápletka, jen je zajímavé, že cílem je se z té pohádky vymanit. :) Protože život NENÍ série splněných přání a tak to musí být! :) ()

A závěrečná opona (2015) (S02E10) 

Setkání s velkým Mistrem divadelních her a šokující odhalení, hrátky s časem a nakonec způsob, jak cestovat i do budoucnosti. :) Velmi romantický způsob! :) ()

Reklama

Reklama