Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V neotřele odlehčeném duchu, díky kterému se film „LEGO® příběh" stal celosvětovým fenoménem, se dočkal vlastního filmového dobrodružství přirozený vůdce celého ansámblu – LEGO Batman. Ale v Gothamu se chystají velké změny, a pokud chce zabránit tomu, aby moc ve městě převzal Joker, který nemá za lubem nic dobrého, Batman bude možná nucen přehodnotit svůj pohled na svou dosud fungující jednočlennou skupinu občanské bdělosti a sebeobrany a snažit se spolupracovat i s ostatními a možná, ale opravdu jen možná, naučit se trochu uvolnit a získat nadhled. (Freeman Ent.)

(více)

Zajímavosti (28)

  • Ve scéně z úvodu filmu, kdy televizní moderátor vysvětluje, co se stane, pokud se pod Gothamem rozlámou desky, běží záběr Emmeta padajícího do propasti z filmu LEGO® příběh (2014). (Myslivir)
  • Pokaždé, když Batman spatří Barbaru, tak se spustí skladba „(I Just) Died in Your Arms“ od anglické kapely Cutting Crew, která vyšla v roce 1986 na jejich debutovém albu nazvaném „Broadcast“. (Trajektt)
  • Když na začátku filmu Joker přepadne pilota, tak pilot zmíní „Plán se dvěma loďmi“, což je odkaz na Jokerův plán z filmu Temný rytíř (2008). (G....)
  • Když se Alfred chystá do finálního souboje, tak si oblékne oblek z filmu Batman (1966). (G....)
  • Film se vytvářel ve filmovém studiu Fox v Sydney (Austrálie). (BMW12)
  • Celosvětová premiéra proběhla 1. února 2017 v Paříži. (BMW12)
  • Poměrně velký prostor věnovaný deodorantu proti žralokům je odkazem na seriál Batman (od r. 1966), kde byl žraločí deodorant v bat-helikoptéře po ruce, když ho bylo potřeba. (Sidarius)
  • Ve scéně, kdy si Dick Grayson/Robin (Michael Cera) vybere kostým, utrhne si kalhoty s tím, že jsou mu těsné. Je to odkaz na původní podobu Robinova kostýmu ve starých filmech a seriálech, kde skutečně kalhoty nemá. (Sidarius)
  • Když Alfréd (Ralph Fiennes) říká Batmanovi (Will Arnett), že už tyhle jeho stavy zažil v minulých letech, je to narážka na všechny filmy o Batmanovi, které byly natočeny. Ty jsou ostatně u každého jmenovaného roku (datum vydání konkrétního filmu) v rychlosti vidět. Všechny jsou v legovém remaku až na ty nejstarší, které jsou vidět v jejich originální hrané formě. (Sidarius)
  • Záporáka Two-Face, jehož pravé jméno je Harvey Dent, dabuje Billy Dee Wlliams. Williams hrál postavu Denta v prvním Batmanovi (1989) od Tima Burtona. Nikdy však neztvárnil jeho zločineckou verzi, protože jeho role byla ve třetím filmu Batman navždy (1995) přeobsazena a Two-Face hrál Tommy Lee Jones. Po 28 letech se tak role vrací zpátky k Williamsovi. (TwoFace)
  • Jokerův vzhled je nejvíce podobný vzhledu z Batman začíná (2005), kde nosí dlouhé šaty a má ostré zuby. (MessiM)
  • Morgan Freeman řekl, že LEGO® Batman film je jeho nejoblíbenější ztělesnění postavy. (MessiM)
  • Na medzinárodnej výstave v Detroite predviedla firma Chevrolet Batmobil v životnej veľkosti poskladaný z 350 000 kúskov Lega a inšpirovaný dizajnom z filmu. (Zdroj: časopis Eurotelevízia) (krasomama)
  • Prvý film s Batmanom v hlavnej úlohe, ktorý nie je vo formáte IMAX 70mm. (Da_reba)
  • V traileri na film je možné počuť hlas Siri z iPhonu. (Da_reba)

Související novinky

Sci-fi Chrise Pratta míří na Amazon

Sci-fi Chrise Pratta míří na Amazon

08.04.2021

Další špatná zpráva pro letní sezónu v kinech – sci-fi blockbuster The Tomorrow War s Chrisem Prattem totiž po dohodě zamíří na streamovací službu Prime Video od Amazonu. Snímek původně zaštiťovalo… (více)

LEGO našlo nový domov

LEGO našlo nový domov

21.12.2019

Přestože série LEGO filmů odstartovala pod hlavičkou studia Warner Bros., společnost LEGO Group nyní hledá nový domov, který se jí nejspíš už dokonce i podařilo vyjednat. Série animovaných filmů… (více)

Batman a Nightwing mají režiséry

Batman a Nightwing mají režiséry

24.02.2017

Nová sólovka Batmana, jíž nedávno (režijně) opustil Ben Affleck, nakonec ulovila Matta Reevese (Úsvit planety opic). Studio Warner Bros. potvrdilo, že Reeves opravdu usedne za kameru, a Affleck dal… (více)

Lego Robin dostal pasující hlas

Lego Robin dostal pasující hlas

17.07.2015

Z loňského Lego příběhu se vyklubal takový hit, že studio Warner Bros. okamžitě rozjelo nový filmový vesmír. V září 2017 tak uvidíme celovečerák Lego Ninjago, v květnu 2018 regulérní pokračování Lego… (více)

Reklama

Reklama