Reklama

Reklama

American Horror Story

(seriál)
  • USA American Horror Story (více)
Trailer 2
USA, (2011–2024), 100 h 14 min (Minutáž: 34–74 min)

Předloha:

Ryan Murphy (kniha), Brad Falchuk (kniha), Danielle Vega (kniha)

Hrají:

Sarah Paulson, Evan Peters, Lily Rabe, Jessica Lange, Denis O'Hare, Kathy Bates, Angela Bassett, Frances Conroy, Taissa Farmiga, Emma Roberts, Adina Porter (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(12) / Epizody(132)

Obsahy(1)

Seriál American Horror Story je, jak už název napovídá, hororovým seriálem. American Horror Story však není ledajaký seriál. Má tu zvláštnost, že každá série má stejné herce, ale úplně jiný příběh. Seriál nás zavede do strašidelného domu, psychiatrické léčebny, spolku čarodějnic v New Orleans, do panoptika, do tajemného hotelu a do Ameriky pod velením Donalda Trumpa. Těšte se. Budete se bát! (Bull)

(více)

Recenze uživatele Sakikura k tomuto seriálu (3)

Murder House (2011) (S01) 

Nejsilnější stránkou téhle série je jednoznačně námět. Do starého domu, který hostí celý regiment duchů z různých časových úseků se nastěhuje rodinka, jež se tímto krokem snaží urovnat celkem velké trable ve vzájemných vztazích. Na prvním místě mezi problémy už ale nejsou vztahy nýbrž nevysvětlitelné, divné a šílené události v domě. Postavy jsou tady skvělé, stejně jako vztahy mezi nimi. Tvůrci to celé pokazili asi v polovině, kdy místo aby pořádně osvětlili minulost obyvatel domu, tak přidávali pořád další a další mrtvoly, až mě udivovalo, kde se tam bere prostor pro tolik strašidel. Také bych ocenila více živých postav a méně zápletek. První série si toho na sebe zkrátka vzala moc. Stačilo by jen trochu rozvést původně skvělou zápletku a postavy, jinak se mi to ale líbilo a ráda bych viděla pokračování. ()

Asylum (2012) (S02) 

Asylum mi oproti první sérii přišlo tak nějak nekonečné a hrozně přeplácané. Jakmile se něco vyřešilo, okamžitě se objevilo něco nového a všechno se ještě více zkomplikovalo. To mě dost mátlo a v druhé polovině série už jsem byla zmatená jak lesní včela. Spousta věcí mi naprosto nedávala smysl a to jak celý seriál skončil se mi moc nelíbilo. Je pro mě těžké udělat nějaký jednotný závěr, protože Asylum je v podstatě velmi dobrá, napínavá a zajímavá série, ale strašně ji kazí to množství zápletek. SPOILER: Nejprve neprávem hospitalizovaní pacienti blázince, šílený doktor, pak ďábel v těle nejnevinnější sestry, vraždící psychopat, smrtka, mimozemšťani, korupce, zapomenutá sestra v ústavu, dítě vraždícího psychopata...no prostě děsná slátanina. Bavilo mě to asi do okamžiku, kdy Lana Banana oddělala toho svého maniaka. Za tuto část dávám 4* ()

Coven (2013) (S03) 

Jak to tak u většiny seriálů bývá, jejich kvalita s přibývajícími sériemi postupně klesá. I když se tomu AHS snaží předejít hlavně tím, že v každé sérii hrají stejní herci s jinými rolemi. V Covenu se ale bohužel sešla zrovna parta mých nejméně oblíbených herců v ještě horších rolích. Výjimkou je snad jen Jessica Lange a Evan Peters, kteří všechny série doslova povyšují. Už jsem si zvykla na typickou přeplácanost a nesrozumitelnost seriálu, ale Coven mi skutečně přijde oproti předchozím dvěma sériím jako totální propadák. Stěží jsem se na to dodívala a posledních pár dílů jsem jen zběžně proklikala. Já zkrátka víc než na outfity zabírám na napínavou atmosféru a zajímavé charaktery. Parta puberťaček a nesmrtelná šílená bába mi na dobrém dojmu moc nepřidaly. Bojím se co přijde v následující sérii, ale ze zvědavosti to zkusím shlédnout. ()

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Netflix ulovil Ryana Murphyho

Netflix ulovil Ryana Murphyho

16.02.2018

Jméno Ryan Murphy vám možná nic neříká, určitě ale znáte Plastickou chirurgii s. r. o., Glee, American Horror Story nebo American Crime Story. Ano, tyhle seriálové hity pochází z Murphyho hlavy. A… (více)

Reklama

Reklama