Reklama

Reklama

American Horror Story

(seriál)
  • USA American Horror Story (více)
Trailer 1
USA, (2011–2024), 100 h 14 min (Minutáž: 34–74 min)

Předloha:

Ryan Murphy (kniha), Brad Falchuk (kniha), Danielle Vega (kniha)

Hrají:

Sarah Paulson, Evan Peters, Lily Rabe, Jessica Lange, Denis O'Hare, Kathy Bates, Angela Bassett, Frances Conroy, Taissa Farmiga, Emma Roberts, Adina Porter (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(12) / Epizody(132)

Obsahy(1)

Seriál American Horror Story je, jak už název napovídá, hororovým seriálem. American Horror Story však není ledajaký seriál. Má tu zvláštnost, že každá série má stejné herce, ale úplně jiný příběh. Seriál nás zavede do strašidelného domu, psychiatrické léčebny, spolku čarodějnic v New Orleans, do panoptika, do tajemného hotelu a do Ameriky pod velením Donalda Trumpa. Těšte se. Budete se bát! (Bull)

(více)

Recenze uživatele hony23 k tomuto seriálu (6)

Murder House (2011) (S01) 

Opravdu těžké zhodnotit. Hororů o tajemných domech, ve kterém se prohánějí duchové zemřelých, bylo už natočeno mraky. Většinou šlo o unylé peachoviny bez nápadu, kde chybějící hororovou atmosféru tvůrci vyvažovali pouze slaboduchými lekačkami. I tento seriál v prvních 3 dílech nenabídnul nic navíc. Naštěstí se postupem času děj solidně rozjel a závěr byl vyloženě povedený. Nějvětším plusem jsou skvěle napsané ( i zahrané ) postavy i temná atmosféra, záporem je především v první půlce pomalu vlekoucí se děj. Jelikož nejsem žádným velkým fandou mysteriózna a duchařiny, hodnotím jen za tři. Protože jsem ale s přibývajícími díly začal tomuto žánru přicházet na chuť, dám pravděpodobně šanci i druhé řadě. ()

Asylum (2012) (S02) 

Dominiku, niku, niku... Ocitnout se v blázinci, kde donekonečna hraje tato písnička, s partou psychopatických vrahů a s neméně šíleným personálem, je hororová představa sama o sobě. Tvůrci k tomuto přidali dobrý příběh a nejsilnější stránkou seriálu jsou skvěle napsané a zahrané postavy vrchní sestry Jude, ďábelské sestry Mary i sadistického doktora Ardena. Jen mě mrzí kolísající kvalita děje, kdy první 3 díly jsou spíše seznamovací a dost nudné. Od 4. do 10. dílu je to kvalitní podívaná plná šílenství a napětí a poslední 3 díly jsou bohužel už jen nastavovanou kaší bez většího tempa a s minimem nápadů. Každopádně musím hodnotit o trochu lépe, než 1. sérii. ()

Coven (2013) (S03) 

Když jsem se dočetl, že je 3.řada AHS o čarodejnicích, moc se mi do toho ani nechtělo. Po shlédnutí musím napsat, že to byla zatím asi nejlepší série. Skvěle napsané i zahrané postavy, to je doména všech sérií, ale Coven byl první, který mě chytnul už od prvního dílu a s vyjímkou posledního dílu mě ani chvíli nenudil. Ano, Coven není tak temný, jako třeba Asylum, přináší ale slušnou dávku černého humoru i brutality, takže mu nakonec odpustíte i to, že se většina zemřelých postav díky kouzlům zase vrací. ()

Freak Show (2014) (S04) 

Zatímco až do 3.série měl seriál vzestupnou tendenci, tuto čtvrtou musím hodnotit jako nejslabší. Děj je sice prošpikován mnoha bizarními scénami, samotný příběh mě ale spíše nudil a u obrazovky mě mnohdy udržely jen výkony skvělých herců, které jsem si oblíbil v předchozích sériích. ()

Hotel (2015) (S05) 

Z mého pohledu absolutně nejslabší série! Přitom její první díl mě naprosto nadchnul! Počtem podříznutých krků a gejzírů krve sice Hotel zřejmě vytvořil rekord, ale dějová linka byla nudná a slaboduchá, postavy oproti předchozím sériím nezajímavé a vzhledem k tomu, že od 3. sériie úroveň AHS upadá, asi je na čase skončit. Hodnocení jednotlivých sérií: Murder House 60%, Asylum 80%, Coven 85 %, Freak Show 65%, Hotel 40% ()

1984 (2019) (S09) 

9.série se dá rozdělit na 2 části. V té první se parta retardů rozhodne odjet na tábor dělat vedoucí, kde je naštěstí místo dětí čekají hned 2 sérioví vrazi. Ti mají za úkol na 3 hodiny zabavit diváka kuchanim oněch nešťastníků, což časem začne být trochu stereotypní a navíc při frekvenci 1 zabití každých 10 minut brzy dojdou lidi, kteří by se ještě dali zabít. To tvůrci bohužel vyřešili tak, že začali zabité znovu oživovat, aby bylo dál koho zabíjet. A já jen nechápavě kroutil hlavou, zda jde o vzdání holdu hororům z 80.let, nebo zda jde o parodii. Druhá půlka série nás pak neustále přenáší v čase do různých období před i po onom masakru, aby bylo divákovi vše vysvětleno a aby celý příběh dával alespoň trochu logiku. Ale abych i chválil, pochvalu zaslouží tvůrci za navození dokonalého osmdesátkového retra i za černý humor, s kterým nechávali masakrovat nebohé oběti. ()

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Netflix ulovil Ryana Murphyho

Netflix ulovil Ryana Murphyho

16.02.2018

Jméno Ryan Murphy vám možná nic neříká, určitě ale znáte Plastickou chirurgii s. r. o., Glee, American Horror Story nebo American Crime Story. Ano, tyhle seriálové hity pochází z Murphyho hlavy. A… (více)

Reklama

Reklama