Reklama

Reklama

American Horror Story

(seriál)
  • USA American Horror Story (více)
Trailer
USA, (2011–2024), 100 h 14 min (Minutáž: 34–74 min)

Předloha:

Ryan Murphy (kniha), Brad Falchuk (kniha), Danielle Vega (kniha)

Hrají:

Sarah Paulson, Evan Peters, Lily Rabe, Jessica Lange, Denis O'Hare, Kathy Bates, Angela Bassett, Frances Conroy, Taissa Farmiga, Emma Roberts, Adina Porter (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(12) / Epizody(132)

Obsahy(1)

Seriál American Horror Story je, jak už název napovídá, hororovým seriálem. American Horror Story však není ledajaký seriál. Má tu zvláštnost, že každá série má stejné herce, ale úplně jiný příběh. Seriál nás zavede do strašidelného domu, psychiatrické léčebny, spolku čarodějnic v New Orleans, do panoptika, do tajemného hotelu a do Ameriky pod velením Donalda Trumpa. Těšte se. Budete se bát! (Bull)

(více)

Recenze uživatele Jinny k tomuto seriálu (5)

Murder House (2011) (S01) 

Čtyři hvězdy s odřenýma ušima. Tahle moderní variace na téma strašidelný dům si nezadá ani s filmy Davida Lynche. První díl mě příliš nenadchnul, během druhé a třetí epizody ale seriál začal nabírat emocionální hloubku a postavy začaly získavat nové rozměry (zvlášť otec rodiny). Poslední epizoda je bohužel slabá a nic víc než zbytečný a natahovaný epilog. SPOILER Ten odkaz na Přichází Satan! si taky mohli odpustit. ()

Asylum (2012) (S02) 

Blázinec, jeptišky, únosy mimozemšťani a možná přijde i Anna Franková... Tahle série se s ničím nemaže, ale kupodivu všechny ty témata dohromady dávají divný ucelený obraz. V některých chvílích si pomyslíte, že cynismus tvůrců nezná mezí ;) ()

Coven (2013) (S03) 

Třetí série AHS se mi přes určité scény dávající smysl jenom scénáristům líbila snad nejvíc. Čarodějnice jsou tentokrát přece jenom sympatičtější než jejich lovci a celé hledání nové "královny" bylo pojaté napínavě a výsledek jsme se dozvěděli přesně ve chvíli, kdy jsme měli. Celou sérii si ale v mých očích pro sebe kradou Jessica Lange a Kathy Bates. ()

Freak Show (2014) (S04) 

Ó, tak tohle nebylo dobré. Tahle série nám servíruje spoustu postav, které jsou zajímavé svým vzhledem, jenže to samo o sobě stačí jenom na několik scén. Freak Show tak víc než kdy jindy v AHS připomíná vražednou jízdu tvůrců, bez ohledu na to, že pro příběh by bylo lepší si některé postavy ponechat (divám se hlavně na klauna, který měl být hlavní zrůdičkou téhle série). Neil Patrick Harris hraje ujetou variaci na iluzionistu, kterého párkrát předtím okrajově předvedl, ale přestože si scény kráde pro sebe, tohle zkrátka není part pro něj. ()

Roanoke (2016) (S06) 

Máme tu nejkratší a s přehledem taky nejlevnější sérii. Nejlevnější, protože všech deset dílů se odehrává skoro výhradně v a) lese, b) rozpadajícím se baráku, c) zaplivané farmičce. Asi nedá moc práce představit si, že nekonečné vraždění ve třech lokacích není zrovna dostatečný materiál pro deset dílů seriálu. Věru není a druhá polovina série patří k tomu nejotravnějšímu, co jsem nejen v rámci žánru viděla. Za tu umanutost, s jakou scénáristi přivádění další a další postavy na porážku pod těmi nejdebilnějšími záminkami, byste jim občas přáli ten kůl do řiti. ()

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Netflix ulovil Ryana Murphyho

Netflix ulovil Ryana Murphyho

16.02.2018

Jméno Ryan Murphy vám možná nic neříká, určitě ale znáte Plastickou chirurgii s. r. o., Glee, American Horror Story nebo American Crime Story. Ano, tyhle seriálové hity pochází z Murphyho hlavy. A… (více)

Reklama

Reklama