Reklama

Reklama

Velká filmová loupež

  • Slovensko Velká filmová loupež (více)
Československo, 1986, 77 min

Scénář:

Oldřich Lipský

Kamera:

Emil Sirotek

Hrají:

Oldřich Kaiser, Jiří Lábus, Jaroslav Moučka, Jiří Němeček, Karel Heřmánek, Ladislav Gerendáš, Zdeněk Srstka, Dagmar Havlová, Vladimír Hrabánek, Otakar Vávra (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Protagonisty jsou komici Oldřich Kaiser a Jiří Lábus, kteří mají na výstavě převzít cenu japonské televize. Současně se pětice gangsterů chce zmocnit převratného vynálezu profesora Suzukiho – superholografu, jímž je možné vyjmout kohokoliv z televizní obrazovky a přenést do reality, a také naopak. (Filmbox)

Recenze (150)

milous11

všechny recenze uživatele

Moc super film, mě teda rozhodně dobře pobavil, velká přehlídka českých herců, vzpomínka na nejlepší české film, co víc přát :-) nejlepší scéna stejně byla v podání Lábuse a Kaisra učitelka a žáci :-D u toho jsem se nejvíc zasmál :-) a popravdě na tu dobu, dost dobré efekty, tak že za mě jedině 5hvězdiček v označení :-) ()

topi 

všechny recenze uživatele

Velká filmová loupež je mega parodie na stovku českých filmů, ty všemožné narážky se skoro nedají stíhat šifrovat, je to opravdu záplava vtípků v propojení se samotnými herci, kteří se v těch parodovaných filmech objevili. Na scénáři se podíleli i Jiří Lábus s Oldřichem Kaiserem a je to sakra vidět! Fakt jako masakr! Milovník československé kinematografie musí jásat! Je to sice šílená bláznivina, vyloženě pravá crazy komedie, na to jsme ale u Oldřicha Lipského již zvyklí. Bohužel během natáčení zemřel a film dotočil Zdeněk Podskalský. Ve snímku se objevuje snad všechna plejáda hereckých es, které v osmdesátých letech filmovali. Nepamatuju se, že bych tolik herců viděl pohromadě v jednom filmu. Jak by to vypadalo asi v roce 2023? Nechtěl bych to vidět. Od malička se u této čertoviny výsostně bavím a také z úcty ke geniálnímu Oldřichu Lipskému hodnotím plným počtem. "Hledali vás tady strašně oškliví lidi." "Jak vypadali?" "Jako gorily." "Tak to byli příbuzní z Klatov." :D :D :D ()

Reklama

ViktorD 

všechny recenze uživatele

Dezertéři!!! :))) Pravda, výsledek vinou předčasného skonu pana režiséra Lipského nestojí za zlámanou grešli, ale na svou dobu silně postmoderní postupy, jež film do velké míry spoluvytvářejí, jsou zcela zjevné a věřím tomu, že onu celkovou "nedotaženost" lze pohříchu přičítat skutečně jen oné neblaze proslulé vyšší moci... ()

Gaudy 

všechny recenze uživatele

Tento film je nemastný a neslaný. Hrozný nezajímavý křečovitý děj. Je jedině dobrý na demonstraci a reklamu 40-ti let znárodnění české kinematografie. Jediné co dělá tomuto filmu hvězdičky je herecké obsazení, kam se museli vejít všichni herci aktivně pracující v Barrandově. Je to hořký hrozen v trsu české kinematografie. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Kaiser a Lábus se předvádějí v naprosto chaotické komedii, které evidentně scházel scénář a asi se zhusta improvizovalo. Na výsledku je to dost znát. Vše se točí kolem jednoho zázračného holografu sestrojeného japonským geniálním konstruktérem, který dokáže přemisťovat tam a zpátky filmové postavy do reálného světa, a do toho se připletou identičtí dvojníci skutečných herců Kaisera a Lábuse. Zmatek, převleky a jedno nedorozumění střídá druhé. A to vše se odehraje během filmové výstavy u Hybernů, ale je to celkem legrace a některé nápady stojí za to. Zvláště povedená je scénka, kdy nepraví Kaiser s Lábusem jsou donuceni sehrát scénku s učitelkou a jejími žáky. Kaiser s Lábusem se zde vyřádili dokonale, ale jako celek to dokonalé není a střídání režisérů se ukázalo jako slabina. Je to mírně zmatená parodie, ve které tak nějak bez ladu a skladu se objevují a zase mizí známé filmové postavy ze známých českých filmů, aniž by k tomu měly své opodstatnění. Lipský asi věděl, co točí, ale Podskalskému se to vymklo kontrole. 60% ()

Galerie (5)

Zajímavosti (24)

  • Televizor, který je doručovaný spolu se superhologramem, je skutečný model vyráběný v 80. letech – Sony PVM-1850PS. (gug)
  • Komedii začal točit režisér Oldřich Lipský. Po jeho náhlém úmrí v říjnu roku 1986 filmování dokončil Zdeněk Podskalský. (Olík)

Reklama

Reklama