Reklama

Reklama

Hvězdná brána

(seriál)
  • Kanada Stargate SG-1 (více)
USA / Kanada, (1997–2007), 157 h (Minutáž: 42–96 min)

Hrají:

Richard Dean Anderson, Amanda Tapping, Michael Shanks, Christopher Judge, Don S. Davis, Corin Nemec, Ben Browder, Claudia Black, Beau Bridges, Tony Amendola (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(213)

Obsahy(1)

Seriálové pokračování slavného sci-fi filmu stejného názvu. Po dalším objevu Daniela Jacksona je zjištěno, že pomocí hvězdné brány je možné cestovat i na jiné planety. Americká armáda proto zřídí několik týmů pojmenovaných SG, které mají za úkol planety prozkoumat a pokud možno s jejími obyvateli navázat přátelské vztahy. Bojují také proti mimozemské civilizaci, která zotročuje planety, pátrají po původu hvězdných bran a snaží se vymanit z vlivu zkorumpovaných politiků, kteří chtějí bránu využívat kvůli vlastnímu prospěchu. (Sharlay)

(více)

Recenze (1 010)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

První ne-animovaný seriál, který jsem začal sledovat (nepočítám teď večerníčky o Krakonošovi) mi opravdu přirostl k srdci. Měl šmrnc, skvělé herce a charaktery, které jsem si už jako malý zamiloval. A teď o deset let později, kdy seriál skončil tady jen tak sedím a vzpomínám. Byly tu skvělé díly, byly tu hrozné díly, byly tu průměrné díly. Hlavní postavy odcházely (umíraly), přicházely a teď je konec. Vím, že je tu ještě solidní odnož ATLANTIS, ale už to asi nebude nikdy ono. Magie se ztratí a je konec. Škoda. Bude se mi stýskat. Tak sbohem. P.S: Začínám mít pocit, že tenhle seriál u nás prožívá zlatá léta až po jeho skončení. Občas mi přijde, že ať přepnu na cokoliv narazím tam na hvězdnou bránu. Aspoň je na co se dívat. Fandům sci-fi poslední dobou začaly hotové žně. Vesmírná dobrodužství teď táhnou jako už dlouho nic. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $1,4milióna(na 1 epizódu)║ __Stargate SG-1: 9.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $3,936,547 //počet predaných kusov 107,920 ║ __Stargate SG-1: 10.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $5,196,897 //počet predaných kusov 167,412 ║ __Richard Dean Anderson presedlal na sci-fi a sadne mu to ale takýchto podobných vesmírnych seriálov tu už bolo spomeniem aspoň dlhoročný Star Trek či Babylon 5, ktorý mali omnoho kvalitnejšie zostavené príbehy, ktoré dokázali aj zaujať. ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele

I když jsem zřejmě nezačal v dobách jeho největší slávy, oblíbenost tohoto seriálu jsem nikdy zcela nepochopil. Triky jsou béčkové a akce téměř nulová. Děj je velice zdlouhavý a nudně se točí kolem světa kterému nerozumím a ani už vlastně nechci. Jelikož řekněme u konkurenčního MCU vesmíru je v nabidce mnohem víc a zaobalené do lepšího a svižnějšího provedení. Originalitu b tomto případě neoceňuji a momentálně jsem ve fazi, kdy naštvaně přepínám program, kdykoli to jede v televizi. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál jsem vždycky zbožňoval ........ ale ......... když jsem nedávno kouknul na pár dílů z první série ........ sakra ono mi to začíná nějak Xenovatět ...... jenom místo malých vesniček jsou malé planety s malou vesničkou a místo boha války Apofis......... No a navíc ten přívěšek s Orii.......... ()

Gemini 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Film byl takřka přelomový, alespoň co se vizuálních efektů týče, a měl skvělý, nápaditý scénář. A jeho potenciál se v seriálu rozvinul naplno. Hlavní představitelé jsou vybráni tak, aby se podobali svým filmovým "předlohám", odkrývání tajemství naší civilizace a boj se zlými mimozemšťany je podán skvěle zábavnou formou, nemá smysl tady plýtvat slovy...Prostě je to zábava, a to výborná. A co takhle anketa o nejoblíbenější postavu? První místo plukovník Jonathan "Jack" O'Neill (nezapomenutelné hlášky), druhé místo Teal'c (díly napsané Christopherem Judgem nikdy nezklamaly a "Indeed" je dokonalé;)) a třetí příčka pro úžasnou mimozemskou bytost jménem Vala Mal Doran. Tam je škoda slov, to se musí vidět. A slyšet, ale v první řadě vidět;) A jen tak mezi námi, místy nemístný hippiesácký přístup Daniela Jacksona mi pěkně lezl na nervy:) Seriál obsahuje naprosto nezapomenutelné díly, které se podle mě mohou stát klasikou celého sci-fi žánru - třeba Ascension a Unnatural Selection - a především - naprosto nejlepší závěrečnou epizodu jakou si dovedu představit. Tým okolo SG-1 během těch let filmařsky zrál jako víno a posledních pár desítek minut s jednou provždy hvězdami mého mládí je esencí kvality celé té ságy započaté už v roce 1994. Za některé díly, scény, okamžiky jasná stovka, pro seriál jako celek pak 80%. PS: Gonna miss you... ()

Galerie (3 151)

Zajímavosti (202)

  • Účinnost jaffské zbroje v seriálu postupně klesala, zatímco v první epizodě (Děti bohů, 1997) dokázala odolat dlouhé salvě z útočné pušky (byť v tom případě šlo o zbroj elitního osobního strážce), v pozdějších sériích byla proražena například obyčejným šípem. (vojtaruzek)
  • Christopher Heyerdahl ztvárnil v seriálech Hvězdné brána a Atlantida (od r. 2004) tři role. Ve Hvězdné bráně se objevil v epizodě Revidování (2003) jako Pallan, obyvatel planety P3X-289, kde se okolní svět stal toxickým a obyvatele chrání dóm ze skla a oceli. V Atlantidě pak ztvárnil Hallinga, vůdce Athosianů, a zároveň wraitha Todda, který pomáhá pozemšťanům při boji proti wraithům. (pusheen)
  • Roland Emmerich, tvůrce původního filmu Hvězdná brána (1994), seriál nesnáší. Je to způsobené hlavně tím, že svůj film zamýšlel jako první díl filmové trilogie. (ben666)

Související novinky

Seriálové rebooty na cestě

Seriálové rebooty na cestě

16.04.2023

Milovali jste v dětství Pobřežní hlídku, Hvězdnou bránu, RoboCopa nebo snad Pravou blondýnku? Pak vás možná bude zajímat, že se všechny tyto značky a pár dalších dočkají v budoucnu seriálových… (více)

Zemřel herec Dean Stockwell

Zemřel herec Dean Stockwell

09.11.2021

Ve věku 85 zemřel americký herec a držitel dvou Zlatých glóbů, Dean Stockwell. Jeho kariéra k dnešnímu dni čítá přes dvě sta filmových a televizních rolí. Tvůrce nominovaný na Oscara svou hvězdnou… (více)

Hvězdnou bránu čeká reimaginace

Hvězdnou bránu čeká reimaginace

30.05.2014

Jeden z nejlepších filmů Rolanda Emmericha (Den nezávislosti, Útok na Bílý dům) letos slaví 20 let od premiéry. Hvězdná brána sice zamířila na velké plátno jen jednou, víc než 10 let ale úřadovala na… (více)

Reklama

Reklama