Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rocky Balboa doprovází svého přítele Apolla Creeda do ringu při zápasu proti ruskému boxerovi Ivanu Dragovi. Drago je na Creeda příliš silný a bohužel ho v zápase zabije. Balboa se viní z Creedovy smrti a je odhodlán Draga porazit. S pomocí Creedova bývalého manažera Dukea odcestuje do Sovětského svazu, aby se s Dragem utkal. (Filmbox)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (857)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tady dej taky, stejne jako u predeslejch dilu, presne navazuje tam, kde predchozi dil skoncil a je fajn, ze se tvurci snazily o krapet jinej pribeh, i kdyz je to stejne jen variace na predchozi dily. Prvni pulka filmu ma takovej docela pomalej rozjezd, nic moc se nedeje a samotnej souboj mezi Apollem a Dragem je nic moc, jednak Weathers se tam jen tak mota, ale precejen se aspon trosku snazi, zato Lundgren tam jen stoji, jakoby vubec netusil, co se deje. Nastesti pak zacne druha pulka filmu a dej se presune do Ruska a zacne masakr. Jednak naprosto ultimatni trening, kdy navic Sly vypada jak nakej zalesak, navic s prostrihama na trening Lundgrena a pak ultimatni zaverecnej zapas, kdy se i Lundgren vzpamatuje a oba si zacnou davat paradne na drzku. Druha pulka filmu to vytahla na 5*. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Pfuu, uff, ani sa nedivím, že má štvrtá časť Rockyho tak vysoké hodnotenia. Poviem na rovinu, že prvý diel ságy je skôr pribehová záležitosť a štvrtý diel tréningové a akčné sústo plné adrenalínu. Pre športovca, obľúbujúceho kinematografiu ako takú, alebo pre filmového nadšenca, ktorý sa zaujíma o šporť, je Rocky IV nezameniteľný kult. Ja osobne sa radím do obidvoch skupín. No pain, no pain! ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Sylvester Stallone .. Znovu se nenarodíš, můžeš se jen změnit... Sylvester Stallone se ovšem nemění, i když stárne. A Rocky IV je podařený film, kterým ve své filmové "boxerské" kariéře opět zabodoval - téměř tak, že se vyrovnal výborné první části. Odložená je citlivost naopak je snímek silně ideově podbarvený, horká hlava v úvodu, chladná pomsta v závěru. Přímočará jízda zaujme tréningem v nehostinné přírodě či přesně volenou energickou hudbou. Jen nepotěší agitačním koncem. 70%. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Pozrieť si tento film s niekoľkoročným odstupom je zážitok, na aký sa nezabúda. Rocky IV je stelesnením všetkého, prečo sme milovali akčné filmy osemdesiatych rokov. Dobrý oceľový muž vs. zlý oceľový muž, dobrá Amerika vs. zlé Rusko, a keď chcete, tak aj sila čistého ducha prírody vs. sila modernej techniky. Máme tu pomstu zabitého kamaráta, tvrdý tréning i finálny zápas, ktorý oplýva takým energickým nábojom, že sa vám chce vstať a rozdať si to s kvetináčom. Všetkým týmto sa vo svojej dobe mohli pochváliť desiatky filmov, ale iba niekoľko z nich to všetko dokázalo naservírovať s takým nadhľadom a šoumenstvom, a v tak dynamickom videoklipovom balení ako Rocky IV. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Definitívny Rocky. Oproti inteligentnej a vážnej jednotke pád na dno dementnosti. No na druhej strane film dosahuje výšiny 80s zábavy. Skvelý záporák Dolph Lundgren ako kultový Ivan Drago, jeho komunistická trénerka Brigitte Nielsen, zjednodušovanie á la studená vojna, zlí, zlí, zlí komunisti a najmä nepremožiteľný Rocky bažiaci po pomste a trénujúci v mrazivom ruskom Sibíri za zvukov Survivor. A to Sly v roku 1985 stihol ešte vyprodukovať druhého Ramba! ()

Galerie (121)

Zajímavosti (72)

  • V průběhu prvního kola zápasu jsou prostřihy na trenéra zesnulého Apolla Creeda (Carl Weathers), který je v Rockyho (Sylvester Stallone) rohu. Má na sobě bílou košili s krvavými skvrnami, což je hloupost, protože ještě nebyl v kontaktu se zraněným Rockym v pauze mezi koly. Když skončí první kolo a vstoupí do ringu k Rockymu, tak má košili krásně bílou. (icewhite)
  • Dolph Lundgren (Ivan Drago) v českém dabingu pronese pouhých 32 slov v deseti větách. V anglické verzi pronese 43 slov ve stejném počtu vět. (DominikV)
  • Natáčelo se od 30. dubna do července 1985 v Nevadě, Wyomingu, Kalifornii a v Kanadě. (Varan)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Rocky se dočká dalšího spin-offu

Rocky se dočká dalšího spin-offu

29.07.2022

Boxerská franšíza kolem Rockyho se rozroste. Po Creedovi se totiž vlastního filmu oficiálně dočká také Rockyho nemesis Drago. Scénář ke snímku od studia MGM chystá Robert Lawton (Crave), který mimo… (více)

Creeda 2 natočí Stallone

Creeda 2 natočí Stallone

10.10.2017

Boxerská sága o Rockym se před dvěma lety dočkala spin-offu se synem Apolla Creeda. Film za 35 milionů dolarů vydělal 173 milionů a dovedl Stalloneho ke Zlatému glóbu a nominaci na Oscara, takže není… (více)

Comeback osmdesátkových borců

Comeback osmdesátkových borců

26.11.2008

Dobrá, není to tak úplně comeback, protože hoši vlastně nikam neodešli. Celá ta léta nám zůstali věrní. Jean-Claude, Steven, Dolph. Pořád natáčejí filmy jak na běžícím pásu, ale většina z nich se… (více)

Reklama

Reklama