Reklama

Reklama

Poté, co Adonis Creed (Michael B. Jordan) ovládl svět boxu, se mu daří jak v kariéře, tak v rodinném životě. Když se po dlouhém trestu ve vězení znovu objeví jeho přítel z dětství a bývalý boxerský zázrak Damian (Jonathan Majors), touží dokázat, že si zaslouží svou šanci v ringu. Konfrontace mezi bývalými přáteli je víc než pouhý zápas. Aby Adonis vyrovnal skóre, musí dát v sázku svou budoucnost a utkat se s Damianem - bojovníkem, který nemá co ztratit. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (203)

verbal 

všechny recenze uživatele

I Krýt 3 se jako obvykle zapomíná krýt a neutěšeně pokračuje v plagiátování Rockyho Negrorockym. Tentokrát se vydal rabovat Rockyho V., a taxi Negrorocky nejprve rohovnicky vypěstuje své nejlepší negroBíeFeFko z mládí v ghettu, to se následně samosebou arogantně urve z negrořetězu, a tak mu musí náš negrohrdina dát pořádně na piču a morálně jej ukotvit, aby zase kluci mohli být negroBíeFeFka. No a já musím připustit, že je to asi ten nejméně otravný Negrorocky ze všech tří, tentokrát se to obešlo i bez úmorného lkaní nad brutálními útrapámi toho stále tolik zotročeného negroživota, jakož i bez ukrutných dělnických mouder dědy Staloneho, který se zjevně na to lopatí mentorování už konečně kompletně vysral, a dokonce se tam už ani nedává za vyučenou žádným privilegovaným a apriori rasistickým zkurveným bílým hubám. Nasraně druhé je zde však gró celých těchto boksopičóz, tedy vlastní vybouchávání palic, tak nějak zcela bez šťávy, emocí, kulantní choreografie, gradace i katarze, a vy po skončení vůbec nemáte chuť vyběhnout ven, potahat po zemi pár klád a pneumatik z traktoru, načež ztřískat nějakého o dvě hlavy menšího a třicet kilo lehčího školáka, jako po Rockym. Prostě si dva mouřenínové suše otřesou míchou, a ta scénáristická kontuze mozku, že takhle přijde negr z ulice, hned ho vezmou do pěstění s nějakým neporazitelným Meksikánem a poté rovnou na Mistrák galaxie v poloretardované váze, tomu taky dvakrát nepřidala. Takže tři, ať nežeru, a počítám, že se dle zavedených pravidel tak za 15 let dočkáme okopčeného vyvrcholení celé série s názvem Krýt Bambula, ve kterém senilní a atrofovaný Míša Jordán ukousne ucho nějaké dvacetileté a o třicet kilo těžší gorile. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Rocky vo filme nie je, už to je výsmechom. Pre fanúšikov série by to malo byť veľké mínus. Film nemal šmrnc, ani veľké emócie, taký rekreačný film s klesajúcou tendenciou. Film v rovnakom nudnom vzorci, v ktorom hlavný hrdina aj po 3-ročnej prestávke stále víťazí. Samotný Adonis je antipatická postava, ktorej ťažko fandiť a celkovo to vyznieva, ako BLM film natočený pre BLM. ()

Reklama

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Ze třetího Creeda se vyklubal velmi solidní a sebejistý režijní debut. Jordan to před kamerou v téhle roli umí, to víme, ale zvládá to i za ní. Především v první části, která je spíš o dialozích a oťukávání dvou starých přátel, kteří se po letech setkávají a do života obou se vrací i pár ošklivých událostí z minulosti. Jonathan Majors je Jordanovi důstojným spoluhráčem jak při dialogových výměnách a snaze znovu nakopnout staré přátelství, tak i v ringu, kde působí jako nezastavitelné zvíře. Celkově je však třetí Creed lepší nečekaně v té neboxerské rovině, ke totiž konci působí malinko uspěchaně a občas lehce pateticky a možná i v některých momentech malinko úsměvně. Rozhodně ale lépe než posledně a taky lépe, než bych čekal, když bylo oznámeno, že se nezkušený Jordan chopí režie. Tady se mu i přes občasná zakopnutí povedlo dorůst do té úrovně, že se obejde bez Rockyho. I bez Stallona. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

I napotřetí si Creed udržel vysokou laťku kvality a tnul plně do živého. Prostý návrat z vězení dávného kamaráda, "bratra", rozvířil usedlý prach minulosti kolem Adonise (tč. ve sportovním důchodu užívajícího si rodiny) – a rozpolcenost vzájemných pocitů míchaných s výčitkami a vinou okamžitě vytanula přímo hmatatelně. Navíc Jonathan Majors je zvíře, bestie (plus vynikající herec), takže intenzivní, fyzické zápasy v ringu s dynamickou kamerou jako třetím účastníkem vlastně jen doplnily jak ty dialogové, konfrontační, tak i vnitřní, osobní. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Dobrý boxerský film, který funguje i mimo ring. Michael B. Jordan mi několikrát předvedl, že je šikovný herec, který zvládne více hereckých poloh. Teď mi ukázal, že z něj může být i dobrý režisér. Jordan z natáčení okoukal, co dělají režiséři a teď nám to předvádí v třetím díle Creeda. Hodně se mi líbí, že Jordan k látce přistupuje trochu jinak. V jeho podaní má film vlastní obličej, ale nikdy se neztratí propojení s Rockym a předchozími dvěma filmy. Líbilo se mi, že film nikam nespěchá, a že všechno zajímavé a důležité se děje mimo ring. Problém se ukáže v momentě, kdy zjistíte, že těch zajímavých linií je ve filmu hodně, a film nemá čas se jim věnovat, jelikož se musíme přesunout do ringu, aby si to kluci vyříkali. Těch motivů je tady hodně a některé jsou zajímavější, než samotný duel mezi Creedem a Damianem. Michael B. Jordan je v roli Creeda moc dobrý a odmakal si to. Jonathan Majors se neskutečně vymakal, aby působil jako zabiják a hraje dobře, škoda že ho scénář tlačí do polohy, která je úplně zbytečná. Tessa Thompson nemá tolik prostoru a je velká škoda. Určitě bych se nezlobil za více scén s ní. Třetí Creed je hezky natočený, opět funguje to, co fungovalo minule, jediná výrazná změna je v duelech, se kterými si Jordan pohrál. Creed III je dobrý a zábavný film. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (12)

  • Natáčalo sa hlavne v Los Angeles v Kalifornii, Tampe na Floride a v štáte Georgia, najmä v Atlante. Natáčanie začalo v januári 2022 a trvalo až do apríla toho istého roku. (Arsenal83)

Související novinky

Jonathan Majors je vinen a končí v Marvelu

Jonathan Majors je vinen a končí v Marvelu

18.12.2023

Marvelu se vrší jeden problém za druhým. Poté, co Marvels skončili fiaskem, se stále trošku doufalo v to, že nejúspěšnější sága v historii bude nakopnuta nejen Fantastickou čtyřkou s lákavým… (více)

Creed se dočká čtvrtého dílu

Creed se dočká čtvrtého dílu

19.11.2023

Jak to tak vypadá, Adonis Creed své boxerské rukavice jen tak nesundá. Oscarový producent Irwin Winkler (série Rocky) během jednoho ze svých nedávných rozhovorů totiž prozradil, že po komerčním… (více)

Reklama

Reklama