Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Honza pracuje u sedláka, který má hodnou a pracovitou nevlastní dceru Markýtku a vlastní panovačnou a línou Doru. Ta se o Honzu uchází, ale on dává přednost Markýtce. Dora, aby se pomstila, podplatí verbíře a ti vezmou Honzu na vojnu. Markýtku vyžene z domu. Zatímco Honza verbířům uteče a spřátelí se s čerty, kteří mu darují kouzelný plášť neviditelnosti, plátýnko prostírající všemožné dobroty a brašnu, která ukrývá oddíl husarů, Markýtka odejde do města, ke kmotřičce sloužící v zámecké kuchyni. Stane se svědkem toho, jak zlý král Brambas, ucházející se o ruku princezny Eufrozíny, v hrůze prchne před drakem Bucifalem, který žije v podzemí zámku. Protože ují masa, což je v království zakázáno, je odsouzena k smrti na popravišti... (TV Nova)

(více)

Recenze (372)

wosho 

všechny recenze uživatele

Hodně slabá pohádka. Troška sice na ni sehnal dostatek peněz, takže je dostatečně výpravná. Navíc musím ocenit fakt, že hodně silně zariskoval a dal do ní trikově náročného draka (na naše poměry před 10ti lety je to solidní práce pánů trikařů). Bohužel scénář se Troškovi totálně podělal-děsně natahovaný děj, mizerné dialogy-opravdová hrůza. Kdyby měl alespoň štěstí na obsazení. Párkrát se mu to podařilo (Vaculík,Vydra, Kuklová,Brzobohatý, Brabec, Laurinová), ale spousta postav je mizerně obsazená (Šimůnek, Morávková a hlavně Kantůrková-tu měl ten drak sežrat). V konečném součtu se Z pekla štěstí nemůže s klasikou rovnat ani náhodou. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Na to jak tady každý pěje hrůzy, tak pro mne je to bezvadná pohádka. Obsahuje pestrou škálu toho, co sem tam najdeme rozkouskované v jiných pohádkách: kouzelný ubrousek, kouzelnou brašnu s armádou vojáků, neviditelný plášť, čerty, draka, krále, prince a samozřejmě princeznu. Chybí jen ten obr. Jediné co se mi nelíbilo, bylo obsazení Laurinové do role princezny. Takhle špatně zahranou princeznu jsem ve filmové pohádce ještě neviděl. To nebyla princzena. To byl nafoukanej, uřvanej cumploch! [14671. hodnocení, 250. komentář, 39%] ()

Reklama

NinonL odpad!

všechny recenze uživatele

Jako všechny Troškovy pohádky. Plno hnusných afektovaných čertů, v postavách i ději jsem se po chvilce přestala orientovat. Hlavní hrdinka Kuklová vypadá jako Šimůnkova matka, lituji děti, které tohle považují za pohádku. Jo a prý je tam ještě trapný drak a Hůlka, ale tak dlouho jsem naštěstí nekoukala. ()

Isherwood odpad!

všechny recenze uživatele

V době základní školy mi to přišlo docela neškodné, ale po letech se situace poněkud změnila. Nevadí mi blbě usazené postsynchrony, zní to jenom jako blbě nadabované. Nevadí mi ani to, že v záběrech davových scén to kameře utíká a vypadá to potom jak divně oříznutá fotka. Co mi ale vadí, je to, že Troška nutí své hrdiny, aby se chovali jako absolutní idioti, kterýchžto králem bude ten, kdo všechny převříská a bude víc běhat po place a strkat do ostatních. Výsledkem je přehrávání herců, neživotné postavy a neskutečný kýč. Uřvaný, nesympatický a… trapný. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Ženská ?? To šme ši myšleli, že šeš rozumnější.." ;) Většinu kvalitních nápadů a překvapivě zde ještě záblesků Troškova režijního umu s přehledem umlátí všechny ty neherecké Hůlky, zrůdné postsynchrony, formální nonsensy a zejména později již neodmyslitelný režisérův otisk v podobě obludně se pitvořících pohádkových diblíků a karikatur.. Václav Vydra se svým šišlavým dementním čertem a ubrouskem prostři se asociuje svoji reality show, která svou zrůdností směle konkuruje dalším žánrovým šmírám, které teprve přijdou, a jako varovný zdvižený prostředník varuje, že bude hůř.. A nejen v sequelu téhle kýčovité šmudly.. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (38)

  • Film byl natočen na motivy pohádky Jana Drdy „Český Honza“. (fiLLthe3DD)
  • První klapka padla 14. července 1998 v Telči. (M.B)
  • V říjnu 1999 obdržel režisér Troška Cenu města Telče z rukou starosty Miloše Vystrčila za propagaci města. (hippyman)

Související novinky

Zemřel herec Jiří Pomeje

Zemřel herec Jiří Pomeje

26.02.2019

Ve věku 54 let zemřel český herec a producent Jiří Pomeje. Příčinou smrti byla rakovina. Absolvent DAMU, který založil společnost Fronda film, byl asi nejznámější díky své práci na filmech Princezna… (více)

Filmový workshop Telč 11. - 13. 6. 2015

Filmový workshop Telč 11. - 13. 6. 2015

26.05.2015

Chcete se zúčastnit natáčení filmu? Poznat osobnosti z oblasti filmového průmyslu ? Chcete strávit tři dny ve „filmovém městě"? Filmový workshop v Telči je tu právě pro vás. Už za pár dní! Máme zde… (více)

Reklama

Reklama