Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Honza pracuje u sedláka, který má hodnou a pracovitou nevlastní dceru Markýtku a vlastní panovačnou a línou Doru. Ta se o Honzu uchází, ale on dává přednost Markýtce. Dora, aby se pomstila, podplatí verbíře a ti vezmou Honzu na vojnu. Markýtku vyžene z domu. Zatímco Honza verbířům uteče a spřátelí se s čerty, kteří mu darují kouzelný plášť neviditelnosti, plátýnko prostírající všemožné dobroty a brašnu, která ukrývá oddíl husarů, Markýtka odejde do města, ke kmotřičce sloužící v zámecké kuchyni. Stane se svědkem toho, jak zlý král Brambas, ucházející se o ruku princezny Eufrozíny, v hrůze prchne před drakem Bucifalem, který žije v podzemí zámku. Protože ují masa, což je v království zakázáno, je odsouzena k smrti na popravišti... (TV Nova)

(více)

Recenze (372)

I.AM.NOT 

všechny recenze uživatele

Mám rád Telč, jako malý kluk ( no 10 let) jsem jezdil poblíž na tábor a prohlídka zámku byla každoroční povinností. A jednoho dne tam točili Z pekla štěstí a já si připadal šťastný, že jsem toho tak trošku součástí. Jinak mi ZPŠ přijde lehce podprůměrná pohádka s příšerně (ale hnus) přehrávajícími herci. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Pan Troška je v pohádkách jako na houpačce. Princeznu ze mlejna považduji za jednu z těch hodně povedených, tady tohle na druhou stranu nedokážu pochopit. Jak by v princezně ze mlejna knížepán se sluhou příjemnoui vtipnou spíše jen vložkou, tak tady je S. Laurinová i s jejím otcem (jako ve filmu) neuvěřitelně trapná. M. Šimůnek a jeho "skupina" to je otřesné.... Jak mám L. Vaculíka rád, tohle je k ničemu.... Pardon, ale to je otřesné.... ()

Reklama

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Videl som to pred 20 rokmi a medzičasom isto aspoň jedenkrát znova. Trošku som si pamätal dej, ale aj tak nie všetko. Pôvodne som dal 3*, ale behom chvíľky som hodnotenie navýšil, keďže v rámci žánru ide o nadštandardné dielo. Na to aký sú Česi filmoví patrioti, tak tých 42% je pre mňa nepochopiteľných. Je tu mnoho sračiek z českej kinematografie čo tu majú cez 70% a tu bol evidentne problém dať aspoň 3*. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Výpravná pohádka, kde sice Kuklová už na naivní dorotky nemá, přesto ji hraje, kde z hlavního hrdiny čiší buk na dálku, ale přece jen je to příjemný pokus o pohádku ve starém stylu, o kamarádství, potrestané pýše a zlu, s několika triky, drakem a pohádkovými atributy. Docela pohodově se na to dívá, děj (sice sem tam s nějakými nelogičnostmi a hloupostmi) odsýpá, davové scény se povedly. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Doufám, že to byla poslední filmová role Daniela Hůlky. Jeho zoufalé přehrávání není zrovna to pravé ořechové. Ale i bez Hůlky to je slabota. Nudná pohádka s trapným drakem. Troška by si měl vzpomenout na svůj Poklad hraběte Chamaré, vybodnout se na pohádky a natočit konečně tu Čachtickou paní. I když jeho poslední "díla" mnohé neslibují. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (38)

  • Film navštívilo v kinech 358 963 diváků a vydělal 15 900 139 Kč. (Pumiiix)
  • Natáčelo se v létě roku 1998 na mnoha místech po České republice. Nejvíce se filmovalo na náměstí a zámku v Telči nebo ve skanzenu v Přerově nad Labem. Pár záběrů pochází i z hradu Roštejn či ze zámků Třeboň a Jindřichův Hradec. Scéna, kde král Brambas (Daniel Hůlka) nocuje se svým vojskem, se natáčela na nádvoří hradu Roštejn. Pod hradem Roštejn pak byla postavena a vzápětí zbourána chaloupka, do které Honza (Miroslav Šimůnek) utekl před vojáky. (Stocki)

Související novinky

Zemřel herec Jiří Pomeje

Zemřel herec Jiří Pomeje

26.02.2019

Ve věku 54 let zemřel český herec a producent Jiří Pomeje. Příčinou smrti byla rakovina. Absolvent DAMU, který založil společnost Fronda film, byl asi nejznámější díky své práci na filmech Princezna… (více)

Filmový workshop Telč 11. - 13. 6. 2015

Filmový workshop Telč 11. - 13. 6. 2015

26.05.2015

Chcete se zúčastnit natáčení filmu? Poznat osobnosti z oblasti filmového průmyslu ? Chcete strávit tři dny ve „filmovém městě"? Filmový workshop v Telči je tu právě pro vás. Už za pár dní! Máme zde… (více)

Reklama

Reklama