Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rok 1993. Obávaný bodyguard je zastřelen v tiché ulici. Další nájemná vražda, kterou musí vyřešit pražské 1. oddělení. Vyřizují si tu účty vládci podsvětí? Zločinů přibývá, každý týden další mrtví, mafiáni mají pocit, že tahají za delší konec provazu, a mnohý z policistů přemýšlí, jestli nemá přejít na druhou stranu zákona. (Česká televize)

(více)

Recenze (147)

agentmiky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak první díl nového krimi seriálu z koprodukce ČT si mě dokázal slušně omotat kolem prstu! Rozhodně jsem nečekal podívanou prosáklou skrz naskrz pesimismem a marnou snahu kriminalistů ( i ten tmavší filtr na vše hází negativní auru). Na druhou stranu 90. léta takový byla, takže za to palec nahoru. K těm samotným protagonistům si budu muset vybudovat nějaký pevnější vztah, což doufám nastane již brzo. Ale potenciál tady vězí obrovský! (na vyobrazení tématu orlických vražd se dost těším). 7,5/10 ()

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takové milé připomenutí absolutně beztrestné doby, která dodnes zanechala naše města či kraje na pospas mafiánům spolupracujících s policií a ovládající důležité posty na úřadech aj. Dodnes by o tom mohlo vyprávět např. Mostecko - potažmo Litvínovsko, kde to ještě různí mafiánští hajzlové a političtí odpadlíci drží v rukách. Absolutně ale selhala atmosféra, kdy se více dbalo na vizáž doby než na jednotlivé charaktery a drsnost prostředí......nezvládnutá atmosféra. Chybí tomu napětí a emoce zaznamenávající absurditu té doby. ()

Reklama

PTomA 

všechny recenze uživatele

Začouzený kanceláře, hrozný svetry a účesy, chlast na každým rohu. Formou svébytně zkonstruovaná kriminálka, kterou zbržďuje styl vyprávění. Hodinu se koukáme na charismatické herce skvělou kamerou a ještě lepší výpravou, ale ono se v tom příběhu vlastně nic nestane a nikam neposune. Takhle zfilmovaný zápis případu nemá vůbec tu filmovou živelnost a nějakou myšlenku, prostě to jen existuje. Viktor Tauš je jinde, ale asi to není fér porovnávat. PS. Taky vás rušila ta zbytečně temná hudba? ()

selfesteem 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ještě teď sotva popadám dech z množství vykouřených cigaret. Jako chápu, že kouření bylo běžné, ale ani ve filmech z první republiky není tolik dýmu. Vadí mi dost kamera, z jejíhož zoomování mě bolí hlava, myslím, že seriál nepotřebuje takovou “akci”, statická kamera by nevadila, není k tomu důvod přibližovat temeno někoho, když někam jde a nikoho nesleduje nebo nezatýká. Na Devadesátky jsem se těšila, potěšila mě místa, oblečení, účesy, to je věrné, opravdu, v tom jsem se nostalgicky zasnila, ale zatím se ztrácím ve jménech, v příběhu, ale oceňuji napětí, takže dalším dílům dám určitě šanci. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A máme zaděláno na jeden z nejlepších krimi seriálů posledních let. Vynikající řemeslo, scénář, herci (jen si furt nemůžu zvyknout na Bartoše, nejde mi to), atmosféra doby a parádně realisticky podané vyšetřování. Pokud ale divák nezná ty krimi případy, ztratí se ve změti jmen. Pokud máte informační základ, jste v suchu. A bezvadný je, že tenhle seriál si jde vlastní cestou a nekopíruje současné standardní krimošky, kdy jeden díl = jeden případ. Realita bývá trochu jiná.... ()

Galerie (23)

Zajímavosti (19)

  • Mafiána Ivana Jonáka si zahrál Michal Novotný, který v seriálu Kriminálka Anděl (od r. 2008) tak říkajíc na opačné straně barikády hrál jednoho z hlavních vyšetřovatelů. (Brain)
  • Tento díl se vrací k nájemné vraždě Jiřího Vrby v roce 1993 v Praze. V seriálu je vtipně „botanicky“ přejmenován na Jívu. (rakovnik)

Reklama

Reklama