Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Martin Zounar je velikým jedlíkem, který se nebojí královského vojska, čertů ani práce.  Chudí manželé marně čekají na dítě. Zoufalý muž požádá o pomoc samotné peklo a čerti mu vyhoví: za devět měsíců se manželům narodí syn Nesyta. Když vyroste, vydá se do světa. Práce se nebojí a nabízí pomoc, kde může, ale všechny odrazuje svou nenajedeností. Nakonec vstoupí do služeb samotného čerta... V pohádce Boženy Němcové má Nesyta pro strach uděláno. Nebojí se královského vojska, čertů ani práce. A jak se má k dílu, má se i k jídlu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (53)

giovanni3 

všechny recenze uživatele

No velmi průměrná pohádka. Zounar mi nesedí, Schmitzer je sice dobrý herec, ale král to není... Ryová je pohledná, ale její role neměla 2x co říci, vlastně jako celá pohádka (Němcová uměla pohádky, ale ty se taky musí umět zpracovat). Peklo bylo slaboučké. na stranu druhou Rožnov pod Radhoštěm je krásné místo, což je klad. 2z5 ()

milos.bradik 

všechny recenze uživatele

Opravdu velmi nepovedená pohádka. Zounar jako herec je mizerný, Rybová je sice krásná, ale to nestačí, Schmitzer je sice dobrý herec, ale role krále mu vůbec nesedí. Hudební motiv se neustále opakuje, takže je naprosto otravný. Král je chudý i když mu patří celé království a nikde není vysvětleno proč. Nikdo jej neokrádá, vojáků má jak mladých myší, ale princezna nemá na šaty a v pokladně je jeden zlaťák. Je to takové nepovedené S čerty nejsou žerty. Dvě hvězdičky pouze za ten krásný exteriér skanzenu v Rožnově pod Radhoštěm. ()

Reklama

Danulinda 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv je scénář zčásti okopírovaný z pohádky S čerty nejsou žerty, tak většina díla je naštěstí originální. Věrohodné provedení s tou pravou pohádkovou atmosférou, výborný výkon Martina Zounara, hezké scény s jedením a pracováním Nesyty, žádné zbytečné efekty ve stylu pohádek dnešní doby. Pro mě určitě jedna z nejpovedenějších posametových pohádek. ()

maoc 

všechny recenze uživatele

Příjemná pohádka, která sice úplně nenadchne, ale hlavně neurazí, má jasný a čitelný příběh vycházející z klasiky, slušnou hudbu Petra Ulrycha a pěkné karpatské exteriéry. Klad oproti jiným je např. také v tom, že i malé role hrají, ne jen pobývají na obrazovce. Zounara nemusím a pravdou je, že mnohdy přehrává, což ale vynahrazuje pohledná Rybka. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Humorná pohádka, která se neupíná na studiové exteriéry a nechá vyniknout Zounarovo korpulentní tělo. Tady ještě byl snesitelný, když ho například vidím v Ordinaci v roli zlořáda je jeho herectví k smíchu. Ani tady nepodává nic za co měl být chválen, ale jeho role je vesměs podávána komickou formou, kterou obstojně zvládá i za cenu přehrávání. Zounar v roli jedlíka sežere všechno co vidí, má pro strach uděláno, a získá si i sympatie. Božena Němcová by z něho měla radost. Diváci si naposledy Zounara užijí v roli, kdy se jim vyloženě neprotivěl a vydařená pohádka je na světě. Jistě jste už ale viděli lépe scénáristicky vystavěné pohádky. 60% ()

Galerie (20)

Zajímavosti (3)

  • Film byl kromě zámku Stará Ves nad Ondřejnicí natáčen i ve Valašském muzeu v přírodě. (rakovnik)

Reklama

Reklama