Reklama

Reklama

Rozpaky kuchaře Svatopluka

(seriál)
  • Československo Řekni ano, řekni ne (pracovní název)
Československo, 1984, 13 h 41 min (Minutáž: 52–73 min)

Kamera:

Jiří Lebeda

Hrají:

Josef Dvořák, Kateřina Macháčková, David Matásek, Josef Bláha, Dagmar Havlová, Zuzana Bydžovská, Stella Zázvorková, Jiří Vala, Karel Augusta, Jiří Bruder (více)
(další profese)

Epizody(13)

Populární cyklus televizních komedií z kuchařského prostředí z roku 1984, který byl výjimečný v tom, že diváci měli možnost rozhodovat o dalším ději a jednání hlavních hrdinů. Využití tohoto principu při premiéře bylo novátorské a vzbudilo tehdy velký ohlas. (Česká televize)

Recenze (211)

donkocicak 

všechny recenze uživatele

Zajímavý seriál z kuchařského prostředí, při jehož sledování se mi vždycky sbíhají sliny. První díly na horách jsou velmi dobré (herecká skupina Zázvorková - Veškrnová - Moučka a spol. zaručeně pobaví), další díly z Karlových Varů nejsou špatné, zde je třeba vyzdvihnout hlavně Karla Augustu, ale od epizody, kdy Sváťa začne dělat šéfkuchaře, je to nuda... Kdyby tam nebylo to rozhodování diváků a trapné komentování, bylo by to pro mě lepší, takhle to bylo rušivé jako reklamní bloky. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě, že jsem si seriál nenechal ujít! V poslední době zjišťuji, že nejlepší program je dopoledne na ČT1 a to archívy, kdy jsou vysílány různé inscenace, seriály a televizní hry z 80-tých let! Jinak celý den hraje hov..! A to mám 140 programů! V seriálu hrají skvělí herci, Veškrnovou jsem měl vždycky rád, než se stala Havlovou!!! A nejvíc se bavím pohledem na soudružky, držící krabice s prodlužovačkou! A co říkáte na tu "plazmovku" ve studiu? Ta je excelentní :-) ()

Reklama

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Skvělý dramaturgický nápad, přetavený v příjemný komediálně laděný seriál z atraktivního prostředí horské chaty socialistické éry. Přesun do Varů a Prahy už nebyl tak pohodový, ale zase ukázal socialistické budování. Herecké obsazení je velmi dobře zvoleno a ani Josef Dvořák se svým tázavým pohledem mi vůbec nevadil. Jen kdyby jej opakovali trochu častěji, než jednou za deset či dvacet let. Vzpomínám si, že repríza byla o dost méně kvalitní (rozhodování diváků, diskuze ve studiu), než premiéra. ()

klúčik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborné herecké obsadenie. Pamätám sa ako sa hlasovalo v Prahe. Ľudia na sídlisku blikali svetlami, to bola sranda!!!!! Musím sa pristaviť pri hereckých postavách. Na začiatku seriálu boli výborný J.Somr a Vl. Brodský, v strednej časti K.Augusta a v záverečných častiach kraľoval P.Haničinec. Tá postava moraváka - námestníka mu sadla fantasticky. No veľký výkon v tomto seriály podal Josef Dvořák Záverom: seriál bol v tej dobe populárny, no nevybočil z priemeru - v tej dobe to bola celkom dobrá zábava. 65%. ()

Xavi6 

všechny recenze uživatele

Tomuhle seriále nebude hodně dlouho ani moct konkurovat žádný jiný český seriál. Už jen nápad s elektrikou jako hlasování je nadmíru dobrý nápad. Hlavně Sváťa Kuřátko do dotáhl hodně daleko a vždy se potkal jak s dobrými, tak i špatnými lidmi. Výběr herců je opravdu dobrý, škoda jen, že to má jen 13 dílů, já bych snesl i víc. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (41)

  • Scéna s erektujícím knedlíkem v rukou kuchtičky (Dagmar Havlová) byl její nápad a nebylo jisté, zda nebude vystřižena. (sator)
  • V seriálu je možné v různých epizodách občasně vidět Miloše Čáleka ve velice drobných roličkách až komparzu. V epizodě Pivař (1984), kde hraje postavu fotografa na svatbě s jedinou stěží slyšitelnou větou, skutečně provádí reálně svojí profesi fotodokumentaristy. (Jirka85)
  • V čase 37:47, když Bronislav Rubáš (Pavel Zedníček) odchází z kuchyně a zavírají se za ním dveře, je ve skle vidět odraz kameramana. (fisus)

Související novinky

Zemřel režisér František Filip

Zemřel režisér František Filip

09.01.2021

Ve věku 90 let zemřel český režisér a scenárista František Filip. Zprávu o úmrtí plodného tvůrce televizní produkce přinesla Česká televize. Absolvent pražské FAMU má k dnešnímu dni na svém kontě na… (více)

Reklama

Reklama