Reklama

Reklama

Kdo přežije

(pořad)
  • Česko Poslední trosečník (více)
Rozhovor 2
Dobrodružný / Reality-TV / Soutěžní
USA, 2000

Režie:

Don Roy King

Účinkují:

Jeff Probst (moderátor), Amber Mariano, Richard Hatch, Judd Nelson, Kimmi Kappenberg, Rudy Boesch, Jenna Lewis, Sugar Kiper, Jenna Morasca, Jerri Manthey (více)
(další profese)

Série(46)

Survivor je televizní reality show, která je v různých podobách vysílána v mnoha zemích na světě. Hlavním principem této soutěže je vysazení soutěžících na izolovaném místě v divočině, kde soupěří o různé odměny a hlavní výhru v hotovosti. V soutěži se využívá systému postupného vyřazování, kdy soutěžící hlasují proti dalšímu členu v kmeni dokud nezůstane poslední soutěžící, který kromě výhry získá i titul "Poslední trosečník" ("Sole Survivor"). Soutěž je také obrovským sociálním a psychologickým experimentem, kdy je možné pozorovat různé typy lidí, jak se k sobě navzájem chovají za různých okolností a v různých podmínkách. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele Kothy k tomuto seriálu (12)

Kdo přežije (2000) 

Asi nejlepších reality show, jakou znám. Jak jinak poznáte pravý charakter lidí? Necháte je spolu žít na pustém ostrově. Sledoval jsem to už od mala. Těch sérií je opravdu hodně. Každá je někde jinde. Pořad je plný intrik a přemlouvání. Nikdy si nemůžete být 100% jistí, koho vyhodí. Občas je to celkem sranda, jak se pořád domlouvají, kdo půjde ven. Hodně dobré jsou i soutěže o odměny a o imunitu. Je to opravdu velmi emotivní a těm lidem prostě fandíte. Spoustě z nich to změnilo život. Komu by to taky 1 milion dolarů neudělal že? Někteří slavní účastníci se tam objevili víckrát. Tato soutěž vás pokaždé dokáže překvapit. ()

Palau (2005) (S10) 

Zajímavý výběr prostředí se spoustou vyřazené techniky z 2. světové války. Hned začátek je dost netradiční. Takhle drtivou porážku jednoho z kmenů jsem ještě neviděl. Skončilo to podle očekávání. Nejsympatičtější byla Stephanie. :) ()

Cookovy ostrovy (2006) (S13) 

Ozzy je největší sympaťák, škoda že nevyhrál... A Jonathan je zas největší krysa. ()

Fidži (2007) (S14) 

Hodně dobrá série. Největší sympaťák je Yau Man a největší krysa je Dreamz! ()

Čína (2007) (S15) 

Těžké podmínky, pořád jim tam pršelo. James je hrozný vůl. Amanda byla sympatická. :) ()

Mikronésie (2008) (S16) 

Zajímavý nápad postavit proti sobě fanoušky a favority. Škoda, že Yau Man moc dlouho nevydržel... Ale intriky opravdu stály za to. :D ()

Gabon (2008) (S17) 

Nádherné prostředí rovníkové Afriky. Opět netradiční rozdělení kmenů. A zase je to dost nevyrovnané. Ani prohození členů nepomohlo... Ale dvojité prohození vidím poprvé. Začíná se mi to líbit čím dál víc. Teprve po sloučení to začne být sranda. Randy je snad nejotravnější chlap, co tam kdy byl. Škoda, že to nevyhrála Sugar... ()

Tocantins (2009) (S18) 

Celkem drsné podmínky brazilského pralesa. No uvidíme, jak se to vyvine. Mezi kmenové spojenectví jsem ještě neviděl. Nakonec slabší kmen stejně převálcoval ten silnější... ()

Samoa (2009) (S19) 

Kmenové šéfy jsem ještě neviděl. A Russel je pěkný šmejd a manipulátor. Drtivá porážka silnějšího kmene po sloučení. ()

Hrdinové proti padouchům (2010) (S20) 

Zajímavý nápad postavit proti sobě bývalé hráče a ještě je takhle rozdělit. Padouši se s tím opravdu neštvou. Na žádnou fair play se tu nehraje. Padouši nakonec hrdiny pěkně převezli. Podle mě nejlepší série. ;) ()

Nikaragua (2010) (S21) 

Docela slabá série. Proti sobě stojí kmeny starých a mladých. Dost nesympatické postavy. Promíchání kmenů s tím hodně zamíchalo. Neonka mě hrozně sere. Vítěze bych teda nečekal... ()

Ostrov vykoupení (2011) (S22) 

Opět Nikaragua. Zajímavý nápad přidání tohoto ostrova. Taky potěší návrat legend, jako jsou Russel a Boston Rob. :) Russel vypadl celkem brzo. Ostrov s hrou hodně zamíchal. Rob hru tvrdě ovládl. ()

Reklama

Reklama