Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drahé kameny jako nástroj k ovládnutí světa – to je případ hodný Jamese Bonda. Sean Connery v britském akčním filmu. Britský tajný agent James Bond konečně zabije svého úhlavního nepřítele, zločince mezinárodního formátu Blofelda. Šéf tajné služby M poté přeřadí Bonda na zdánlivě obyčejný případ pašování diamantů, které se těží v jižní Africe. Agent 007 odletí do Amsterdamu, kde se vydává za pašeráka Petera Frankse. Naváže kontakt s další pašeračkou, krásnou Tiffany Caseovou, od které má převzít obzvlášť velkou zásilku vzácných kamenů a dopravit ji do Spojených států. Zatím netuší, že všichni členové pašerácké sítě, kteří v poslední době přišli do kontaktu s diamanty, zemřeli rukou dvou zvrhlých zabijáků Kidda a Winta. Že diamanty putují do výzkumného střediska amerického milionáře Willarda Whytea, kde jsou použity k výrobě mimořádně výkonného laserového děla. A že pod Whyteovou identitou se skrývá sám Blofeld, jenž Bondův nedávný útok přežil... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (396)

Matty 

všechny recenze uživatele

Více než jindy je na Connerym znát, že mu o nic nejde (což mu tentokrát, rozhodnutému, že další bondovku nenatočí, vážně nešlo). Uvolněnější atmosférou mají Diamanty nakročeno k pozdějším blbůstkoidním mooreovkám. Můžeme jenom spekulovat, jakou roli sehrála snaha vyhovět americkému publiku (celý film se natáčel v USA) a jakou poněkud narychlo spíchnutý scénář. Nezapomenutelní jsou dva očividně homosexuální padouši, podáni jako postavy přicházející do Bondova univerza z vesmíru podobně vzdáleného jako černošští gangsteři v následujícím Žit a nechat zemřít. Jestli někdy někdo napíše práci na téma Bond a menšiny, s chutí si ji přečtu. 70% Zajímavé komentáře: PALINO, Mahali ()

sharky 

všechny recenze uživatele

Poněkud špatně pospojovaná splácanina, kterou ovšem důstojně drží nad vodou dva Blofeldové (jejich podobnost s postavou Handersona z Žiješ jenom dvakrát je neúmyslná a čistě náhodná:), diamatová megazbraň a především panové Kid a Wint, dva nejvtipnější zabijáci filmové historie...promiň Quentine;) ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Klesající úroven Bondovek stále pokračuje, ikdyž mě bondovky s Seanem Connerym přijdou nejlepší. Bohužel tento díl je kapku až moc. Je to taková nekonečná hra a jde jen o to kdy se tvůrci rozhodnou, že majstro Blofeld nebude o krok před Bondem.... Tímto dílem se jistě lehce inspirovalo Zlaté oko, které je však mnou považováno za nejlepší bondovku. ()

strougy 

všechny recenze uživatele

Staré bondovky mají úchvatně naivní atmosféru podobnou románům Julese Verna či filmům Karla Zemana a právě to z nich i dnes dělá mimořádně zábavnou filmovou podívanou. Diamanty jsou věčné nejsou žádnou vyjímkou a tak se vždy pobavím u scén jako je útěk z "přísně" střežené základny v lunárním modulu, u dvojice zabijáků Winta a Kidda či u zábavných hlášek ( v oblibě mám zejména "Stůj, ty syčáku" ). Prostě nestárnoucí klasika. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Poslední klasická Conneryho Bondovka. Rozjezd je sice pomalý, ale konec stojí za to. Bond se mstí Blofeldovi za vraždu své ženy a jde po něm celý film. Ten ale změnil vizáž a má i další způsoby, jak Bonda mate. Celé je to o konstrukci obřího laseru, pomocí kterého může Blofeld vydírat světové mocnosti. Je tedy na Bondovi, aby ho zastavil. Hlavně závěrečné dobývání ropné plošiny se mi líbilo. Celou dobu po něm jdou teplí zabijáci,kteří ale nejsou nic moc. "Ten parfém odněkud znám." ()

Galerie (163)

Zajímavosti (42)

  • Postavu Jamesa Bonda si mal v tomto filme zopakovať George Lazenby, avšak odmietol. (ČSFD)
  • Když se James Bond (Sean Connery) dostane v automobilové honičce do úzké uličky, postaví své auto na dvě kola na levé straně a ukáže na kameru kapotu. Když vyjede ven, jede na pravých kolech a ukazuje podvozek. To bylo způsobeno tím, že Guy Hamilton nejprve natočil, jak auto vyjede ven z uličky a poté musel náhle odjet do Anglie. Pokračování v natáčení dostal na starosti producent Cubby Broccoli, který natočil scénu, jak auto vjíždí do úzké uličky. Když se Guy vrátil a viděl záběry, chtěl, aby se scéna natočila znovu. Odpověď Cubbyho byla: "No fuc*ing way." (Azog)

Reklama

Reklama