Reklama

Reklama

Pán a pani Smithovci sú len jednou z mnohých dokonalých dvojíc z vymydleného stredostavovského predmestia... až kým nevyjde najavo, že v skutočnosti sú obidvaja nájomnými zabijakmi, ktorí pracujú pre dve konkurenčné agentúry a ich úlohou nie je nič iné, ako odprevadiť zo sveta jeden druhého. Hlavných úloh sa ujali Brad Pitt a Angelina Jolie pod vedením režiséra Douga Limana (Agent bez minulosti). Obidvaja protagonisti sa na svoje úlohy dôkladne pripravovali na strelnici, pričom Angelina Jolie svojho partnera prekonala. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (929)

castor 

všechny recenze uživatele

Mít lepší scénář, říznější dialogy a neplácat všechno dohromady, mohla to být akční oddychovka roku. Na druhou stranu buďme rádi, že snímek tahá do kladných čísel sex-appeal obou hereckých hvězd. Přísný metr proto nechejme stranou a prostinký příběh berme jako malé zlo, protože v té době ještě zajímavý Doug Liman (po výtečném Agentu bez minulosti a s pološíleným Jumperem před sebou) pro diváky načechral cool obal a několik skvostných scén. Tudíž se dočkáme třeba velmi solidní honičky na dálnici nebo profláklé sekvence, kdy si jdou oba manželé po krku a v zájmu likvidace toho druhého převrátí vzhůru nohama celý svůj přepychový bejvák. Viděno potřetí a znovu to chutnalo, takže ty čtyři * rád ponechám. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Pri prvom pozretí v kine rozpaky, prostredná tretina filmu po odhalení "čo je ten druhý zač" sa len tak zmätene potkýna z miesta na miesto, ale pri opakovaných zhliadnutiach už to nevadí a človek sa iba baví. Chémia medzi Bradom a Angie viditeľne funguje a to je najdôležitejšie. "Drahý, si stále nažive?" ()

Reklama

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Dravá Limanova režie a řada výborných nápadů, ale to vše svázáno v okovech nevyvážených dialogů, jejichž kvalita udává tempo celému filmu. Excelentní momenty střídají unylé pasáže, které se zdají mnohem delší, než jak dlouhé ve skutečnosti jsou. Výborné obsazení, sem tam památná situace a správně říznutá akce, ale chybí větší švih. Nápadů tu byla řada, jejich využití je tak poloviční... ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Přestože se o Mr. & Mrs. Smith hodně mluvilo, nevěděl jsem co přesně mám očekávat, zda to bude kvalitní a inteligentní komedie, pěkný akční film s romantickou zápletkou nebo vše dohromady. O to větší bylo mé zděšení, když jsem film spustil... Divákovi jsou přímo před nos servírovány ne zrovna povedené gagy a snůška o něco lépe zvládnutých akčních scén. Rozhodně jsem litoval málo využitého potenciálu proti sobě válčících rodinných příslušníků, jistě několik narážek tam bylo a možná i docela sympatických a milých, ale chyběla jim jistá překvapivost a údernost. Hlášky jsou tak těžko zapamatovatelné místo toho aby divákovi uvízly v paměti na dlouhou dobu. Ona je vůbec první část docela nepodařená, zdá se jakoby si tvůrci uvědomovali, že jejich film bude cool už jen díky perfektnímu manželskému párku, na který se jistě půjde mnoho dychtivých fanoušků podívat. Dokonce i režisér se nijak výrazně nesnaží, ale průlom přichází až ke konci filmu, kdy manželé bojují v poněkud přehnané, ale přesto výborné, akční scéně proti elitním vojákům. Celkově se jedná o průměrný film, který zachraňuje hlavně poslední výborně zrežírovaná část a příjemné technické zpracování. ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Jediným opravdu příjemným překvapením pro mě bylo, že Mr. Smith poslouchá Poison, mé glamrockové oblíbence z 80. let. Jinak se zpočátku fajn rozehraný snímek, který by se s trochou nadhledu dal, postupně mění v nesympatickou slátaninu, která už se moc nedá, a to ani s větším nadhledem. Humor (byl-li tam jaký) mě nebral, akce mě nudila. Na konci jsem usnul, a nijak mě to netrápí. ()

Galerie (104)

Zajímavosti (35)

  • Když se John (Brad Pitt) plíží kanalizačním potrubím, Janin (Angelina Jolie) monitor ukazuje, že je na GPS souřadnicích 47.28N 12.46W, 35 stop pod hladinou moře. Tyto souřadnice leží v Atlantickém Oceánu severně od Španělska a ne v New Yorku. (Miro_CZ)
  • Jane (Angelina Jolie) prohlási, že je židovka, ale hned v následující scéně mají s Johnem (Brad Pitt) na sobě teplákovou soupravu s nápisem "Jesus rocks" a když pak později společně odjíždějí v rodinném voze, mají na autě nalepenou rybičku, která je jedním ze symbolů křesťanství. (Kuny27)

Související novinky

Phoebe Waller-Bridge opouští Mr. & Mrs. Smith

Phoebe Waller-Bridge opouští Mr. & Mrs. Smith

08.09.2021

Herečka a scenáristka Phoebe Waller-Bridge (Potvora) si nakonec v seriálovém remaku akčního thrilleru Mr. & Mrs. Smith o manželském páru špionů nezahraje. Důvodem byly bohužel kreativní neshody… (více)

Pan a paní Smithovi mají nové tváře

Pan a paní Smithovi mají nové tváře

15.02.2021

Studio Amazon se rozhodlo oživit populární akční komedii Mr. & Mrs. Smith z roku 2005, v níž si tehdy zahráli Angelina Jolie a Brad Pitt. Nově se však příběh zpracuje do seriálu, v němž si hlavní… (více)

Sci-fi Chaos Walking čekají přetáčky

Sci-fi Chaos Walking čekají přetáčky

05.05.2019

Studio Lionsgate najalo režiséra hororů Smrt ve tmě a Lesní duch Federica Álvareze, aby dohlédnul na přetáčky chystaného sci-fi blockbusteru Chaos Walking s Tomem Hollandem (Spider-Man: Daleko od… (více)

Pitt a Jolie u moře

Pitt a Jolie u moře

19.07.2014

Angelina Jolie zahájila svoji režisérskou kariéru před třemi lety dramatem V zemi krve a medu. Na začátku příštího roku uvidíme její válečný životopis Nezlomný, studio Universal už nicméně stihlo… (více)

Reklama

Reklama