Reklama

Reklama

Pod hladinou

(seriál)
Česko, 2023, 7 h 34 min (Minutáž: 51–70 min)

Hudba:

Petr Malásek

Hrají:

Matěj Hádek, Sandra Nováková, Marek Adamczyk, Filip Tomsa, Šárka Krausová, Václav Vydra nejml., Igor Chmela, Petr Buchta, Petr Lněnička, Mikuláš Moravec (více)
(další profese)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Stateční, týmoví, profesionálové. Voda je jejich živel i povolání. Spoléhají na sebe i jeden na druhého… Ale také jsou to jenom lidé. Seriál z prostředí potápěčů a poříční policie, odehrávající se v nádherném prostředí slapské přehrady... Na dočasné doplnění stavu poříční policie přijíždí poručík Jan Zach (Matěj Hádek), profík z brněnské základny a držitel potápěčské licence P4. Čeká tu na něho i jeho přítelkyně Alice (Sandra Nováková), vyšetřovatelka z krajského policejního ředitelství na Zbraslavi. Vrací se i proto, že chce jejich vztah zachránit a přetavit ze vztahu na dálku ve vztah na blízko. V průběhu akcí, které naši hrdinové provádějí na suchu, vodě i pod ní, se ukazuje, že s Bachem není vše v pořádku. Vždycky si najde důvod, proč se nepotápět. První si toho všimne Alice. Zach má zlé sny, špatně spí a je uzavřený, jiný… Přesto tvrdí, že je vše v pořádku, a přitom je a čím dál víc uzavřený. To žene Alici ke kamarádovi a kolegovi Zdeňkovi (Marek Adamczyk), který pro ni má čas vždy. Zachových podivností si všimne i velitel Vopěnka (Václav Vydra) a chce Zacha přimět, aby se přiznal, proč se bojí potápět. Ten neustále zapírá, ale pod vodu se navzdory všemu vypraví. V každém díle uvidí diváci jeden velký případ. Každý díl přináší akci spojenou s potápěčskou, záchranářskou a policejní prací. (TV Prima)

(více)

Recenze uživatele otík k tomuto seriálu (9)

Pod hladinou (2023) 

Očekávání bylo, že to bude slušný krimi seriál z prostředí slapské přehrady s dobrými podvodními záběry a snad trochou těch vztahových zbytečností. No dostal jsem kupu vztahových zbytečností, snad až trapností a k tomu cosi málo z oblasti krimi. Mega zklamání, obzvlášť z postavy Matěje Hádka - jeho postavu by patřilo proliskat, aby se mu rozsvítilo. Zbytečnost, kterou snad jednou odsledovat je i moc. ()

Pod hladinou (2023) (E01) 

První díl nového seriálu uvozuje to, co u krimi seriálů nemám rád - řeší se tu osobní životy hlavních hrdinů a tak nějak je do toho namotán krimi případ. Tady řešíme milostný trojúhelník hlavních tří postav (a samozřejmě se bude řešit i v dalších dílech - ach jo) a případ dvou ztracených dívek, přičemž první je brzy nalezena nahá na dně přehrady a druhá je dlouho nezvěstná. Pak už to tak nějak dopadne, asi celkem očekávaně. No žádná pecka to rozhodně není a nebude, je to natočeno zcela klasicky, sem tam pár záběrů na hladinu vody a okolí ve stylu novácké Modravy, sem tam záběr pod hladinou, zbytek naprostá normálka. Hlavní postavy extra sympatické nejsou, Nováková se usmívá na oba se amanty, Adamczyk je skoro furt nasraný, Hádek v poho, Tomsa a Krausová vysmátí jak měsíček na hnoji. No uvidíme, ale asi lepší už to nebude. ()

Voda (2023) (E02) 

Slaboučký díl. Krimi příběh v podstatě žádný, takové mladické nerozumy obou dvou podezřelých, jinak vůbec nic. Osobní život hlavního hrdiny zcela o ničem, Adamczyk skoro není vůbec na obrazovce, Krausová zase snad až moc. Tohle se nepovedlo. ()

Válka rybářů (2023) (E03) 

Velmi slabý díl, ve kterém se víc kecá než děje. Případ je víc spíš tragikomický než jiný, děj kolem děcka Krausové a snaha Tomsy o jejího "dokonalého" partnera je úplně, ale úplně zbytečná (tato linka snad nemůže nikoho zajímat), konečná scéna mezi Hádkem a Novákovou je ubohá (jednání Hádka je spíš trapné než hloupé), Adamcyk jako vrchol milostného trojúhelníku je zcela mimo. Tentokrát děj neudržela bohužel ani ta krimi linka, protože vlastně se tam ani pořádně nepátrá, jen se kecá. Dlouhé a slabé. ()

Závod s časem (2023) (E04) 

Konečně pořádný krimi případ, kdy skupinka chlapců se vydala v noci z tábora a z nich pouze 1 se vrátil zpět. Ostatní dva jsou nezvěstní a říční policisté i z kriminálky se je vydávají hledat. Jednoho brzy naleznou, ale druhý, syn jedné ze záchranářek, je stále nezvěstný. Pak tu máme bezďáka, který toho kluka sto pro viděl, ale je to takový retard, že z něj nic kloudného nedostanou. Ale Hádek má pod čepicí a spolu s Krausovou tomu přijdou na kloub. Vztah Hádek - Nováková hrůza, Hádek neví, co vlastně chce, raději se jde se svým problémem s potápěním svěřit Krausové. No vztahový guláš, o který divák jako já nestojí. Naštěstí pátrání bylo docela napínavé a dobře natočené. Zatím nejlepší díl série. ()

Chladnokrevně (2023) (E05) 

Krimi příběh by snad ušel, ale ty vztahové věci jsou naprosto trapné, to snad není ani na úrovni Ordinace. Hádek se chová jak vztahový debil, Nováková se snaží, Adamczyk hraje hodného kámoše, který doufá, Krausová hraje vrbu a Tomsa je furt naštvaný na Hádka, přičemž už vlastně ani neví proč. Doprčič, vztahy dejte do kytek a radši pátrejte. Čím dál větší zklamání. PS: druhá hvězdička za maniakálního pachatele a totálního magora :-) ()

Hejl (2023) (E06) 

Snad trošku lepší díl než předešlý. Krimi případ je slušný, je tu hodně pátrání, případ sám o sobě je i docela zajímavý. Bohužel zase se tu řeší mraky citových výlevů hlavních hrdinů, to už myslím vůbec nikoho nezajímá. ()

Ve tmě (2023) (E07) 

Ve tmě jsou tam možná scénáristi. Tento krimi příběh je zase ukázkou totální neschopnosti scénáristy. Jedna mrtvola je naprostá náhoda a není to vražda, druhý pohřešovaný zase není mrtvý. Jediné, čím tento díl může zaujmout, je úvodní porce pánské erotiky. Dokonce ani tolik mnou kritizované vztahy v tomto díle moc nejsou. Hádek se opět chová jako naprostý citový jeliman, Nováková slastně vrká s Adamczykem a Krausová řeší, zda do konce seriálu její role vydrží nebo bude přesunuta do paneláku. Děs. ()

Na hladinu (2023) (E08) 

Detektivní linka absolutně na vedlejší koleji, mrtvola pod mostem na dně přehrady snad nikoho nezajímala, teda hlavně autory dílu. Vztahová linka je ještě tragičtější, postava Sandry Novákové se chová jak ženská před svými biologickými dny - uječená, přepjatá, nevyrovnaná, neví, koho chce. A postava Matěje Hádka dává všemu korunu - ten borec je zralý na psychinu.  Velká bída, která dala seriálu korunu. ()

Reklama

Reklama